• απορια

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #60258  από Π.Μ79
 Δευ Σεπ 19, 2011 6:56 pm
Λες ότι θες να κάνεις την ένεση γιατί σε βοηθάει να ξεπεράσεις πχ μία ίωση πιο γρήγορα.

Η ένεση έχει ως σκοπό να σου ρίξει την άμυνα του οργανισμού (το ανοσοποιητικό σου δηλαδή).
Η δουλειά του ανοσοποιητικού, είναι να σε βοηθάει να ξεπερνάς τις ιώσεις πιο γρήγορα, όταν είναι δυνατό βέβαια, ακόμα καλύτερα.

Απ'τη στιγμή που κάνεις την ένεση, το αποδυναμώνεις, οπότε δεν είναι δυνατόν να σε βοηθάει στην ίωση, το αντίθετο μάλιστα.
Με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό (λόγω της ιντερφερόνης), οι ιώσεις αργούν να περάσουν.

Ειλικρινά, δε μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο απλό, σόρι. :/
 #60260  από EFFIE
 Δευ Σεπ 19, 2011 7:07 pm
Π.Μ79 έγραψε:Λες ότι θες να κάνεις την ένεση γιατί σε βοηθάει να ξεπεράσεις πχ μία ίωση πιο γρήγορα.

Η ένεση έχει ως σκοπό να σου ρίξει την άμυνα του οργανισμού (το ανοσοποιητικό σου δηλαδή).
Η δουλειά του ανοσοποιητικού, είναι να σε βοηθάει να ξεπερνάς τις ιώσεις πιο γρήγορα, όταν είναι δυνατό βέβαια, ακόμα καλύτερα.

Απ'τη στιγμή που κάνεις την ένεση, το αποδυναμώνεις, οπότε δεν είναι δυνατόν να σε βοηθάει στην ίωση, το αντίθετο μάλιστα.
Με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό (λόγω της ιντερφερόνης), οι ιώσεις αργούν να περάσουν.

Ειλικρινά, δε μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο απλό, σόρι. :/
καλησπερα!! καταρχην για να ξεμπερδευτουμε η ειρηνη εγραψε το οτι ξεπερναει πιο ευκολα μια ιωση κανοντας την ενεση.
Εγω ειχα απλα την απορια εξα ρχης, ποτε να μην κανουμε την ενεση οταν ειμαστε αρρωστοι περαν του πυρετου.
Κ επειδη μπερδευτηκα μ αυτο που εγραψες , τωρα με την 2η εξηγηση λογω σκαλωματος ξεμπερδευτηκα μια χαρα!!!
αυτο που δεν μπορω να καταλβω ειναι απ τη στιγμη που το ανοσοποιητικο μας επιτηθεται στην μυελινη εμεις γιατι κανουμε τα παντα για να το δυναμωσουμε??
 #60265  από Π.Μ79
 Δευ Σεπ 19, 2011 8:17 pm
EFFIE έγραψε:αυτο που δεν μπορω να καταλβω ειναι απ τη στιγμη που το ανοσοποιητικο μας επιτηθεται στην μυελινη εμεις γιατι κανουμε τα παντα για να το δυναμωσουμε??
Έχω την ίδια απορία εδώ και 1 χρόνο περίπου που έβλεπα σε διάφορα σημεία του φόρουμ να αναφέρονται για συμπληρώματα διατροφής, που σκοπό έχουν την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού ενώ ταυτόχρονα, κάναν ιντερφερόνη.

Με λίγα λόγια, ρίχνεις το ανοσοποιητικό με την ιντερφερόνη, παίρνεις συμπληρώματα για να το ανεβάσεις.

Ο ορισμός του φάσκω και αντιφάσκω αλλά οκ, μάλλον έτσι θα είπε ο νευρολόγος.
 #60266  από EFFIE
 Δευ Σεπ 19, 2011 8:32 pm
Π.Μ79 έγραψε:
EFFIE έγραψε:αυτο που δεν μπορω να καταλβω ειναι απ τη στιγμη που το ανοσοποιητικο μας επιτηθεται στην μυελινη εμεις γιατι κανουμε τα παντα για να το δυναμωσουμε??
Έχω την ίδια απορία εδώ και 1 χρόνο περίπου που έβλεπα σε διάφορα σημεία του φόρουμ να αναφέρονται για συμπληρώματα διατροφής, που σκοπό έχουν την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού ενώ ταυτόχρονα, κάναν ιντερφερόνη.

Με λίγα λόγια, ρίχνεις το ανοσοποιητικό με την ιντερφερόνη, παίρνεις συμπληρώματα για να το ανεβάσεις.

αν και δε κανω ιντερφερονη , (ευτυχως ειμαι στο copaxone - αμινοξεα σου λενε) κ εγω μια σταθερη απαντηση δεν εχω παρει............. :think: :think:
 #60269  από EFFIE
 Δευ Σεπ 19, 2011 8:41 pm
EFFIE έγραψε:
Π.Μ79 έγραψε:

αν και δε κανω ιντερφερονη , (ευτυχως ειμαι στο copaxone - αμινοξεα σου λενε) κ εγω μια σταθερη απαντηση δεν εχω παρει............. :think: :think:
και επισης οσο αφορα τις ενεσεις οταν ειμαι αρρωστη, αν κ εκανα μονο μια μερα πυρετο 37,3 κ απο τοτε ειμαι με βηχα, φτερνισματα κλπ , μολις τωρα μου ειπε ο γιατρος μου να μην κανω τις ενεσεις αν δε γινω τελειως καλα!!
 #60274  από kate2002
 Δευ Σεπ 19, 2011 9:04 pm
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kate2002 την Σάβ Ιούλ 28, 2012 11:45 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #60277  από EFFIE
 Δευ Σεπ 19, 2011 9:34 pm
kate2002 έγραψε:...αυτο που δεν μπορω να καταλβω ειναι απ τη στιγμη που το ανοσοποιητικο μας επιτηθεται στην μυελινη εμεις γιατι κανουμε τα παντα για να το δυναμωσουμε??...
Έχω την ίδια απορία εδώ και 1 χρόνο περίπου που έβλεπα σε διάφορα σημεία του φόρουμ να αναφέρονται για συμπληρώματα διατροφής, που σκοπό έχουν την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού ενώ ταυτόχρονα, κάναν ιντερφερόνη.Με λίγα λόγια, ρίχνεις το ανοσοποιητικό με την ιντερφερόνη, παίρνεις συμπληρώματα για να το ανεβάσεις.
Ο ορισμός του φάσκω και αντιφάσκω αλλά οκ, μάλλον έτσι θα είπε ο νευρολόγος....
αν και δε κανω ιντερφερονη , (ευτυχως ειμαι στο copaxone - αμινοξεα σου λενε) κ εγω μια σταθερη απαντηση δεν εχω παρει............. :think: :think:...

φασκω κι αντιφασκω οσο αφορα μια "θεραπεια" δεν ειναι λογικο, ουτε και αποδεκτο αρα, απο μενα προσωπικα... μια καροτο-μια μαστιγιο ειναι μεθοδος γερμανικη, στη χωρα μας τις μερες μας, και βλεπε που φτασαμε...

καλη μου, ο γιατρος σου ξερει οτι οι ιντερφερονες δε σου προσφερουν (επιεικώς και πολλα), τις κανεις δεν τις κανεις ενα και το αυτο ειναι οσον αφορα τη σκ... τωρα, για την πιο γρηγορη αναρρωση απο ιωση , σου λεει να τις κοψεις εκεινες τις μερες, μη σε ξεκανει και τελειως... μπας και ζωηρεψει το συστημα και αρχισει να παλευει... αλλωστε, οι συνηθης παρενεργειες τους ειναι ...βαριες γριπες...
πολυ σωστο και αυτο........