• Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω του 5%

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #60140  από Αγγελική
 Κυρ Σεπ 18, 2011 4:11 pm
Καλησπέρα σε όλους!
Πρόσφατα αποφάσισα να καταθέσω τα χαρτιά μου για να εισαχθώ σε σχολή Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Καθώς είμαι υπέρ του θεσμού Δια Βίου Μάθησης και διαγνωσμένη με ΣΚΠ εδώ και 5 περίπου χρόνια, θέλησα να κάνω χρήση του 5%. Είμαι πτυχιούχος ΑΕΙ (μέσω πανελληνίων) και διάβασα στο site του MsSosiety ότι μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά (ιατρική γνωμάτευση, απολυτήριο λυκείου κλπ), πρέπει να καταθέσω και μια Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία να βεβαιώνω ότι δεν είμαι κάτοχος άλλου πτυχίου Τριτοβάθμιας. Ωστόσο, όσο και αν έψαξα σε σχετικά ΦΕΚ και επίσημες ανακοινώσεις δεν το διασταύρωσα.
Μήπως κάποιος από εσάς έχει εισαχθεί σε σχολή με το 5% και παράλληλα ήταν κάτοχος άλλου πτυχίου ή έστω γνωρίζει κάτι παραπάνω;;
 #60144  από Νικος
 Κυρ Σεπ 18, 2011 5:37 pm
Περίεργο μου φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο από την στιγμή που δέχονται για φοιτητές πτυχιούχους άλλων τμημάτων π.χ με πτυχίο δομικών έργων μπορείς να εισαχθείς στο τμήμα των πολιτικών μηχανικών με ένα μικρο ποσοστό πάντα δεν θυμάμαι το νούμερο.
Μήπως η υπεύθυνη δήλωση αφορά το ότι δεν είσαι ταυτόχρονα φοιτήτρια σε άλλη τριτοβάθμια σχολή?
Μπράβο Αγγελική για την υπομονή και την επιμονή σου για ποιο τμήμα σκέφτεσαι ?
 #60148  από Αγγελική
 Κυρ Σεπ 18, 2011 5:56 pm
Νικος έγραψε:Περίεργο μου φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο από την στιγμή που δέχονται για φοιτητές πτυχιούχους άλλων τμημάτων π.χ με πτυχίο δομικών έργων μπορείς να εισαχθείς στο τμήμα των πολιτικών μηχανικών με ένα μικρο ποσοστό πάντα δεν θυμάμαι το νούμερο.
Μήπως η υπεύθυνη δήλωση αφορά το ότι δεν είσαι ταυτόχρονα φοιτήτρια σε άλλη τριτοβάθμια σχολή?
Μπράβο Αγγελική για την υπομονή και την επιμονή σου για ποιο τμήμα σκέφτεσαι ?
Για του λόγου το αληθές Νίκο στο ακόλουθο link αναφέρει αυτό που έγραψα παραπάνω σχετικά με την ΥΔ. http://www.msassociationhellas.org/index.php?c=141 . Κι εμένα μου φαίνεται περίεργο δεδομένου ότι δεν το βρήκα σε κανένα ΦΕΚ.
Σκέφτομαι την σχολή Πολιτικών Επιστημών. Έχω πιστοποιητικό πάθησης από δημόσιο νοσοκομείο, ωστόσο δεν είχα ενημερωθεί για την επταμελή επιτροπή συγκεκριμένων Δημόσιων Νοσοκομείων και τώρα δεν ξέρω αν έχω το δικαίωμα να καταθέσω τα χαρτιά μου φέτος...
 #60150  από tzitzifia
 Κυρ Σεπ 18, 2011 6:02 pm
Αγγελική μου δε νομίζω οτί ισχύει κάτι τέτοιο. Αν κατάλαβα καλά εσύ θέλεις να εισαχθείς σε σχολή απ' την αρχή κ όχι με κατατακτήριες. Για ποιο λόγο να τους πειράζει αν έχεις κι άλλο πτυχίο? Απλά επειδή το έψαχνα κι εγώ, είδα οτί άργησα κ έπρεπε οι αιτήσεις να γίνουν γύρω στον Μάϊο. Πρόσφατα εννοείς αυτή την περίοδο?
 #60153  από Νικος
 Κυρ Σεπ 18, 2011 6:14 pm
Το Ελληνικό δημόσιο δεν θα σταματήσει ποτέ να με εκπλήσσει.......
α) Τίτλος απόλυσης Λυκείου
β) Πιστοποιητικό Διαπίστωσης της Πάθησης
γ) Υ/Δ ότι δεν είναι κάτοχος πτυχίου Τμήματος ή Σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
δ) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

Είναι τελείως παράλογο το θέμα , κανε μια προσπάθεια να επικοινωνήσεις με την γραμματεία της σχολής Πολιτικών Επιστημών , θα δοκιμάσω και εγώ αύριο το τηλ της πρώην σχολής μου να δούμε τι θα μας πουν, αν και τώρα που το σκέφτομαι ακόμα δεν θα έχουν ανοίξει......
 #60155  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Σεπ 18, 2011 6:23 pm
Αγγελική έγραψε:Καλησπέρα σε όλους!
Πρόσφατα αποφάσισα να καταθέσω τα χαρτιά μου για να εισαχθώ σε σχολή Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Καθώς είμαι υπέρ του θεσμού Δια Βίου Μάθησης και διαγνωσμένη με ΣΚΠ εδώ και 5 περίπου χρόνια, θέλησα να κάνω χρήση του 5%. Είμαι πτυχιούχος ΑΕΙ (μέσω πανελληνίων) και διάβασα στο site του MsSosiety ότι μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά (ιατρική γνωμάτευση, απολυτήριο λυκείου κλπ), πρέπει να καταθέσω και μια Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία να βεβαιώνω ότι δεν είμαι κάτοχος άλλου πτυχίου Τριτοβάθμιας. Ωστόσο, όσο και αν έψαξα σε σχετικά ΦΕΚ και επίσημες ανακοινώσεις δεν το διασταύρωσα.
Μήπως κάποιος από εσάς έχει εισαχθεί σε σχολή με το 5% και παράλληλα ήταν κάτοχος άλλου πτυχίου ή έστω γνωρίζει κάτι παραπάνω;;
ΜΠΡΑΒΟ !!!!! Για το κουραγιο...την υπομονη και την επιμονη σου !!!!! :romance-heartsthree: Δεν εχω ,δυστυχως, καποιες πληροφοριες να σου δωσω !!!! Προσεξε μονο κατι....σχετικα με το ''θεσμο της δια βιου μαθησης''....!!!! Το ''σεβαστο'' υπουργειο ''παιδειας κλπ'' καθως και η κυρια υπουργος...αλλο εννοουν, οταν λενε ''δια βιου μαθηση'' :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked: ΕΝΝΟΟΥΝ ''δια βιου περιπλανηση απο επαγγελμα σε επαγγελμα....με επαναλαμβανομενη....καταρτηση...απο το ενα αντικειμενο στο αλλο...'' :scared-shocked: Σου ευχομαι να πετυχεις ΟΛΟΥΣ τους στοχους σου και ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ :romance-kisscheek: :teasing-neener:
 #60158  από Αγγελική
 Κυρ Σεπ 18, 2011 6:28 pm
Νικος έγραψε:Το Ελληνικό δημόσιο δεν θα σταματήσει ποτέ να με εκπλήσσει.......
α) Τίτλος απόλυσης Λυκείου
β) Πιστοποιητικό Διαπίστωσης της Πάθησης
γ) Υ/Δ ότι δεν είναι κάτοχος πτυχίου Τμήματος ή Σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
δ) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

Είναι τελείως παράλογο το θέμα , κανε μια προσπάθεια να επικοινωνήσεις με την γραμματεία της σχολής Πολιτικών Επιστημών , θα δοκιμάσω και εγώ αύριο το τηλ της πρώην σχολής μου να δούμε τι θα μας πουν, αν και τώρα που το σκέφτομαι ακόμα δεν θα έχουν ανοίξει......

Νίκο τελικά πρόκειται τελικά για παραπληροφόρηση...
Στο http://www.minedu.gov.gr/dioikhtika-egg ... kteon.html
αναφέρεται χαρακτηριστικά ...
γ) Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν είναι κάτοχος πτυχίου Τμήματος ή Σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο έχει αποκτηθεί μετά από την εισαγωγή του σε αυτό με την κατηγορία των ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις.
 #60159  από Matina G7
 Κυρ Σεπ 18, 2011 6:37 pm
Για την ώρα, δεν έχει γίνει ΚΑΜΙΑ μηχανογράφηση. Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ιδέα ποιοι και πόσοι φοιτούν ταυτόχρονα σε περισσότερες από μία σχολές. Κι εγώ όταν έκανα τα χαρτιά μου για το 3%, είχα περάσει με το 10% σε κάποιο τμήμα, μετά πέρασα με τον 3% σε άλλο παν/μι και όταν πέρασα εκεί που ήθελα με το 3%, διαφράφηκα από τις προηγούμενες. Είναι κοινό μυστικό ότι έτσι κάνουν όσοι κάνουν χρήση του 3%. Επειδή κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα γίνει δεκτός.
 #60160  από Αγγελική
 Κυρ Σεπ 18, 2011 6:44 pm
Matina G7 έγραψε:Για την ώρα, δεν έχει γίνει ΚΑΜΙΑ μηχανογράφηση. Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ιδέα ποιοι και πόσοι φοιτούν ταυτόχρονα σε περισσότερες από μία σχολές. Κι εγώ όταν έκανα τα χαρτιά μου για το 3%, είχα περάσει με το 10% σε κάποιο τμήμα, μετά πέρασα με τον 3% σε άλλο παν/μι και όταν πέρασα εκεί που ήθελα με το 3%, διαφράφηκα από τις προηγούμενες. Είναι κοινό μυστικό ότι έτσι κάνουν όσοι κάνουν χρήση του 3%. Επειδή κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα γίνει δεκτός.
Η Υπεύθυνη Δήλωση Ματίνα μου γίνεται καθαρά για τυπικούς λόγους...
Η γραφειοκρατία στην Ελλαδάρα δεν πεθαίνει ποτέ!
Μέχρι το 2010 αρκούσε ένα πιστοποιητικό πάθησης από Δημόσιο νοσοκομείο για να το καταθέσεις στην γραμματεία της σχολής που σε ενδιαφέρει και να εισαχθείς. Από το 2010 τα πράγματα άλλαξαν και το πιστοποιητικό (με την υπογραφή του Δ/ντη του νοσοκομείου) κατατίθεται μαζί με την αίτηση και μια φωτοτυπία ταυτότητας στην επταμελή επιτροπή συγκεκριμένων νοσοκομείων...
 #110118  από Matina G7
 Σάβ Μαρ 21, 2015 1:25 am
Αληθεύει ότι πλέον όσοι έχουν κάνει ήδη μία φορά χρήση του νόμου και περάτωσαν τις σπουδές τους, πλέον δεν μπορούν να τον ξαναχρησιμοποιήσουν;