• Με την δουλεια τι γίνεται όταν διαγνωστεί η ms?

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #586  από litsa
 Τετ Νοέμ 12, 2008 10:32 pm
περι τι είναι σωστό και τι όχι άστε το... στο δημόσιο βολεύεται η κατάσταση, ειδικά όταν έχεις μια τέτοια πάθηση σε βοηθάει κιόλας.
στον ιδιωτικό ας μην το συζητήσουμε,
έχετε δει αιτηση πρόσληψης? σε ρωτάνε άν έχεις χειρουργηθεί ή αν έχεις καταδικαστεί ή αν ιδιοκατοικείς!
που να τους πεις ότι έχεις χρόνια νόσο..
μάλλον δεν έχουν δει τα ραδίκια ανάποδα έστω και για λίγο!!

Ας δούμε εμείς τι μπορούμε να κάνουμε..
Μάλλον θα μετακομίσω στο βουνό...
 #591  από MARIA1
 Πέμ Νοέμ 13, 2008 2:46 pm
Θάνο,

δεν ζητάνε χαρτί στις ιδιωτικές εταιρείες.
Απλά δηλώνεις ότι έχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις.
Δεν ζητούν καλά καλά τα πτυχία σου και γενικά δεν μου έχει τύχει να μου ζητήσουν κάτι εκτός των ενσήμων μου.
Η γνώμη μου είναι να μην το πεις. Εγώ δεν το εχω πεί.
Αν πάλι γίνει κάτι στη διαδρομή, τότε θα το παρουσιάσω ως πρωτοεμφανιζόμενο και έχει ο Θεός. ;)
 #592  από thanos
 Πέμ Νοέμ 13, 2008 3:36 pm
Σε συγγενη μου που προσληφθηκε σε 2 μεγαλες ιδιωτικες εταιρειες του ζητηθηκε κατα την διαδικασια της προσληψης. Εγω αυτη την στιγμη εχω αναβολη απο τον στρατο. Θα μου την ζητησουν οταν θα με προσλαβουν και καλα θα κανουν. Το προβλημα ειναι οτι ενω μεχρι τωρα η αναβολη μου εγραφε λογω σπουδων, τωρα γραφει αναβολη για λογους υγειας. Σιγουρα θα υπαρχουν εταιρειες που δεν το ζητανε αυτο το χαρτι. Απλα εγω δεν μπορω να το ξερω και να το ρισκαρω. Γιατι αν τους το κρυψω στην συνεντευξη, μπορει να φανει αμεσως ΑΝ μου ζητησουν χαρτι απο τον στρατο. Δεν ξερω αν πρεπει να το πω. Σιγουρα θα ειναι τρομερα κακο για το βιογραφικο μου. Η λυση ειναι ή ελευθερο επαγγελμα ή δημοσιο.
 #594  από thanos
 Πέμ Νοέμ 13, 2008 7:20 pm
Δεν σκαω και θα τα καταφερω και εγω στην ζωη μου αλλα δεν ειναι ωραιο να υποβαθμιζεις το ζητημα αυτο με αυτο τον τροπο. Ηδη δεν μπορω να ζητησω δουλεια οπου ζητανε εκπληρωμενες στρατιωτικες υποχρεωσεις γιατι ο στρατος αποφασισε οτι χρειαζεται 2 χρονια για να καταληξει αν μπορω να παω στρατο ή οχι. Και η αναβολη δεν ηταν επιλογη μου. Ουτε μεταπτυχιακο 2 χρονων που θα ηθελα μπορω να κανω γιατι δεν εχω τοση αναβολη οσο χρειαζεται. Αλλα αυτο αφορα εμενα και μαλλον κακως που το αναφερω εδω. Συγνωμη για το οφφ-τοπικ ποστ μου
 #595  από heidi
 Πέμ Νοέμ 13, 2008 9:32 pm
Νομίζω ότι δεν υπάρχουν offtopic θέματα.Η αλήθεια είναι ότι η "βρωμο" ms μας δημιουργεί διάφορα προβλήματα στην καθημερινότητά μας και έχει αλλάξει η ζωή μας (τουλάχιστον η δική μου).Και γι αυτό το λόγο είμαστε όλοι εδώ.....μην το ξεχνάς Θάνο!
 #596  από litsa
 Πέμ Νοέμ 13, 2008 10:23 pm
Συμφωνώ μαζί σου Heidi!! και η δική μου ζωή έχει αλλάξει και μάλιστα πολύ!!
1. όχι άγχος και όχι κούραση
2. έκλεισε η δουλειά που δούλευα 12 χρόνια - εποχιακή μεν, σχεδόν δημόσιο δε-
3. διαγνώστηκα μετά από 5 χρόνια ...ταλαιπωρίας!

Δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω, πρέπει την ms να την ορίζουμε εμείς και όχι αυτή. Δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο..
και Θάνο απ' ότι ξέρω υπάρχουν και ιδιωτικά μεταπτυχιακά -ανάλογα βέβαια τι σπουδες έχεις κάνει- ή το μτκό του ΕΑΠ που γίνονται τώρα οι αιτήσεις και που είναι δύσκολο απ' ότι άκουσα..

Η ζωή είναι γεμάτη από επιλογές. Αρκεί να τις δούμε! Ξέρω είναι δύσκολα και για μένα! αλλά
το ξαναλέω:
Υπάρχουν ανάπηροι -μη κακό μας- που είναι φυσιολογικοί και φυσιολογικοί που είναι ''ανάπηροι''
φιλιά σε όλη την ομάδα!!
 #599  από MARIA1
 Παρ Νοέμ 14, 2008 11:24 am
Θάνο,

μιλώ και εγώ για πολυεθνικές εταιρείες εκ των πιο γνωστών (τις βάζουμε σπιτια μας κάθε μέρα)...
Επαναλαμβάνω ότι αν τους πεις ότι έχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις ειναι οκ με αυτούς.
Υπάρχουν εταιρείες που το ζητούν βέβαια και μάλιστα ζητούν και ποινικό μητρώο επιπρόσθετα.
Δεν ειναι πολλές όμως, πίστεψέ με.

Επαναλαμβάνω ότι η γνώμη μου ειναι να μην¨"μασήσεις" και να προχωρήσεις χωρίς ν΄αναφέρεις κάτι.

Απο την άλλη οι εταιρείες στις οποίες υπάρχει άμεση επαφή με γυμνό προιόν (τρόφιμο), δίνουν σημασία σε αυτό και το ζητούν όσον αφορά σε νόσους που μεταδίδονται (και πάλι δεν μας ενδιαφέρει στην προκειμένη).
Αν η κατευθυνσή σου είναι να γίνεις εργάτης σε εργοστάσιο παραγωγής λοιπον, θα στο ζητήσουν.

Να σου αναφέρω και κάτι τελευταίο, αλλά σημαντικό.
Γνωστός μου μπήκε στο δημόσιο.
Φυσικά η προκύρηξη ζητούσε "εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις".
Εχει πάρει το 1997 Ι5 παθολογικό (μετά απο ατύχημα με μηχανή).
Δεν ζητήσαν ομως ποτέ το χαρτί....
και το λέω αυτό διότι όπως αντιλαμβάνεσαι τον προσέλαβαν ως άνθρωπο που δεν έχει ειδικές ανάγκες.....

μην μασάς, μην το σκέφτεσαι και πήγαινε να εργασθείς κανονικά και με τον νόμο ;)
 #604  από thanos
 Παρ Νοέμ 14, 2008 1:15 pm
Ευχαριστω πολυ Μαρια για τις πληροφοριες. Δυσκολευομαι αυτη την στιγμη να το κρυψω γιατι δεν εχω καποιο αλλο λογο να δικαιολογησω την αναβολη που πηρα απο τον στρατο. Αλλα θα την βρω την ακρη μου. Δεν ανησυχω.
Κυριως εκανα το ποστ γιατι θα ηθελα να δειξω μια διακριση που προερχεται απο τον στρατο και αφορα ατομα με ms αλλα και αλλες σοβαρες ασθενειες. Για μενα δεν θα επρεπε να μπορει να μαθει κανεις τα περι υγειας σου μεσω στρατου.
Με αυτη την λογικη καταργηθηκαν τα Ι4 απο τα απολυτηρια του στρατου. Παλιοτερα λενε οτι το υπουργειο μεταφορων επαιρνε πληροφοριες απο τον στρατο και ζητουσε επανεξεταση στο διπλωμα οδηγησης σε οσους φαινοταν οτι ειχαν προβλημα υγειας. Ολα αυτα εχουν τελειωσει.
Αλλα εχει μεινει το χαρτι της απαλλαγης που δηλωνει οτι εχεις προβλημα υγειας ή τρελλας.

Ηθελα να δωσω μια πιο γενικη εικονα στο ζητημα. Εγω ειμαι μηχανικος και εχω στο μυαλο καποια πραγματα για δουλεια. Απλα ηθελα να το αναφερω γιατι πιστευω οτι ειναι μια αδικια του κρατους προς αυτους που εχουν ms αλλα και καποια αλλη ασθενεια. Και αδικια απεναντι μονο στους αντρες.

Αλλα βεβαια μπορω να γινω τραγουδιστης ή ηθοποιος... Και τζαμπα ασχοληθηκα με αυτο το ζητημα
 #605  από MARIA1
 Παρ Νοέμ 14, 2008 1:56 pm
μα δεν θα στο ζητήσουν....αν πάλι στο ζητήσουν, βλέπεις τι κάνεις.
Ομως μην γίνεσαι προπέτης σε παρακαλώ πολύ... :)

Εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται με ms και άλλα προβλήματα υγείας (πιθανά πιο σοβαρά)...
Απο την στιγμή που είσαι ικανός να εργασθείς και πολύ περισσότερο να τους "βγάλεις" την δουλειά, δεν τους καίγεται καρφί... 8-)

Απο την άλλη λές ότι θέλεις να κανεις μια δουλειά και καταλαβαινω οτι προφανώς θέλεις να κάνεις κάτι ως επιχειρηματίας ή κάτι τέτοιο.
Αρα, θα εισαι αφεντικό του εαυτού σου...Κανόνισε να σου ζητήσεις χαρτί :P :twisted:

επίσης, μιλάς για αδικία ανδρών vs γυναικών...μα όλος ο κόσμος είναι γεμάτος αδικία...εκει θα κολλήσουμε?
είναι νόμος της φύσης, δυστυχώς ή ευτυχώς...