• Αντικαρδιολιπινικα IgM IgG

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #60415  από R1george
 Τετ Σεπ 21, 2011 4:29 pm
γεια σας παιδια ξανα....ηθελα να σας κανω την απλη ερωτηση

μηπως εχει κανεις σας προβλημα με τα Αντικαρδιολιπινικα IgM κ IgG?

εδω κ 2 χρονια μου τα εχει αυξησει η ιντερφερονη κ δεν πεφτουν με τιποτα
παιρνω βεβαια salospir εδω κ παααααααρα πολυ καιρο,πηρα κ κορτιζονη για ενα εξαμηνο
(σε συνδυασμο με την salospir) αλλα δεν εχουν πεσει ακομα

γνωριζει κανεις τι αλλο πρεπει να κανω?
 #60416  από stefania
 Τετ Σεπ 21, 2011 4:42 pm
R1george έγραψε:γεια σας παιδια ξανα....ηθελα να σας κανω την απλη ερωτηση

μηπως εχει κανεις σας προβλημα με τα Αντικαρδιολιπινικα IgM κ IgG?

εδω κ 2 χρονια μου τα εχει αυξησει η ιντερφερονη κ δεν πεφτουν με τιποτα
παιρνω βεβαια salospir εδω κ παααααααρα πολυ καιρο,πηρα κ κορτιζονη για ενα εξαμηνο
(σε συνδυασμο με την salospir) αλλα δεν εχουν πεσει ακομα

γνωριζει κανεις τι αλλο πρεπει να κανω?
καλησπερα!!!!!
εγω εχω πολυ ανεβασμενα τα IgM κ IgG απ οσο ξερω δεν μπορεις να κανεις κατι...εμενα λογω αυτων των ενδειξεων μου ειπαν οτι εχω αντιφωσφολιπιδικο συνδρομο..περνω sintrom (πιο ενισχυμενο απο το salospir)αλλα αυτα δεν κατεβαζουν τις ενδειξεις απλα σε προστατευουν απο θρομβο κ αλλα αγγειακα προβληματα....αυτα σ εμενα κατα περιοδους που δεν παθαινω θποτροπες πεφτουν...πχ τωρα τον ιουλιο που επαθα υποτροπη το IgG που το ανωτατο οριο ειναι το 20 εγω ειχα 176.....το IgM ηταν φυσιολογικο..
ο γιατρος σου τι σου ειπε?????
 #60422  από Π.Μ79
 Τετ Σεπ 21, 2011 6:49 pm
Οι ψηλές τρανσαμινάσες είναι άμεσο αποτέλεσμα της ιντερφερόνης.

Ανώτατο όριο το 40.

Εγώ με το betaferon είχα 508, 418 αν θυμάμαι καλά.

Ο νευρολόγος έλεγε ότι θα το συνηθίσει ο οργανισμός μου.

Ευτυχώς το έκοψα το άτιμο και τώρα το συκωτάκι μου είναι μια χαρά.

Μην ακούτε ό,τι σας ξεφουρνίζει ο γιατρός σας, ψαχτείτε καλά.
 #60440  από Κώστας
 Τετ Σεπ 21, 2011 11:37 pm
Π.Μ79 έγραψε:Οι ψηλές τρανσαμινάσες είναι άμεσο αποτέλεσμα της ιντερφερόνης.

Ανώτατο όριο το 40.

Μία από τα ίδια και με το rebif 22. Καλά για το rebif 44 δεν το συζητώ. Όσπου μια μέρα τα έκοψα (δική μου απόφαση αναλαμβάνοντας και το πλήρες ρίσκο της) και έγιανε το συκωτάκι μου.
R1George και Stefania, υπάρχει και το plavix. Είναι ένα φάρμακο που αραιώνει τα αιμοπετάλια στο αίμα, καθιστώντας το πιο ρευστό με συνέπεια να κυκλοφορεί πιο εύκολα και φυσικά ν΄ αποφεύγει τους θρόμβους. Ρωτήστε τους γιατρούς σας, γιατί αν δεν τους ρωτήσετε έχετε λίγες πιθανότητες να σας πουν οι ίδιοι. Προσπαθώ να μην είμαι άδικος μαζί τους (με τους γιατρούς), αλλά τόσα χρόνια βασανίζομαι με την σπαστικότητα (στην αρχή λιγότερο) και το μόνο που μου έδιναν ήταν symetrel που είναι αντιπαρκινσονικό! Κανείς δεν μου είπε πχ για το miorel. Έτσι τώρα στο ραντεβού που έχω τον Οκτώβρη (το έκλεισα 7 μήνες πριν!!!!!!), θα προτείνω στο γιατρό να μου προτείνει το miorel μήπως και δω λίγη προκοπή ή τουλάχιστον να το δοκιμάσω κι΄ αυτό, αφού με το symetrel δεν είδα καμία. Γι΄ αυτό σας λέω πρέπει να προτείνετε στο γιατρό σας τι να σας προτείνει!!!!!!!!!!

Υγ. Σίγουρα εξαιρούνται αρκετοί γιατροί, αλλά μάλλον αποτελούν φαεινή μειονότητα!
 #60449  από R1george
 Πέμ Σεπ 22, 2011 10:28 am

Ανώτατο όριο το 40.

δλδ σταματησες την ιντερφερονη?γινεται αυτο?
το προβλημα μου ειναι πως εχει αρχισει να με ενοχλει κ το στομαχι μου λογω salospir
 #60456  από arigo
 Πέμ Σεπ 22, 2011 11:46 am
R1george έγραψε:

Ανώτατο όριο το 40.

δλδ σταματησες την ιντερφερονη?γινεται αυτο?
το προβλημα μου ειναι πως εχει αρχισει να με ενοχλει κ το στομαχι μου λογω salospir
Κι εγώ σταμάτησα τις ιντερφερόνες με προτροπή του γιατρού. Έπαιρνα Betaferon -> τρανσαμινάσες >200!, πήρα Rebif 22 (πιο ελαφρύ) -> τρανσαμινάσες 180 και έκοψα.
Έμεινα χωρίς φάρμακα για 3 μήνες και από ο,τι μου είπε ο γιατρός είμαι ουσιαστικά χωρίς εδώ και 1 χρόνο, αφού το συκώτι δεν σήκωνε την ιντερφερόνη.
Μετά την 1η μου ώση από την εμφάνιση, αποφασίστηκε να δοκιμάσω το Gilenya, μέχρι να οριστικοποιηθεί το τεστ αίματος για το Tysabri, οπότε ίσως γυρίσω σε αυτό.
Αυτά....
Καλή δύναμη!
 #60462  από Π.Μ79
 Πέμ Σεπ 22, 2011 1:05 pm
R1george έγραψε:δλδ σταματησες την ιντερφερονη?γινεται αυτο?
Γίνεται και παραγίνεται φίλε Γιώργο. Προσωπικά εγώ και άλλα παιδιά εδώ στο φόρουμ, μετά από άπειρο διάβασμα και μετά από άπειρες στείρες συζητήσεις με νευρολόγους, είδαμε ότι οι ιντερφερόνες δεν κάνουν απολύτως τίποτα, οπότε και τσάμπα το τρύπημα και οι απαίσιες παρενέργειες.
Μετά τη διακοπή και μετά από την αγγειοπλαστική, όπως έγραψα και στο σχετικό θέμα, είναι σαν να μην έχω τίποτα απολύτως.
Οπότε άρχισε να διαβάζεις ;)
arigo έγραψε:Μετά την 1η μου ώση από την εμφάνιση, αποφασίστηκε να δοκιμάσω το Gilenya, μέχρι να οριστικοποιηθεί το τεστ αίματος για το Tysabri, οπότε ίσως γυρίσω σε αυτό.
Αυτά.... Καλή δύναμη!
Εγώ ευχαριστώ το νευρολόγο μου που μου έδωσε την ιντερφερόνη, η οποία κόντεψε να μου τινάξει το συκώτι στον αέρα.
Αν δεν ήταν αυτό, δε θα καθόμουν να διαβάσω και να δω τι ακριβώς γίνεται με την ασθένεια αυτή.
Δε θα διάβαζα για τον πόλεμο ανάμεσα σε νευρολόγους, αγγειοχειρουργούς, επεμβατικούς, φαρμακευτικών εταιρειών.

Το σημαντικότερο είναι ότι δε θα διάβαζα επιτέλους για μία προσέγγιση της νόσου, η οποία κάνει τον ασθενή να αισθάνεται έστω λίγο καλύτερα μετά (κάποιοι αισθάνονται απείρως καλύτερα), πράγμα που η ιντερφερόνη δεν έκανε ποτέ σε κανέναν.

Τροφή για σκέψη το γράφω.