• ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ Η ΣΚΠ???

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #60217  από elpida
 Δευ Σεπ 19, 2011 2:43 pm
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ,ΑΝ ΜΙΑ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ, ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΠ Ή ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

ΣΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΠ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ: ΚΟΠΩΣΗ, ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΥΡΗΣΗ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, ΚΥΚΛΟΘΥΜΙΑ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.....

ΕΓΩ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΥΤΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΛΑ), ΤΑ ΕΧΩ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΩ ΤΟ ΑΝ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΟΠΩΣΗ Ή ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ?

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ, ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΩ ΣΤΗΝ ΣΚΠ?

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΠ?
ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.
 #60219  από billios
 Δευ Σεπ 19, 2011 2:57 pm
Eιναι μεγαλο και ευστοχο θεμα και πιστευω απασχολει ολους μας ακριβως οπως το εθεσες.Εγω πιστευω..ναι αυτη φταιει για ολα,σε μενα τουλαχιστον.Ειναι τρομερο θεμα κουβεντας για την συναντηση που θα κανουμε, αληθεια θα ερθεις?
 #60221  από FANTOMAS
 Δευ Σεπ 19, 2011 3:11 pm
η δικιά μου η απορία είναι, Νευρολόγους που μας παρακολουθούν δεν έχουμε ?

γιατί αυτά τα ερωτήματα γίνονται εδώ και όχι στους αρμόδιους που μας μανατζάρουν ?

τα ερωτήματα είναι εύλογα / εύστοχα και χρήζουν απάντησης γιατί δεν έχουμε απαντήσεις ?

οι απορίες μου έχουν ρητορικό χαρακτήρα και τις θέτω για προβληματισμό
 #60255  από EFFIE
 Δευ Σεπ 19, 2011 6:30 pm
elpida έγραψε:ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ,ΑΝ ΜΙΑ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ, ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΠ Ή ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

ΣΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΠ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ: ΚΟΠΩΣΗ, ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΥΡΗΣΗ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, ΚΥΚΛΟΘΥΜΙΑ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.....

ΕΓΩ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΥΤΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΛΑ), ΤΑ ΕΧΩ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΩ ΤΟ ΑΝ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΟΠΩΣΗ Ή ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ?

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ, ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΩ ΣΤΗΝ ΣΚΠ?

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΠ?
ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.
κ εγω ελπιδα αυτες τις αποριες ειχα και θα εχω........το σιγουρο ειναι οτι ολα επιβαρυνονται λογω ψυχολογιας....
 #60261  από passenger
 Δευ Σεπ 19, 2011 7:19 pm
podiki έγραψε: Μετά την επέμβαση μου είπαν οι γύρω μου πως ηρέμησα .
Δεν νομίζω πως είναι τυχαίο .

Ποντικακι θυμαμαι που ειχες πει οτι εκανες την επεμβαση , δεν θυμαμαι ομως που την εκανες .
Μπορει να φταιει και η ΣΚΠ που δεν θυμαμαι
 #60264  από Μαρία
 Δευ Σεπ 19, 2011 8:07 pm
κι εμένα μ έχουν απασχολήσει αυτά τα ερωτήματα και πιστεύω οτι η σκπ φέρει ευθύνη σε παραπολα απο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας μας. Ωστόσο μ εχει εκνευρίσει πολυ η στάση των γιατρών (άλλων ειδικοτήτων) που με το που θα πεις οτι εχεις σκπ δεν θέλουν να μπουν στον κοπο να ψαξουν τιποτα παραπανω παρα να τα ρίξουν όλα στη σκπ και στα φάρμακα που παίρνουμε Είναι φορές που έχω σκεφτεί να αποκρύψω το πρόβλημα μπας και ασχοληθούν παραπάνω
Εντάξει είπαμε δεν φταιει η σκπ και που η γη γυρίζει
 #60272  από kath
 Δευ Σεπ 19, 2011 8:52 pm
Κι εγω πιστευω οτι η σκπ φταιει για ολα αυτα τα συμπτωματα που αναφερατε.Γιατι πως γινεται ολοι μας να εχουμε τα ιδια η κ παρομοια?Κ καλα τα σωματικα ειτε πιο βαρια ειτε ελαφροτερα σιγουρα οφειλονται στη σκπ.Αλλα τα συναισθηματικα-ψυχολογικα?Οσο για τους γιατρους,εδω δν ξερουν που πατανε κ που βρισκονται σχετικα με τα σωματικα,ποσο μαλλον τα ψυχολογικα.Πως να βοηθησουν?Γιατι ξερουν το πως?
 #60316  από Nick.
 Τρί Σεπ 20, 2011 11:27 am
Φταίει η ΣΚΠ.
Όχι ότι αν δεν έχεις ΣΚΠ τα θυμάσαι όλα και είσαι χαρούμενος, συναισθηματικά σταθερός κλπ.. Απλώς, άμα έχεις ΣΚΠ, όσο ξεκούραστος και να είσαι, όσα λίγα κι αν έχεις να κάνεις, όσο τέλεια κι αν είναι η ζωή σου, θα είσαι κομμάτια, θα μπερδεύεσαι και θα μιζεριάζεις.

Το ζω καθημερινά και δεν χρειάζομαι κανέναν ειδήμονα να μου το πει. Η ΣΚΠ σε κάνει να μην συμμετέχεις σωματικά, πνευματικά, συναισθηματικά, τόσο όσο θα συμμετείχες εάν είχες κάτι άλλο, ή τίποτα.
Η νευρολόγος μου λέει, "δεν είναι ότι δεν σας αγαπάει. Η πάθηση τον κάνει να αδιαφορεί. Εσύ πρέπει να προσπαθείς να τον φέρνεις κοντά σας και να μην τον αφήνεις να αποτραβιέται από όλα."

Είναι χαρακτηριστικό της ΣΚΠ, και αυτή είναι και η ύπουλη δράση της, γιατί η ζημιά στον ψυχισμό, και κατά συνέπεια στην προσωπικότητά σου, γίνεται σιγά σιγά και δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή ούτε από καν από τον περίγυρο. Όλοι σε κακοχαρακτηρίζουν για κάτι που, τελικά, ίσως να μην μπορείς να διορθώσεις όσο κι αν το θέλεις, αφού πρόκειται για "μηχανική" βλάβη.

Πάντα να προσπαθείτε να κρατάτε την "καρδιά" σας ζεστή. Εγώ στον άντρα μου αυτό λέω.
 #60328  από Nick.
 Τρί Σεπ 20, 2011 1:28 pm
Δυστυχώς, το θέμα της αγγειοπλαστικής, ούτε να το συζητήσει δεν θέλει.
Ένας λόγος είναι που του το λέω εγώ (εγώ "δεν μετράω" σαν άποψη) και όχι κάποιος γιατρός.
Ίσως φταίει και που δεν είμαι πεπεισμένη ότι αυτή θα έδινε κάποια λύση στο πρόβλημα, οπότε δεν μπορώ με τη σειρά μου να πείσω κι αυτόν.
Όσο για το ψυχιατρείο, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι πως ο πατέρας του παιδιού μου μπορεί να καταλήξει να μην ζεί ελεύθερος με την οικογένειά του. Βέβαια, είναι κάτι που μπορεί -επίσης- να συμβεί στον καθένα. Αλλά το σκέφτομαι μόνο από αυτή τη σκοπιά. Σαν κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας από τις δυσκολίες της ζωής.
 #60358  από EFFIE
 Τρί Σεπ 20, 2011 7:43 pm
podiki έγραψε:Εύχομαι και ελπίζω να μην χτυπήσει κανέναν από εμάς ποτέ η αρρώστια στο επίπεδο που χτύπησε τις 2 περιπτώσεις που σας προανέφερα. Όμως αυτό δεν το εγγυάται κανείς .
Όσο ο εγκέφαλος υποοξυγονώνεται , όσο το ΚΝΣ συρρικνώνεται και όσο τελοσπάντων η αιτία μένει αθεράπευτη τίποτα δεν μπορεί να είναι βέβαιο .
Πράγματι ο καθένας μπορεί να τρελαθεί .
Όμως αν μπορουμε να αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο γιατί να μην το κάνουμε?
Εν πάσει περιπτώσει το ζητούμενο είναι οτι ναι η ΣΚΠ σε κάνει άλλον άνθρωπο , αργά και σταδιακά σε καταστρέφει σωματικά , συναισθηματικά και ψυχικά .
Τσάμπα , εντελώς τσάμπα πεταγόμαστε σαν τα σκουπίδια αβοήθητοι .
Γνωρίζω άλλη μια περίπτωση ενός ανθρώπου γύρω στα 35 με ΣΚΠ ο οποίος έχει χάσει την κριτική του ικανότητα , την αντίληψή του και τη μνήμη του .
Όσες φορές και να προσπάθησα να του μιλήσω απεδείχθησαν μάταιες , δεν μπορεί να καταλάβει και φυσικά την επόμενη μέρα δεν θυμάται καν τι είχαμε πει .
Σ αυτές τις περιπτώσεις οι συγγενείς πρέπει να αναλάβουν να τον βοηθήσουν . Δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις για τον εαυτό του . Το χειρότερο βέβαια είναι πως καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά με το μυαλό του και κατηγορεί και τον εαυτό του μαζί ψάχνοντας αιτίες .

Τι έκαναν οι νευρολόγοι για όλα αυτά τα περιστατικά ?
Απολύτως τίποτα , απλά μας θεωρούν ηλίθιους ασθενής με σκπ = ηλίθιος
Και πράγματι κάποιους η σκπ θα τους κάνει έτσι ,αλλά αυτοί που έπρεπε να μας βοηθήσουν μας άφησαν στη μοίρα μας στην καλύτερη περίπτωση , μας πότισαν επικίνδυνα και άχρηστα φάρμακα στη χειρότερη .
ρε παιδεια γιατι παντα η καταληξη μας να ειναι η χειροτερη??εγω θελω να ελπιζω οτι δε θα παθω τιποτα και πολλοι σαν και μενα το ιδιο, ειμαστε κ εμεις εδω...δε θελω να με φανταστω ουτε τρελλη , ουτε αναπηρη ουτε τιποτα απο ολα αυτα...αν και ειμαι καινουρια στο φορουμ να σας πω την αληθεια πιο πολλες φορες στεναχωριεμαι και ψυχοπλακωνομαι οταν μπαινω παρ ολο που νιωθω την αναγκη να ειμαι εδω...συγνωμη για το ξεσπασμα μου...και φυσικα δε θελω να κρινω η να κατακρινω κανεναν,γιατι ειστε η βοηθεια μου και το παρεακι μου, κατι μονο για μενα και καταδικο μου....