• Ποσοστό αναπηρίας!!!

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #59188  από costas
 Δευ Σεπ 05, 2011 10:25 pm
Ερώτηση : Μόνον και μόνο εαν έχει διαγνωστεί η ασθένεια ms !! Και αν είμαστε 100% λειτουργικοί με τα μικροπροβληματάκια μας .... Τι ποσοστό αναπηρίας έχουμε; Δηλαδή το κράτος πόσο % αναπηρους μας έχει;;
Επλίζω να έγινα αντιληπτός !!!!!
Για παράδειγμα ένας φίλος δουλεύει οδηγεί μηχανάκι έχει 4 παιδιά τον βλέπεις θηριάκι επειδή έχει σάκχαρο ινσουλινιεξαρτόμενος το κράτος του δίνει 40% αναπηρία και επειδή κάτι προβλήμαα όρασης και κάτι άλλα ψιλά +27% αναπηρία συνολικά βγήκε σε σύνταξη με 67% αναπηρία!!!!!
Με εμάς τι γίνεται;;;;;;;;;
 #59192  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Σεπ 05, 2011 10:43 pm
costas έγραψε:Ερώτηση : Μόνον και μόνο εαν έχει διαγνωστεί η ασθένεια ms !! Και αν είμαστε 100% λειτουργικοί με τα μικροπροβληματάκια μας .... Τι ποσοστό αναπηρίας έχουμε; Δηλαδή το κράτος πόσο % αναπηρους μας έχει;;
Για παράδειγμα ένας φίλος δουλεύει οδηγεί μηχανάκι έχει 4 παιδιά τον βλέπεις θηριάκι επειδή έχει σάκχαρο ινσουλινιεξαρτόμενος το κράτος του δίνει 40% αναπηρία και επειδή κάτι προβλήμαα όρασης και κάτι άλλα ψιλά +27% αναπηρία συνολικά βγήκε σε σύνταξη με 67% αναπηρία!!!!!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!! Σου λεω ο,τι ξερω απο τις επιτροπες της νομαρχιας ! Τελευταια φορα περασα το 2007,μου εδωσαν 67% για 5 χρονια !Λοιπον σε σκπ ,υπο θεραπευτικη αγωγη, δινουν 67% !!! :greetings-waveyellow: Οταν προκειται για το παραπληγικο επιδομα του ΙΚΑ και αλλων ταμειων...τα πραγματα αλλαζουν...Εχουν γραφτει πολλα,σχετικα,εδω στο φορουμ... :violence-hammer:
 #59194  από costas
 Δευ Σεπ 05, 2011 10:50 pm
ANNA ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ έγραψε:
costas έγραψε:Ερώτηση : Μόνον και μόνο εαν έχει διαγνωστεί η ασθένεια ms !! Και αν είμαστε 100% λειτουργικοί με τα μικροπροβληματάκια μας .... Τι ποσοστό αναπηρίας έχουμε; Δηλαδή το κράτος πόσο % αναπηρους μας έχει;;
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!! Σου λεω ο,τι ξερω απο τις επιτροπες της νομαρχιας ! Τελευταια φορα περασα το 2007,μου εδωσαν 67% για 5 χρονια !Λοιπον σε σκπ ,υπο θεραπευτικη αγωγη, δινουν 67% !!! :greetings-waveyellow: Οταν προκειται για το παραπληγικο επιδομα του ΙΚΑ και αλλων ταμειων...τα πραγματα αλλαζουν...Εχουν γραφτει πολλα,σχετικα,εδω στο φορουμ... :violence-hammer:

Δηλαδή έχω 67% αναπηρίας;;;; :banana-dreads: :banana-dreads:
Δηλαδή μπορώ να βγω στην σύνταξη :banana-dreads:
Πάντως είμαι 100% λειτουργικός!!!! Κανένα πρόβλημα !!!! Οχι δεν θέλω κάποιο επίδομα απλά το ποσοστό μου να ξέρω!!!!!!!!
Δηλαδή στις επιτροπές μπορώ να πάω πετώντας ;;; να μην κουτσαίνω και να κλαίγομαι;;;;
 #59196  από passenger
 Δευ Σεπ 05, 2011 11:11 pm
:greetings-waveyellow: Αυτο το θεμα με ενδιαφερει και μενα!!! Για φωτιστε λιγο ρε παιδια...
Και εγω εχω διαγνωστει εδω και 9 χρονια , παιρνω αγωγη copaxon , και πριν avonex, αλλα λειτουργικα ειμαι τελειως οκ δηλ. δεν εχω (προς το παρον) κινητικα προβληματα. Βεβαια εχω αλλα συμπτωματα της ασθενειας, οπως προβλημα με τη ζεστη, ενα μικρο μουδιασματακι στα δαχτυλα, αλλα αυτα δεν μπορει να τα δει γιατρος...λες να μπορουμε να παρουμε καμια συνταξη η κανενα επιδομα?
 #59197  από costas
 Δευ Σεπ 05, 2011 11:15 pm
passenger έγραψε::greetings-waveyellow: Αυτο το θεμα με ενδιαφερει και μενα!!! Για φωτιστε λιγο ρε παιδια...
Και εγω εχω διαγνωστει εδω και 9 χρονια , παιρνω αγωγη copaxon , και πριν avonex, αλλα λειτουργικα ειμαι τελειως οκ δηλ. δεν εχω (προς το παρον) κινητικα προβληματα. Βεβαια εχω αλλα συμπτωματα της ασθενειας, οπως προβλημα με τη ζεστη, ενα μικρο μουδιασματακι στα δαχτυλα, αλλα αυτα δεν μπορει να τα δει γιατρος...λες να μπορουμε να παρουμε καμια συνταξη η κανενα επιδομα?

και εγώ μία από τα ίδια , έχω βέβαια και 25 χρόνια υπηρεσία αλλά με την σκπ μπορώ να πάρω πλήρη σύνταξη σαν να έχω 35 χρόνια....... νομίζω........
Αφού έχουμε σκπ και κάνουμε θεραπεία έχουμε 67% αναπηρία ...... για να μας φωτίσει και κανενας άλλος.......
 #59199  από costas
 Δευ Σεπ 05, 2011 11:18 pm
Για πείτε και κανά σχετικό ΦΕΚ !!!!
 #59214  από Ευτυχία
 Τρί Σεπ 06, 2011 9:54 am
καλημέρα,
εχω την εντύπωση οτι η ΑΝΝΑ ηταν ξεκάθαρη οσον αφορά τα επιδόματα " Οταν προκειται για το παραπληγικο επιδομα του ΙΚΑ και αλλων ταμειων...τα πραγματα αλλαζουν...Εχουν γραφτει πολλα,σχετικα,εδω στο φορουμ... "

κ γω ειμαι με 67% αλλά οταν πηγα να διεκδικήσω επίδομα η προϊσταμένη του ΙΚΑ με απέτρεψε λέγοντας μου οτι είμαι λειτουργική κ οτι οι επιτροπές θα με ταλαιπωρήσουν , θα με απογοητεύσουν θα θα θα.. κ επίδομα στο τέλος δε θα πάρω γιατι πολυ απλά τα κριτήρια είναι διαφορετικά
αυτά
 #59246  από costas
 Τρί Σεπ 06, 2011 4:16 pm
Teo έγραψε:ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιός ειναι αυτός που θα μας βεβαιώσει το 67% αναπηρίας; Οχι για κάποιο επίδομα ή σύνταξη, αλλά για την κατοχύρωση μειωμένου ωραρίου στο δημόσιο.

Αν είσαι στο Δημόσιο η σχετική επιτροπή του δημοσίου!!!!!
Εκεί δηλαδή που παρουσιάζεσαι όταν σου εγκρίνουν μια αναρρωτική 1 μήνα π.χ
 #59304  από Κώστας
 Τετ Σεπ 07, 2011 6:03 pm
Απ΄ όσο γνωρίζω, για να πάρετε επίδομα ή πλήρη σύνταξη γήρατος πρέπει να έχετε πάρεση ή παραπάρεση (κινητικά προβλήματα) με ποσοστό αναπηρίας >67%. Μία γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ αναφέρει σαν κριτήριο την ύπαρξη απλών κινητικών προβλημάτων, αλλά αυτή εφαρμόζεται (η απόφαση του ΚΕΣΥ), ανάλογα με την κρίση και την διάθεση των εκάστοτε επιτροπών. Όπως και νάχει το πράγμα για να πάρετε σύνταξη ή επίδομα πρέπει να υπάρχουν κινητικά προβλήματα.
Σε ό,τι αφορά τον καθορισμό του ποσοστού αναπηρίας, ο νόμος άλλαξε και από 1-9-2011 θα πρέπει πλέον να περνάμε επιτροπή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με ότι μπορεί (μάλλον δυσάρεστο), να σημαίνει αυτό.

Έτσι λοιπόν, συνεχίστε να χαίρεστε τη ζωή σας χωρίς κινητικά προβλήματα που ΟΛΟΨΥΧΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ.
Χωρίς να σας φανεί υπερβολικό ή αστείο ΤΡΕΞΤΕ όσο μπορείτε σ΄ ένα ανθισμένο λιβάδι την άνοιξη.
Πιστέψτε με, πολλοί από αυτό το forum θα χάριζαν το επίδομά τους προκειμένου να μπορέσουν να το κάνουν!!!...
 #59305  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Σεπ 07, 2011 6:19 pm
Έτσι λοιπόν, συνεχίστε να χαίρεστε τη ζωή σας χωρίς κινητικά προβλήματα που ΟΛΟΨΥΧΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ.
Χωρίς να σας φανεί υπερβολικό ή αστείο ΤΡΕΞΤΕ όσο μπορείτε σ΄ ένα ανθισμένο λιβάδι την άνοιξη.
Πιστέψτε με, πολλοί από αυτό το forum θα χάριζαν το επίδομά τους προκειμένου να μπορέσουν να το κάνουν!!!...[/quote]---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:bow-yellow: ...κι εγω το ιδιο λεω....Ειμαι ''ΟΡΘΙΑ'' !!!!! Αυτο ομως δεν σημαινει πολλα πραγματα....δεν μπορω να δουλεψω....να κανω τη δουλεια που εκανα πριν.....Εχω ενα σωρο αλλα προβληματα που μου χαλανε τη ζωη.....κι ας μη φαινονται....!!!Οι νευρολογοι ομως, τα βλεπουν,οταν θελουν ,βεβαια....Γι'αυτο διεκδικω το :obscene-buttsway: επιδομα.....Τους το χαριζω,για ΜΙΑ μερα σε σχολικη αιθουσα...... τα πιτσιρικια να μουρλαινονται...εγω να γραφω στον πινακα...να κοπαναω το ποδι μου για να ησυχασουν......χωρις να κινδυνευω να χασω την ισορροπια μου....ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΟΝΟ...!!!