• ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #60595  από anty
 Σάβ Σεπ 24, 2011 4:22 pm
ΚΑΛΗΜΕΡΑ! η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ. ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2005 ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ. ΜΟΥ ΔΙΕΓΝΩΣΤΗΚΕ ΤΟΤΕ ΜΥΕΛΙΤΙΔΑ ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΕΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ. ΤΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΣΤΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΕΙΧΑ ΤΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ "LERMITEE" ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΕΔΕΙΞΕ ΕΣΤΙΕΣ, ΕΚΑΝΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ, ΕΝΩ Η ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ. ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΣΚΠ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ INTERNET ΑΦΟΥ ΟΤΑΝ ΠΗΡΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΠΟΜΥΕΛΙΝΩΣΗ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΝ ΣΚΠ. ΤΟΤΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΠΡΗΞΕΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΥΛΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΘΥΣΗΧΑΣΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΚΟΜΑ. ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ 2009 ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΓΟΡΑΚΙ. Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ. ΠΡΙΝ ΛΟΙΠΟΝ 1,5 ΜΗΝΑ ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΣΤΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΕΡΓΗ (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ). Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΔΕ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΧΩ ΕΝΑ ΘΑΜΠΩΜΑ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΑΤΙ. ΠΗΓΑ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Η ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΝΕΥΡΟ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΘΑΜΠΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΑΥΞΗΘΗΚΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ Η ΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΟΡΑΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΛΟ ΑΥΤΟ;;; TΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΧΘΕΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ (ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ). ΑΥΤΟΣ ΛΟΠΟΝ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ.
ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ;;;;
 #60599  από kate2002
 Σάβ Σεπ 24, 2011 6:41 pm
γειά σου αντυ!

να σου ζησει το παιδακι, με το καλο και το 2ο!

ματια... πριν πολλα πολλα χρονια, 11 δηλ., ειχα ξαφνικα ενα θαμπωμα και στα δυο ματια, σε περιοδο που η δουλεια μου ηταν φορτωμενη(γραφική, ηλ/υπ.κλπ)... οι 2 οφθαλμιατροι που πηγα, μου βρηκαν "λιγο " αστιγματισμο, πηρα γιαλια. το φαινομενο κρατησε 3-4 μηνες, και η οραση μου επανηλθε 10/10. βεβαια τοτε την σκληρυνση δεν την ειχα καν ακουστα... εκτοτε προβλημα με ματια δεν ειχα ποτε, οπως πριν. ουτε και ξερω τα γυαλια που ειναι...

σου ευχομαι οτι καλυτερο...
 #60601  από soulla
 Σάβ Σεπ 24, 2011 9:06 pm
ΚΑΛΩς ΗΡΘΕς :greetings-waveyellow: ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΑΝ ΜΑς ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ???????ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ????
 #60603  από kath
 Σάβ Σεπ 24, 2011 9:22 pm
Καλησπερα anty να σου ζησει το μικρουλι σου κ ο,τι καλυτερο σου ευχομαι.

Το προβλημα με ματια σε μενα ξεκινησε το 2005 οταν στη δευτερη μου ωση (η 1η μου ηταν το 2001 ασχετη με ματια) επαθα οπτικη νευριτιδα στο αριστερο ματι,ειχα οπισθοβολβια φλεγμονη,κ απο τοτε μου εχει μεινει μια μικρη θαμπαδα κ τα οπτικα πεδια σ αυτο το ματι δν ειναι κ τα καλυτερα.
Το 2008 που ειχα επομενη ωση,ειχα αδυναμια στο αριστερο ποδι,μεχρι που φρακαρε μερικες φορες,κ οταν περπατουσα αρκετη ωρα θαμπωνε το δεξι μου ματι μεχρι που τα εβλεπα ολα ασπρα κ οταν ξεκουραζομουν επανερχοταν.Πηγα στον οφθαλμιατρο για ελεγχο αλλα φλεγμονη-ενδειξεις οπτικης νευριτιδας δεν υπηρχαν.Μετα εκανα μαγνητικη κ ειχα εστια στον αυχενα,ασχετη με το ματι.Ο νευρολογος που παραπονιομουν εκτος απο το ποδι κ για το ματι μου ειπε οτι αφου το ματι ειναι καθαρο η θαμπαδα ειναι ιδεα μου.Τωρα θα με βγαλετε κ τρελη σκεφτηκα.
Τελος παντων πηρα κορτιζονη θυμαμαι κ υποχωρησαν τα συμπτωματα σε ποδι κ ματι.Απο τοτε ομως οποτε κουραζομα η αγχωνομαι κα αδυναμια στο ποδι νιωθω κ απο το δεξι μου ματι βλεπω ενα εντονο μικρο φωτακι ασχετα αν η μαγνητικη που εκανα κ περυσι εστια σε σχεση με το ματι δεν δειχνει.Το συμπερασμα που βγαζω μονη μου ειναι πως πιθανοτατα καποιες βλαβες πολυ μικρες ισως,οι μαγνητικες δεν μπορουν να τις 'πιασουν',ουτε ειναι παραιτητο να εχεις παθει οπτικη νευριτιδα αν εχεις καποιο προβλημα στα ματια.Απο αυτα που γραφεις,συμφωνα παντα με τη δικη μου εμπειρια, η θαμπαδα που εχεις δν οφειλεται στον αστιγματισμο αλλα η στην εστια ,γι αυτο σε ρωτησε η γιατρος σου,η σε μικροαλλοιωση.Αν δν δειχνει κατι εντονο η μαγνητικη σε σχεση με ματια σιγουρα δεν ειναι κατι σοβαρο.Απλα μην αγχωνεσαι κ μην κουραζεσαι οσο μπορεις κ θα υποχωρει μονο του.Ελπιζω να βοηθησα.
Καλο βραδυ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kath την Σάβ Σεπ 24, 2011 9:38 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #60604  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Σεπ 24, 2011 9:24 pm
:romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: Καλως ηρθες στην παρεα μας !!! Να χαιρεσαι το παιδακι σου και γρηγορα να κανεις και το δευτερο :romance-heartsthree: Σχετικα με τα ματια....η πρωτη εκδηλωση της παθησης σε μενα,ηταν....θαμπωμα στο δεξι ματι...ειχα οραση 10/10....αλλα θαμπη....!!!Η διαγνωση της οφθαλμολογικης εξετασης ηταν ''οπισθοβολβικη νευριτιδα''!Ακολουθησαν..οπτικα πεδια...μαγνητικες...παρακεντηση...και τελικη διαγνωση...''απομυελινωτικη λευκοεγκεφαλοπαθεια''...σκπ δηλαδη...!!!Με κορτιζονη,επανηλθε η καθαρη οραση...Απο τοτε,οταν ειναι κουρασμενα τα ματια μου,θαμπωνουν λιγο,αλλα επανερχονται !!! Ευχομαι να πανε ολα καλα :teasing-neener:
 #60608  από anty
 Σάβ Σεπ 24, 2011 10:09 pm
Δεν το πιστευω!!! Ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση σας!!! Ειλικρινά.
Εμενα το θεμα μου ειναι μηπως πρεπει τελικα να πεισω την νευρολογο να μου δωσει λίγη κορτιζόνη μπας και φυγει το θαμπωμα;;; Tωρα αν ειναι απο τον αστιγματισμο ελπιζω ο γιατρος να βρει τελικα να μου δωσει τον καταλληλο φακο για να δω καθαρα... Δεν ξερω τι να πω. Τοσα χρονια ελεγα οτι τουλαχιστον αφου ξερω οτι εχω σκπ θα εχω αμεση θεραπεια σε περιπτωση που συμβει κατι. Και τωρα τυχαινει αυτο, περιπου 2 μηνες και αισθανομαι οτι χανω χρονο και οτι θα επρεπε να παρω την κορτιζόνη εστω και προληπτικα...
 #60623  από kath
 Κυρ Σεπ 25, 2011 12:07 pm
Δεν χανεις τιποτα να τη ρωτησεις.Εγω την τελευταια φορα που εκανα μαγνητικη ειχα μια πολυ μικρη εστια ενεργη,στο μεγεθος τρυπηματος καρφιτσας απ ο,τι θυμαμαι,χωρις συμπτωματα κ η γιατρος μου ειπε να παρω κορτιζονη αν θελω ,αναλογα μετο αν αισθανομαι κατι.Αν η εστια σου ειναι ακομα ενεργη κ αυτη ειναι υπευθυνη για τη θαμπαδα που εχεις λογικα με κορτιζονη θα περασει.
 #60638  από stefania
 Δευ Σεπ 26, 2011 1:54 am
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ...
ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ Κ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Κ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ...
ΕΜΕΝΑ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΗΤΑΝ ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ...ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΗΜΑ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗΣ Κ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΠ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΤΟ 3ΜΗΝΟ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΞΑΝΑ ΒΛΕΠΩ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 7/10 ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΜΥΩΠΙΑ ..... ΑΡΑ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΞΙ..
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΜΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ(ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΧΡΟΝΙΑ)....ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ....
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ Κ ΕΝΑ ΘΑΜΠΩΜΑ Κ ΣΤΟ ΔΕΞΙ..ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΣΧΗΜΑ...
ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΣΕΝΑ...!!!!ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΜΕ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ....Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ Κ ΤΙΠΟΤΑ
 #60654  από anty
 Δευ Σεπ 26, 2011 12:39 pm
kate2002 έγραψε:γειά σου αντυ!

ματια... πριν πολλα πολλα χρονια, 11 δηλ., ειχα ξαφνικα ενα θαμπωμα και στα δυο ματια, σε περιοδο που η δουλεια μου ηταν φορτωμενη(γραφική, ηλ/υπ.κλπ)... οι 2 οφθαλμιατροι που πηγα, μου βρηκαν "λιγο " αστιγματισμο, πηρα γιαλια. το φαινομενο κρατησε 3-4 μηνες, και η οραση μου επανηλθε 10/10. βεβαια τοτε την σκληρυνση δεν την ειχα καν ακουστα... εκτοτε προβλημα με ματια δεν ειχα ποτε, οπως πριν. ουτε και ξερω τα γυαλια που ειναι...

Kαλημερα! Τελικα πηγα πρωι πρωι και βρηκα τον οφθαλμιατρο που με ειχε παρακολουθησει, ο οποιος μου ειπε οτι δεν υπαρχει καποιο προβλημα στο οπτικο νευρο και οτι το θαμπωμα οφειλεται στον αστιγματισμο. Αυτο που θελω να σε ρωτησω ειναι με τα γιαλια που σου εδωσαν τοτε έβλεπες καθαρα, ειχε φυγει το θαμπωμα; Γιατι εμενα η συνταγη που μου ειχε γραψει η πρωτη οφθαλμιατρος που πηγα δεν ειχε καλυτερεψει η οραση μου!!!
 #60672  από kate2002
 Δευ Σεπ 26, 2011 3:10 pm
anty έγραψε:
kate2002 έγραψε:γειά σου αντυ!

Kαλημερα! Τελικα πηγα πρωι πρωι και βρηκα τον οφθαλμιατρο που με ειχε παρακολουθησει, ο οποιος μου ειπε οτι δεν υπαρχει καποιο προβλημα στο οπτικο νευρο και οτι το θαμπωμα οφειλεται στον αστιγματισμο. Αυτο που θελω να σε ρωτησω ειναι με τα γιαλια που σου εδωσαν τοτε έβλεπες καθαρα, ειχε φυγει το θαμπωμα; Γιατι εμενα η συνταγη που μου ειχε γραψει η πρωτη οφθαλμιατρος που πηγα δεν ειχε καλυτερεψει η οραση μου!!!
ναι, με τα γυαλια ήταν καλυτερα. ηταν το να βλεπω πιο ξεκουραστο, να διαβαζω-να γραφω. αλλα μετα απο κανα τριμηνο-4 μηνες ο αστιγματισμος εξαφανιστηκε, οποτε ειτε τα φορουσα ή οχι ηταν το ιδιο....