• ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗΣ-ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ.

• Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
 #6010  από Nadia
 Σάβ Ιουν 20, 2009 2:33 pm
Καλησπερα σε ολους,

το θεμα μου δεν ειναι τοσο σχετικο με το forum σας,ωστοσο ψαχνω σε ολο το διαδικτυο και δεν ξερω που αλλου να απευθυνθω,οποτε ευελπιστω στη βοηθεια σας.

Ο παππους μου πριν λιγες μερες επαθε "ψυξη",με αποτελεσμα να νιωθει πονο στο αυτι κυριως και σχεδον σε ολη του τη μια πλευρα.Εκτος αυτου ομως,αρχισε να βλεπει θολα απο το ενα του ματι.Ο πονος πλεον εφυγε,αλλα η θολη οραση παραμενει.Εκανε μαγνητικη,εξετασε τις καρωτιδες,και βγηκαν ολα καθαρα.Ο οφθαλμιατρος τον εστειλε σε νευρολογο,ο οποιος του συνεστησε να παρει κορτιζονη(ενεσιμη) για 3 μερες.Ωστοσο,φοβομαστε την επιδραση που θα εχει αυτη στο ζαχαρο του (πριν λιγες μερες ηταν στο 145).
Πλεον αναμενουμε κ τη γνωμη του οφθαλμιατρου.
Ομως,επειδη μενω σε επαρχια,οι γιατροι ειναι περιορισμενοι,και φοβαμαι μηπως αυτο ισχυει και για τις γνωσεις τους.
Οποιος γνωριζει οτιδηποτε επ'αυτου,οποιαδηποτε πληροφορια,προφυλαξη,προσωπικη εμπειρια,ας βοηθησει σας παρακαλω.Η' εστω,αν γνωριζετε,ας με παραπεμψετε σε καποιο αλλο site,οτιδηποτε πιστευετε οτι μπορει να βοηθησει.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
 #6014  από Nadia
 Σάβ Ιουν 20, 2009 3:12 pm
Ευχαριστω για τη συντομη απαντηση,μολις ποσταρα και εκει και περιμενω.

Υ.Γ.Ωστοσο,και παλι,αν καποιος γνωριζει κατι,ας απαντησει,καμια συμβουλη δεν ειναι περιττη.
 #6015  από elena
 Σάβ Ιουν 20, 2009 3:16 pm
θα πρέπει να ενημερώσετε και τον Διαβητολόγο που τον παρακολουθή,ίσως να χρειαστή να αυξήση τα χαπάκια ή την δόση ινσουλίνης...
εντάξει μην πανικοβάλεσαι...δεν τρέχει και τίποτα...αν τον παρακολουθή και διαβητολόγος και νευρολόγος όλα καλά είναι ;)
πως σου ήρθε να μπεις εδώ?πλάκα έχει!!! :D :D

Υ.Γ τώρα θυμήθηκα μπες στο site του Τζανείου ,στον Πειραιά ,είναι το νοσοκομείο,στο διαβητολογικό κέντρο,υπευθυνος κος Μελιδώνης,θα διαβάσεις πολλά πράγματα,νομίζω μπορείς να του στείλεις και e-mail

περαστικά στον παππού :!:
 #6016  από Nadia
 Σάβ Ιουν 20, 2009 4:10 pm
Σ'ευχαριστω παρα πολυ,βοηθησες αρκετα!Ελπιζω μονο να μου απαντησουν,και που δεν εστειλα!

Που λες,τυχαια σας βρηκα,εκανα αναζητηση στο google για το συγκεκριμενο θεμα,και ετυχα στο Post καποιου που ανεφερε κατι σχετικο με κορτιζονη/ζαχαρο(ουτε που θυμαμαι,παει το μυαλο).

Σας ευχαριστω και παλι,παντως,ολους,να'στε ολοι καλα! :)
 #6019  από Μαριάννα
 Σάβ Ιουν 20, 2009 4:57 pm
Αν θέλεις δοκιμάζεις και εδω Είναι Ιατρικά Φόρουμ που απαντάνε γιατροί
http://www.surgeryonline.gr
http://www.doctorsonline.gr

Περαστικά στον παππού σου!
 #6098  από litsaM
 Δευ Ιουν 22, 2009 10:28 am
καλημερα κι απο εμενα.Επειδη εγω εχω ζαχαρο(παιρνω χαπι)κι εχω κανει 3 φορες ενδοφλεβια κορτιζονη,ο γιατρος απλως το ελεγχει πριν τη χορηγηση (της κορτιζονης)και μετα.Δε χρειαστηκε να παω στο διαβητολογο.λογικα αν χρειαζεται κατι στο λενε αυτοι.το χαπι το επαιρνα κανονικα και δεν αυξηθηκε το ζαχαρο καθολου.αλλα ρωτησε και το γιατρο του9τοσο ασχετοι πια δεν ειναι)μην ανυσηχεις
 #6468  από Nadia
 Παρ Ιουν 26, 2009 4:46 pm
Καλησπερα σε ολους!Ευχαριστω και παλι ολους για το ενδιαφερον σας.

Ο παππους μου πηρε τελικα την κορτιζονη-ενδοφλεβια- για 3 μερες,αλλα του ανεβαινε το ζαχαρο.Οποτε ο γιατρος του εδωσε ινσουλινη.
Συνεχιζει ομως να βλεπει θολα.
Ας αφησουμε προσωρινα το θεμα ζαχαρο-κορτιζονη,και πειτε μου..τι μπορει να φταει για αυτο το πραγμα;Οι εξετασεις δεν εχουν δειξει κατι,η κορτιζονη δεν εκανε σχεδον τιποτα κ εχουν περασει τοσες μερες.Σε τι ειδους γιατρο θα πρεπει να απευθυνθω;Νευρολογο,ισως;Δεν εχω ιδεα.Διαβητολογο βρηκα Online καπου που μου συνεστησαν,αλλα βοηθεια μηδεν.
Εχω απελπιστει,δεν μπορουμε να καταλαβουμε τι φταιει.
Και παλι,με συγχωρειτε,που ειμαι εκτος θεματος,αλλα πιανομαι απο οπου μπορω.
 #6873  από LL--MM
 Δευ Ιούλ 06, 2009 3:54 pm
Πραγματικά, ο νευρολόγος θα ήταν ίσως μια σωστή επιλογή, αλλά και ένας γενικός παθολόγος μπορεί να είχε πιό "σφαιρικές" γνώσεις και αντίληψη...

Ίσως να ήταν καλή ιδέα να πηγαίνατε σε κάποιο κέντρο με νοσοκομείο, αν και τα προβλήματα που παρουσιάζουν κι αυτά, εδώ τα έχουμε αραδιάσει κατα κόρον... :roll: Μή χάνεις το κουράγιο σου πάντως, επιλογή δεν υπάρχει, δυστυχώς :evil:

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!!