• Ειδική εισφορά Αλληλεγγύης - Τρομάρα τους!!

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #59747  από FANTOMAS
 Τετ Σεπ 14, 2011 5:02 pm
όσοι έχετε πάρει το εκκαθαριστικό σημείωμα , για αίτηση για νέα εκκαθάριση έχει 11 κατηγορίες καιν στην πρώτη - πρώτη (παρ.1α.) γράφει ξεκάθαρα '' ...... πρόσωπο με βαριά κινητική αναπηρία πάνω από 80% ή πρόσωπο ολικός τυφλό.....''

που το είδατε το 67 % και άνω ???????

Όσον αφορά το χαράτσι της ΔΕΗ , φοβάμαι πως εκτός από το 80% και άνω θα έχει και εισοδηματικά κριτήρια.
 #59768  από manos81
 Τετ Σεπ 14, 2011 7:18 pm
signomi na riksw liga kantilia na ksethimanw...

gamo to spiti tou spitiou tous!pou osa pernoume to xrono apo mistho kai epidoma ta pernoun to mina.pou na tous piasei kopsimo kai na min prolavenoun na xezoun.na tous madisoun ta malia kai to pouli tous na sikonete me grilo....

ouf tapa..kseskasa ligaki..

file admin an thes na ta sviseis ayta giati diafoneis svista..ala malon kiesy ta idia tha les.. :violence-pistoldouble:
 #59773  από maestro
 Τετ Σεπ 14, 2011 9:42 pm
http://www.euro2day.gr/news/economy/124 ... ticle.aspx
ή
http://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=1281954
Τι γίνεται με τις ευπαθείς ομάδες;

Θα πληρώσουν το μίνιμουμ της κλίμακας με συντελεστή 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό, ανεξάρτητα από τον χρόνο δόμησης του ακινήτου (και εφόσον αυτό βρίσκεται σε περιοχή τιμής ζώνης κάτω των € 3.000 ανά τ.μ.), εφόσον πρόκειται για ακίνητο που ιδιοκατοικείται από πολύτεκνο, άνεργο επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ (1/1-31/8 για το 2011 ή 1/1-30/4 για το 2012), ή άτομο ανάπηρο ή βαρυνόμενο φορολογικά από ανάπηρο.
Πώς υπολογίζεται το έκτακτο ειδικό τέλος;

Για τον υπολογισμό του τέλος λαμβάνεται υπόψη το ύψος της τιμής ζώνης (με βάση τα οποία λογίστηκε το τέλος ακίνητης περιουσίας στο ακίνητο), το εμβαδό του ακινήτου, συντελεστής προσδιορισμού του τέλους σε ευρώ ανά τ.μ., καθώς και συντελεστής προσαύξησης αντιστρόφως ανάλογος προς την παλαιότητα του ακινήτου. Συγκεκριμένα:

Ο φόρος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ
0,5 για ευπαθείς ομάδες
3 έως € 500
4 € 501-1000
5 € 1001-1500
6 € 1501-2000
8 € 2001-2500
10 € 2501-3000
12 € 3001-4000
14 € 4001-5000
16 € 5001 και άνω

Τα παραπάνω τέλη θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν με τον κάτωθι συντελεστή:

Παλαιότητα Συντελεστής
έως 26 έτη 1
25-20 έτη 1,05
19-15 έτη 1,1
14-10 έτη 1,15
9-5 έτη 1,2
4-0 έτη 1,25
 #59791  από Κώστας
 Πέμ Σεπ 15, 2011 9:25 am
FANTOMAS έγραψε:όσοι έχετε πάρει το εκκαθαριστικό σημείωμα , για αίτηση για νέα εκκαθάριση έχει 11 κατηγορίες καιν στην πρώτη - πρώτη (παρ.1α.) γράφει ξεκάθαρα '' ...... πρόσωπο με βαριά κινητική αναπηρία πάνω από 80% ή πρόσωπο ολικός τυφλό.....''

που το είδατε το 67 % και άνω ???????

Όσον αφορά το χαράτσι της ΔΕΗ , φοβάμαι πως εκτός από το 80% και άνω θα έχει και εισοδηματικά κριτήρια.
Ο fantomas, έχει απόλυτο δίκιο.
Μόλις γύρισα από την εφορεία όπου απλά μου επαλήθευσαν την παράγραφο που αναφέρει παραπάνω ο fantomas.
Σε περίπτωση που το χρέος δεν πληρωθεί εμπρόθεσμα, έχει προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.
Επί πλέον (κάτι που υποθέτω είναι γνωστό), δεν θα μπορούμε να πάρουμε φορολογική ενημερότητα σε περίπτωση που μας χρειαστεί για κάποια συναλλαγή μας.
Με λίγα λόγια αν αποφασίσουμε να μην πληρώσουμε την εισφορά, το χρέος θα μας ακολουθεί σε όλη μας τη ζωή προσαυξανόμενο κάθε μήνα.
Έτσι, ό,τι φοροαπαλλαγή είχαμε στην δήλωση μας (επίδομα, μείωση φορολογίας λόγω αναπηρίας, αποδείξεις), μας την παίρνει πίσω στο διπλάσιο με το "εύρημα" της έκτακτης εισφοράς!!!!
Πιστεύω πως θα ήταν πολύ πιο ντόμπρο και αξιοπρεπές από το Κράτος, να μας έλεγε "δεν έχετε καμμία φοροαπαλλαγή", παρά να μας τα παίρνει με τέτοιο πονηρό και έμμεσο τρόπο (οι χαρακτηρισμοί είναι οι ηπιότεροι που μπόρεσα να βρώ για να μην βωμολοχώ δημόσια στο forum).
 #59809  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Πέμ Σεπ 15, 2011 11:05 am
Κώστα για αυτά που γράφεις έχεις απόλυτο δίκιο . Σήμερα μου ήρθε εκαθαριστικό από την εφορία και φορολοδούν το εξωιδρυματκό στο ύψος των 300 ευρώ .
 #59819  από maestro
 Πέμ Σεπ 15, 2011 11:59 am
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ έγραψε:Κώστα για αυτά που γράφεις έχεις απόλυτο δίκιο . Σήμερα μου ήρθε εκαθαριστικό από την εφορία και φορολοδούν το εξωιδρυματκό στο ύψος των 300 ευρώ .
Απλά συνυπολογίζουν:
Εισόδημα + Εξωιδρυματικό + άλλα επιδόματα(π.χ. ανεργίας) επί 1%= Ειδική εισφορά

Το Εξωιδρυματικό το περνάνε σαν σύνταξη, οπότε είναι εισόδημα γι' αυτούς και επίσης, επειδή όλα είναι μέσω μηχανογράφησης, δεν λαμβάνεται υπόψη η μείωση του εισοδήματος λόγω αναπηρίας (δεν το έβαλε ο ποιητής στις παραμέτρους του προγράμματος).

Νομίζω όμως πως ίσως υπάρχουν περιθώρια μείωσης του αναγραφόμενου ποσού, με τη γνωμάτευση που δίνουμε με τη φορολογική δήλωση για τη μείωση εισοδήματος.
 #59839  από kate2002
 Πέμ Σεπ 15, 2011 3:40 pm
οχι μαεστρο. μονο το 80% αναπηρια μετραει, και αν δεν το υπολογιζουν(που δεν)κανεις αιτηση για επανεκκαθαριση και επαναπροσδιορισμο με προσκομιση του αποδεικτικου της αναπηριας-αποφαση κλπ. επισης, την ιδια αιτηση κανεις, αν στους κωδ.659-660 εβαλες και οποια αποζημιωση απολ.ή εφαπαξ, για την μεταφορα αυτου του ποσου και μονο στον 781-782 κωδ. ωστε να γινει επανυπολογισμος του χαρατσίου, γιατι οι συνηθης κωδικοι δεν καταλαβαινουν τιποτα...

γιωργο πρωτογερε, μηπως το 300σαρι ειναι χαρατσι επιτηδευματος;;; αυτο ειναι κατι άλλο... κι εκει παει φετος 300 κατα κεφαλι επιτηδευματια, του χρονου οι 3 κλιμακωσεις...

και μη το δενετε κομπο, ολα παιζονται. ισως αυριο τα πραματα ειναι...χειροτερα...
 #59845  από Κώστας
 Πέμ Σεπ 15, 2011 5:21 pm
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ έγραψε:Κώστα για αυτά που γράφεις έχεις απόλυτο δίκιο . Σήμερα μου ήρθε εκαθαριστικό από την εφορία και φορολοδούν το εξωιδρυματκό στο ύψος των 300 ευρώ .
Γιώργο, επειδή μάλλον είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, το 300άρι είναι εισφορά επειδή τόλμησες να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας!
Τώρα αν έχεις κατάστημα ψιλικών ή είσαι περιπτεράς ή μηχανικός, ή γιατρός ή οτιδήποτε άλλο, δεν παίζει κανένα ρόλο! Όλοι σαν ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν το ίδιο για να μην υπάρχει κοινωνική αδικία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 #59856  από kate2002
 Πέμ Σεπ 15, 2011 6:38 pm
κακεεεεε κωστα! τς τς τς... μονο φετος ειναι 300 για ολους τους οαεε, κι αυτο για να το παμε Μ@Λ@Κ@ το πραμα... απο το 2012, θα παει με κλιμακες οχι αναλογα του τζιρου, αλλα της πληθυσμιακης καταστασης του δημου της εδρας του επαγγελματια. τουτεστιν, αλλο θα πληρωνει ο περιπτερας της εκαλης κι αλλο ο περιπτερας της...κατωραχουλας. ασε που παει και με την κατηγορια βιβλιων... ετσι καταλαβα με το σφουγγαρομυαλο μου... ολα ισιωμα... αμαν πια! εχουν ΚΑΙ φιλοτιμο, καπου στο βαθος... δε φαινεται;;; :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
 #59867  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Σεπ 15, 2011 7:16 pm
ΛΟΙΠΟΟΟΟΟΟΟΟΝ....!!!!!! Ειμαι ανεργη και με αναπηρια ,ο αντρας μου ανεργος,εχουμε ενα παιδι που σπουδαζει , ζουμε σ'ενα σπιτι 105 τ.μ. ηλικιας 42 ετων ,παρολο που απολαμβανουμε το ''κοινωνικο τιμολογιο'' της ΔΕΗ,δυσκολευομαστε να πληρωσουμε τους λογαριασμους ..........Θα πρεπει να πληρωσω ΣΥΝ 52.50 ευρω χαρατσι...!!!! Αλλιως θα μου κοψουν το ρευμα ....ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑ ?????....Μηπως εχω κανει λαθος ????...Τα μαθηματικα....σηκωνουν τα χερια ψηλα,μπροστα σε τετοια σατανικα σχεδια....Θα σκισω το πτυχιο μου...Ή μηπως να το φαω..???Μαλλον θα το φαω...απο αναγκη και οχι απο αγανακτηση.... :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: