• KATI NA KAIEI....

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #57819  από maraki1986
 Τετ Αύγ 10, 2011 11:43 pm
Καλησπέρα σε όλους!!
Είμαι καινούρια στο forum και θέλω τη βοήθειά σας..... Εδώ και λίγες μέρες νιώθω καψίματα στο δεξί χέρι (και όχι στο πόδι) καθώς και στο πρόσωπο.... Όχι συνεχώς, ανά διαστήματα. Επιπλέον, συχνά το κάψιμο συνοδεύεται από ζαλάδα-ίλιγγο. Δε θέλω μέσα στο 15αύγουστο να πάω σε γιατρό, για να μου κάνουν κορτιζόνη.... Υπάρχει καμία περίπτωση να περάσει από μόνο του???
ΥΓ.Έχω διαγνωσθεί με ΣΚΠ εδώ και 5 χρόνια (ορισμένοι γιατροί βάζουν ερωτηματικό στο αν είναι σκπ ή "κάτι άλλο") και 4 χρόνια τώρα κάνω ενέσεις betaferon. Δεν έχω παρουσιάσει ώσεις αυτά τα 4 χρόνια.

Ευχαριστώ πολύ.....
 #57821  από maestro
 Πέμ Αύγ 11, 2011 1:06 am
Η κορτιζόνη δίνεται συνήθως για να επιταχυνθεί ο κύκλος μιας ώσης (μιας πληγής οτιδήποτε) και να περάσει πιο γρήγορα.
Οπότε, στην ερώτηση που θέτεις, ΝΑΙ υπάρχει περίπτωση να περάσει από μόνο του, αλλά ίσως να καθυστερήσει λίγο. Προσωπικά, εγώ για μένα, προτιμώ να αποφεύγω την κορτιζόνη..!
Υπομονή και δύναμη σου εύχομαι και να περάσουν όλα γρήγορα..!
 #57823  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Αύγ 11, 2011 7:47 am
maraki1986 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους!!
Είμαι καινούρια στο forum και θέλω τη βοήθειά σας..... Εδώ και λίγες μέρες νιώθω καψίματα στο δεξί χέρι (και όχι στο πόδι) καθώς και στο πρόσωπο.... Όχι συνεχώς, ανά διαστήματα. Επιπλέον, συχνά το κάψιμο συνοδεύεται από ζαλάδα-ίλιγγο. Δε θέλω μέσα στο 15αύγουστο να πάω σε γιατρό, για να μου κάνουν κορτιζόνη.... Υπάρχει καμία περίπτωση να περάσει από μόνο του???
ΥΓ.Έχω διαγνωσθεί με ΣΚΠ εδώ και 5 χρόνια (ορισμένοι γιατροί βάζουν ερωτηματικό στο αν είναι σκπ ή "κάτι άλλο") και 4 χρόνια τώρα κάνω ενέσεις betaferon. Δεν έχω παρουσιάσει ώσεις αυτά τα 4 χρόνια.

Ευχαριστώ πολύ.....
:text-welcomeconfetti: :text-welcomewave: :text-welcomewave: Συμφωνω με τον Maestro!!!!Περιμενε 2-3 μερες, και αν επιμενει ,επικοινωνησε με το γιατρο σου !!!!!Σου ευχομαι τα καλυτερα!!!!
 #57849  από Νικος
 Πέμ Αύγ 11, 2011 7:53 pm
Γεια σου Μαράκι και καλωσόρισες
Για καψίματα συνήθως δεν χορηγούν σχήμα κορτιζόνης περιμένουν να φύγει από μόνο του , εφόσον έχεις την δυνατότητα επικοινώνησε με τον γιατρό σου (αν δεν την έχει κάνει για διακοπές).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νικος την Παρ Αύγ 12, 2011 9:51 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #57873  από kath
 Πέμ Αύγ 11, 2011 11:32 pm
Μαρακι μην αγχωνεσαι συμφωνω κ εγω με τα παιδια,θα περασει μονο του σιγα σιγα.Μην ξεχνας οτι και η ζεστη κανει χειροτερα τα πραγματα και τα καψιματα πιο εντονα επισης.Ευχομαι να εισαι καλα το γρηγοροτερο
 #57874  από maraki1986
 Παρ Αύγ 12, 2011 12:40 am
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας!!!! Ελπίζω οτι σιγά-σιγά θα περάσει.... Τουλάχιστον δε γίνεται χειρότερο έως τώρα!
ΥΓ1. Καλώς σας βρήκα :-D !!!
ΥΓ2. Ο γιατρός μου προφανώς και λείπει :greetings-waveyellow: !!!.....
 #57999  από pelopidas
 Κυρ Αύγ 14, 2011 11:48 am
καλημερα

¨εχουν διαγνωσει κατι αλλο" και πυροβολουν στα τυφλα με betaferon
προτεινω να διαγνωσεις μονη τη χενφα σου και να την πυροβολησεις στην καρδια!
 #58001  από ΧΡΗΣΤΟΣ 76
 Κυρ Αύγ 14, 2011 1:12 pm
maraki1986 KAΛΗΣΠΕΡΑ, ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ,ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙΣ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ,ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑΚΙ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ? ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΧΙΛΙΕΣ ΣΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΗΜΑ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗΣ.... ΜΙΑ.... ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΙΟΥΛΕΣ... Ε? ΑΞΙΖΕΙ? ΟΧΙ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ .