• ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ!

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #59830  από sofaki
 Πέμ Σεπ 15, 2011 1:57 pm
Nick. έγραψε:καλημέρα κι από μένα sofaki. Στεναχωρέθηκα με αυτά που έγραψες, γιατί σε προηγούμενη συζήτηση έλεγες πως γέννησες με φυσιολογικό τοκετό και χωρίς επισκληρίδιο και εντυπωσιάστηκα με σένα. Είπα, όχι ρε σύ, πώς το έκανε αυτό τώρα? Και μετά διαβάζω πως χάθηκες στη μετάφραση με την ΣΚΠ. Κοίταξε, δεν κατάλαβα, κάνεις κάποια θεραπεία? Κορτιζόνη πήρες για να υποχωρήσουν τα συμπτώματα?
Αν η ώση που περνάς σου δημιουργεί τόσα πολλά προβλήματα και κινητικά και αισθητικά, τότε μήπως -κατά την ταπεινή μου γνώμη- να πάρεις κορτιζόνη για να υποχωρήσει η φλεγμονή στον εγκέφαλο ή στον αυχένα δεν ξέρω πού είναι, και μετά να αρχίσεις να την ψάχνεις (και σωστά θα κάνεις) για εναλλακτικές ή/και ανοσοτροποποιητικές θεραπείες?
Προτίστως, νομίζω, πως πρέπει να σταματήσεις τις υπάρχουσες φλεγμονές από το να σου καταστρέφουν το νευρικό σύστημα. Και απότι ξέρω ένας τρόπος υπάρχει, το medrol.

Με κανέναν γιατρό δεν πρόκειται να νιώσεις άνετα. Και δεν θα έπρεπε να είναι αυτό το κριτήριό σου. Εσύ να ψάχνεις την γνώση και την πείρα και όχι την άνεση.
Η συμβουλή μου είναι πάντα να ξεκινάς με τη μικρότερη δυνατή θεραπεία, γιατί η πάθηση αυτή είναι χρόνια και θα πρέπει να παίρνεις φάρμακα εφ όρου ζωής. Κοίταξε λοιπόν να ξεκινήσεις με το πιο "ελαφρύ σκεύασμα", και βλέπεις. Αυτό είναι και ένα κριτήριο επιλογής γιατρού. Πάντα προτιμάμε αυτόν που "βγάζει τσιγκουνιά" στα φάρμακα.
Εμένα ο άντρας μου παίρνει Rebif 22 εδώ και 3 χρόνια. Ο νευρολόγος του ταμείου του προσπάθησε 2 φορές να του συνταγογραφήσει Rebif 44 και πήγα και του ζήτησα το λόγο και φυσικά το διόρθωσε και ξαναέγραψε 22.

κάπου μπερδευτήκαμε νομίζω παιδια...
όντως γέννησα χωρίς επισκληρίδιο με φυσιολογικό τοκετό το γιο μου πριν 6 χρονια αλλα έχω να περάσω κάποια ώση 4 χρόνια!!! δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τη νόσο, κινητικό ή άλλο εκτός από την κόπωση και οι μαγνητικές μου τα τελευταία χρόνια είναι σταθερές. Το δικό μου πρόβλημα είναι ότι έχω ήδη προμηθευτεί το χάπι (gilenya) και διστάζω να το ξεκινήσω από όλα αυτά που διαβάζω εδώ.
 #59833  από ΑΝΤΙΓΟΝAKI
 Πέμ Σεπ 15, 2011 2:15 pm
Καλώς ήρθες Μελινάκι.
Είμαστε και οι δύο συνομίληκες.
Το 2008 μετά τη γέννηση του παιδιού μου, την βούτηξα και εγώ την "γρίπη".
Σε καλό να μας βγει και καλό κουράγιο να έχουμε.
Σου εύχομαι ολόψυχα να πάς καλά και να μεγαλώσεις το μωρό σου όπως θέλεις.
 #59841  από kate2002
 Πέμ Σεπ 15, 2011 3:45 pm
melinaki περαστικα, και συντομα να αισθανθεις καλυτερα. να χαιρεσαι την οικογενεια σου και ναστε ολοι πολυυυ καλα!
 #59947  από billios
 Παρ Σεπ 16, 2011 3:00 pm
Γεια σου μελινακι,να πανε ολα ευχομαι και να συνελθεις συντομα.Εχει πανεπιστημιο η κρητη που ανακατευεται με το θεμα μας,δεν ξερω που ειναι αλλα μηπως απο κει βρεις καποια καλη ακρη!
 #59951  από panos dreamer
 Παρ Σεπ 16, 2011 4:18 pm
Καλως ηρθες στην παρεα. Να εχεις καλη ψυχολογια (το Α και το Ω) και ολα θα πανε καλα
DON'T GIVE UP BE BRAVE
 #60020  από melinaki
 Σάβ Σεπ 17, 2011 1:34 am
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑς ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!!!!!

ΑΝΤΙΓΟΝΑΚΙ Κ ΣΥ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ Σ ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ Η ΣκΠ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΩ ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ???ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ

ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΠΑΙΔΙΑ , ΚΑΤΕΡ Κ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ Κ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Κ ΠΙΣΤΗ
Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.
Κ ΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟς ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ Κ ΝΑΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ! ΕΛΠΙΖΩ Κ ΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ Κ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ.ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΕΓΙΝΑ ΛΙΓΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΕΣ ΕΥΧΕΣ!
 #60039  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Σεπ 17, 2011 10:20 am
Sofaki ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ...ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ...!!!! :romance-kisscheek: Χρονια πολλα και σε οσες αλλες γιορταζουν :romance-kisscheek:
 #60105  από helena
 Σάβ Σεπ 17, 2011 9:49 pm
Melinaki καλησπέρα! Τις φυσικοθεραπείες θα τις κάνεις σε κέντρο αποκατάστασης; Εγώ έχω πάρει ποδήλατο τετραπληγίας μέσω του ταμείου μου. Μπορώ να πω ότι μ'έχει βοηθήσει πολύ περισσοτερο από τις φυσικοθεραπείες γιατί δεν ενέργεια σε μετακινήσεις και νιώθω πιο ανεξάρτητη.