• ικα

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #60521  από toula
 Παρ Σεπ 23, 2011 12:59 pm
γεια σας!!!! μηπως ξερετε τι γινετε σε περιπτωσει που παω σε αλλο μερος στην ευρωπη θα συνεχισω να εχω ασφαλεια ικα;; θα μου καλυπτει την θεραπεία κανω tysabri plz help!!!! :think: :think: :think:
 #60562  από pelopidas
 Παρ Σεπ 23, 2011 8:48 pm
απ οσο γνωριζω, καθε ταμειο σου προμηθευει μια καρτα ασφαλισμενου για τις χωρες της εοκ
πας στο ικα και την ζητας κανονικα
ισχυει απο τοτε που μπηκαμε στην εοκ (και σωθηκαμε!)
 #60563  από maestro
 Παρ Σεπ 23, 2011 9:13 pm
toula έγραψε:γεια σας!!!! μηπως ξερετε τι γινετε σε περιπτωσει που παω σε αλλο μερος στην ευρωπη θα συνεχισω να εχω ασφαλεια ικα;; θα μου καλυπτει την θεραπεία κανω tysabri plz help!!!! :think: :think: :think:
Πριν πας σε αλλο μερος στην ευρωπαϊκή ένωση, πρέπει να βγάλεις ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ από το ΙΚΑ (εγώ έχω βγάλει).
Κανείς αίτηση, χρειάζεται, οπωσδήποτε, βιβλιάριο του ΙΚΑ, ταυτότητα ή διαβατήριο.
Μετά από 10 μέρες περίπου έρχεται ταχυδρομικώς στο σπίτι σου.
Τώρα, για το αν σου καλύπτει τη θεραπεία, πολύ πιθανόν, αλλά καλύτερα να το ρωτήσεις στο ΙΚΑ αυτό.
Δες και εδώ:
http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559&langId=el
Ποια είναι τα πρακτικά οφέλη της κάρτας;

Η κάρτα εξασφαλίζει ότι θα έχετε την ίδια πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη του δημόσιου τομέα (π.χ. έναν γιατρό, ένα φαρμακείο, ένα νοσοκομείο ή ένα κέντρο υγειονομικής περίθαλψης) με τους υπηκόους της χώρας την οποία επισκέπτεστε. Εάν πρέπει να λάβετε ιατρική φροντίδα σε μια χώρα που επιβάλλει χρεώσεις για την υγειονομική περίθαλψη, θα αποζημιωθείτε είτε αμέσως είτε μετά την επιστροφή σας στη χώρα σας. Το σκεπτικό είναι να σας προσφερθεί η περίθαλψη που χρειάζεστε ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε την παραμονή σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η κάρτα δεν καλύπτει τα έξοδα υγειονομικής περίθαλψής σας ενώ είστε στο εξωτερικό αν ταξιδεύετε με σκοπό τη θεραπευτική αγωγή για ασθένεια ή τραύμα που είχατε προτού ταξιδέψετε. Επίσης, η κάρτα δεν σας καλύπτει για φορείς παροχής υγειονομικής περίθαλψης του ιδιωτικού τομέα.
 #60564  από toula
 Παρ Σεπ 23, 2011 9:45 pm
σας ευχαριστω παρα πολυ παιδια!!! θα παω την αλλη εβδομάδα στο ικα να μαθω λεπτομεριες κ τα ξαναλεμε!!!! :romanλce-caress: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: