• Ερώτηση για την σπαστικότητα

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #59846  από Κώστας
 Πέμ Σεπ 15, 2011 5:32 pm
Παιδιά, συγνώμη που ανοίγω ολόκληρο νέο θέμα για να κάνω μια ερώτηση, αλλά ίσως το θέμα να ενδιαφέρει κι΄ άλλους.
Εκτός από το symmetrel, υπάρχει κάτι άλλο για την σπαστικότητα. Θα μου πείτε γιατί δεν ρωτάς τον γιατρό σου. Γιατί είναι κολλημένος με το symmetrel!
Στις 11 Οκτώβρη έχω ραντεβού στο Γεννηματά και θα τον ξαναρωτήσω, αλλά ήθελα να ξέρω λίγα πράγματα παραπάνω ώστε να μην δεχτώ αδιαμαρτύρητα τις υποδείξεις - προτάσεις του.
 #59848  από FANTOMAS
 Πέμ Σεπ 15, 2011 6:02 pm
miorel, αλλά όλα αυτά πρέπει να μπουν σε μια ισορροπία με την δόση , γιατί όπως λέει ένας φίλος '' η δόση κάνει το δηλητήριο '' .

ότι κερδίζεις από την μείωση της σπαστικότητας το χάνεις από την επιπλέον αδυναμία που προκαλούν :obscene-hanged:
 #59852  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Σεπ 15, 2011 6:23 pm
miorel ,επαιρνα εγω και με ειχε βοηθησει πολυ !!!! Το symmetrel ,μου το ειχαν δωσει για την.....χρονια κοπωση.......τιποτα δεν μου προσφερε :violence-hammer:
 #59893  από Κώστας
 Πέμ Σεπ 15, 2011 11:46 pm
Να υποθέσω ότι μειώνοντας την σπαστικότητα μπορείς να περπατήσεις λίγο καλύτερα;
Θα προτείνω στο γιατρό μου να μου προτείνει miorel.
Οποίον σχήμα οξύμωρον!
 #59909  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Σεπ 16, 2011 11:44 am
Κώστας έγραψε:Να υποθέσω ότι μειώνοντας την σπαστικότητα μπορείς να περπατήσεις λίγο καλύτερα;
Θα προτείνω στο γιατρό μου να μου προτείνει miorel.
Οποίον σχήμα οξύμωρον!
Το δυσχρηστο ποδι μου....βελτιωθηκε αρκετα,με το miorel, τοτε......!!!! Φυσικα,αν μειωθει η σπαστικοτητα,περπατας καλυτερα !!!! :greetings-waveyellow:
 #59949  από κωστας
 Παρ Σεπ 16, 2011 3:24 pm
Οι λυσεις για την μειωση της σπαστικοτητας ειναι οι εξης:μπακλοφένη(miortel),SIRDALUD,botox,Ενδοραχιαία χορήγηση μπακλοφένης(για ποιο σοβαρες περιπτωσεις),η έγχυση κρυσταλλικής κορτιζόνης Triamcinolon-A στο μυελικό σωλήνα αυτο γινεται στην Γερμανια σε συγκεκριμενες κλινικες,Norflex,η φαρμακευτικη μαριχουανα(sativex)!Την μεγαλυτερη βελτιωση την εχεις εννοειται με την πισινα,προσωπικα μετα την επεμβαση απελευθερωσης(χενφα) ειχα μεγαλη βελτιωση στην σπαστικοτητα...αλλα μετα απο επαναστενωση επανηλθε και με την ληψη καποιων αντιοξειδωτικων και συμπληρωματων ευτυχως εχει περιοριστει!
 #60286  από arianne
 Δευ Σεπ 19, 2011 11:06 pm
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ Mirapexin 0,18mg.ΑΡΧΙΚΑ ΕΝΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ Κ ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΩ ΔΥΟ..ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΥ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΥΝΑΩ ΤΑ ΠΟΔΙΑ Κ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΟΥ ΧΕΡΙ..ΜΕΧΡΙ 3 ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΕΥΤΥΧΩΣ..
 #60290  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Σεπ 19, 2011 11:25 pm
Τωρα θυμηθηκα και το λεω !!! ΚΑΙ το symmetrel ΚΑΙ το mirapexin....τα δινουν στο Παρκινσον !!!
 #61815  από Vassiliki
 Παρ Οκτ 14, 2011 8:32 pm
FANTOMAS έγραψε:miorel, αλλά όλα αυτά πρέπει να μπουν σε μια ισορροπία με την δόση , γιατί όπως λέει ένας φίλος '' η δόση κάνει το δηλητήριο '' .

ότι κερδίζεις από την μείωση της σπαστικότητας το χάνεις από την επιπλέον αδυναμία που προκαλούν :obscene-hanged:

πόσο δίκιο έχεις !

Η μικρή δόση δεν φέρνει αποτελέσματα (ανεπαίσθητα) και η μεγαλύτερη παραλύει και κάτι άλλο
:(
Ο γιατρός μου δεν θέλει να περάσω σε ενέσεις Botox γιατί πιστεύει ότι θα μου προκαλέσουν περισσότερη αδυναμία, παρά βοήθεια.

Παίρνω μαγνήσιο επίσης και πηγαίνω τακτικά στην πισίνα.

Υπάρχουν άλλες συμβουλές - ιδέες ;
Επίσης, ξέρει κάνείς εάν η σπαστικότητα αυξάνεται σταδιακά και εάν υπάρχει κάτι που μπορεί να την καθυστερήσει ; Γιατί νομίζω ότι το μιορέλ ή η τοξίνη απλά την "κουκουλώνει"
 #61826  από arianne
 Παρ Οκτ 14, 2011 11:13 pm
ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΤΗ ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ Η ΣΠΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ Κ ΦΕΥΓΟΥΝ..ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΟ ΜΙΡΑΠΕΞΙΝ ΑΡΧΙΚΑ ΕΝΑ ΧΑΠΙ,ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ Κ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΑ 3 ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΠΙΔΗΝΟΝΕΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΦΑΡΜΑΚΟ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΠΟΙΟ ΙΣΧΥΡΟ..ΤΟ ΕΧΩ 3 ΧΡΟΝΙΑ Κ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ..ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΤΟ ΞΕΝΥΧΤΙ ΘΑ ΚΟΥΤΟΥΛΑΩ ΤΟΙΧΟΥΣ... :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7