• ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ REBIF

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #58446  από sofi2307
 Δευ Αύγ 22, 2011 3:52 pm
καλησπερα σε ολους!!!

εχω μια απορια κ οσο κ αν εχω ψαξει στο ιντερνετ δεν εχω βρει κατι συγκεκριμενο οποτε θελω αν μπορει καποιος να μου τη λυσει (επιτελους.. :P ). H πρωτη μου θεραπεια ηταν με rebif για κανα εξαμηνο..Μετα εκοψα τελειως τις ενεσεις για 2 χρονια αλλα τωρα εχω μια υπονοια πως πρεπει να τις ξαναρχισω.. Θελω λοιπον να ρωτησω αν ξερει κανενας τις μακροχρονιες παρενεργειες (συκωτι, στομαχι κ.λ.π) της ιντερφερονης κ ειδικα του rebif..Υπαρχει καποιος που να κανει για αρκετα χρονια θεραπεια με rebif;;

Ευχαριστω πολυ κ ευχομαι καλη δυναμη σε ολους μας!!!
 #58451  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Αύγ 22, 2011 4:20 pm
sofi2307 έγραψε:καλησπερα σε ολους!!!

εχω μια απορια κ οσο κ αν εχω ψαξει στο ιντερνετ δεν εχω βρει κατι συγκεκριμενο οποτε θελω αν μπορει καποιος να μου τη λυσει (επιτελους.. :P ). H πρωτη μου θεραπεια ηταν με rebif για κανα εξαμηνο..Μετα εκοψα τελειως τις ενεσεις για 2 χρονια αλλα τωρα εχω μια υπονοια πως πρεπει να τις ξαναρχισω.. Θελω λοιπον να ρωτησω αν ξερει κανενας τις μακροχρονιες παρενεργειες (συκωτι, στομαχι κ.λ.π) της ιντερφερονης κ ειδικα του rebif..Υπαρχει καποιος που να κανει για αρκετα χρονια θεραπεια με rebif;;

Ευχαριστω πολυ κ ευχομαι καλη δυναμη σε ολους μας!!!
Καλησπερα Sofi και καλως ηρθες :text-welcomeconfetti: :text-welcomewave: Εκανα Rebif επι 8,5 χρονια και,εδω και 8 μηνες συνεχιζω με Betaferon !Πιο παληα,εκανα Avonex για 14 μηνες ! ΛΟΙΠΟΝ,απ'οσο ξερω, χρειαζεται να γινονται τακτικες αιματολογικες εξετασεις....γενικη αιματος,τρανσαμινασες,γgt καθως και ελεγχος του θυρεοειδους.Ρωτα και το γιατρο σου!!!!Εκεινος,εξαλλου,πρεπει να σου πει και το ποσο συχνα πρεπει να γινονται αυτες οι εξετασεις !!! Για το πώς θα κανεις τις ενεσεις μονη σου και για τι πρεπει να προσεχεις για να μην εχεις δερματικα προβληματα ,θα σε ενημερωσει η νοσηλευτρια της serono !Φροντισε να κλεισεις εγκαιρα ραντεβου!Εχουν καλο σερβις..... :laughing-rolling: Αλλοιμονο...τοσα δις...κονομανε οι πτωχοι... :laughing-rolling: ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ !!!!!!!!! ΝΑ ΕΙΣΑΙ....ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ... :happy-cheerleadersmileygirl: υγ.ευτυχως,μεχρι τωρα,οι ιντερφερονες δεν με πειραξαν στο συκωτι...οι γνωστες παρενεργειες...δεκατα,ριγος κλπ. λιγοστευουν οσο περναει ο καιρος !
 #58452  από sofi2307
 Δευ Αύγ 22, 2011 4:34 pm
καλως σας βρηκα!! σε ευχαριστω για την απαντηση..τις λεπτομερειες τις ξερω αφου ειχα ξαναμπει στο τρυπακι των ενεσεων πριν 2,5 χρονια απλα τωρα νομιζω οτι εχω το δευτερο μου συμπτωμα (ακοη) μετα απο 3 χρονια κ περιμενω να γυρισει ο γιατρος μου απο διακοπες για να το επιβεβαιωσω.. αν μου βρει κατι στη μαγνητικη λογικα θα μου πει να τις ξαναρχισω κ εχω αγχωθει λιγο με τις μακροχρονιες παρενεργειες... Οσο για τα αλλα φαρμακα, επιδη ξεκινησα με αυτο, ειμαι λιγο διστακτικη στο να αρχισω κατι αλλο.. φοβαμαι το αγνωστο... το ψαχνω λιγο τωρα να δω τι θα κανω σε περιπτωση που χρειαστει να ξαναρχισω..