• χαμηλός αιματοκρίτης?

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #57597  από depy
 Σάβ Αύγ 06, 2011 10:50 pm
Καλησπέρα!!!!!!!κάνω τη σιχαμένη rebif 22 από τον φεβρουάριο, έκανα πρόσφατα τις διάφορες εξετάσεις αίματος για ηπατικά ένζυμα κτλ. οκ όλα φυσιολογικά ο αιματοκρίτης μου γιατί ξαφνικά έπεσε στο 33,5 απο 37 πριν 2,5 μήνες???λέω έγω τώρα υπάρχει περίπτωση να φταίει η ιντερφερόνη???έχει κανείς παρόμοια κατάσταση? :text-thankyouyellow:
 #57599  από ΛΕΝΑ
 Σάβ Αύγ 06, 2011 11:19 pm
:greetings-waveyellow: depy εγώ έχω φυσιολογικό αιματοκρίτη αλλά 50 σίδηρο
ο γιατρός δεν μου είπε εαν έχει σχέση με την ιντερφερόνη.....έχω ομως κι εγώ
αυτην την απορία εαν τελικά εχει σχέση (rebif 22 )
 #57734  από depy
 Τρί Αύγ 09, 2011 3:50 pm
Καλησπερα, εκανα εξετασεις και για σιδηρο και φερριτινη ορου...σε χαμηλα επιπεδα και τα δυο....πηγα στον παθολογο και μου ειπε , οταν τον ρωτησα μηπως ευθυνεται και η ιντερφερονη γι αυτη τη μεταβολη(ενδεικτικα να σας αναφερω δεκεμβριος 2010 αιματοκριτης 38,5 απριλιος 2011 αιματοκριτης 37 αυγουστος 2011 33,5 και να αναφερω οτι ιντερφερονη ξεκινησα μεσα φεβρουαριου δυστυχως), οτι λογω χρονιου νοσηματος να περιμενω απο δω και περα τον αιματοκριτη σε χαμηλα επιπεδα. μου συστησε για εναν μηνα να κανω θεραπεια με σιδηρο για να δουμε πως παει ο αιματοκριτης....και λεω τωρα εγω απο οσα εχω καταλαβει γυρω απο χενφα αν οι εστιες στον εγκεφαλο ειναι εναποθεσεις σιδηρου, ξερουμε οτι ο σιδηρος ειναι τοξικος για ολα τα κυτταρα
μηπως η προσληψη παραπανω σιδηρου επιδεινωνει την κατασταση??? :think:
 #57752  από ΛΕΝΑ
 Τρί Αύγ 09, 2011 8:47 pm
αυτην την απορια εχω & εγω depy & ποια θα πρεπει να ειναι για εμας τα
επιτρεπτα ορια σιδηρου :think: :think: :think:
 #57756  από pelopidas
 Τετ Αύγ 10, 2011 2:46 am
θα μιλησω με τα δεδομενα μεχρι τωρα
1.οι ιντερφερονες κανουν αναιμια
2.η χενφα υπαρχει. Η αποκατασταση της διορθωνει σε μεγαλο βαθμο τα συμπτωματα
3.δεν υπαρχουν επιτρεπτα ορια σιδηρου. Η φερριτινη ειναι μονο αξιοπιστη σαν δεικτης αναιμιας.

τωρα, επιλεγετε εσεις!
 #57763  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Αύγ 10, 2011 10:38 am
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!Ας πω την εμπειρια μου,περι αναιμιας!!!!!!Ειχα παντα καλο αιματοκριτη!Ακομα και στην εγκυμοσυνη και στη λοχεια!!!!!Απο τα 35,αρχισε,αργα αλλα σταθερα,να πεφτει!Μου εδιναν λεγκοφερ....δεν εκανε τιποτα...Στα 37 διαγνωστηκε η σκπ...Στα 39-40 εκανα αβονεξ...Ο αιματοκριτης επεφτε συνεχως...,στα 42 εφτασε στο 24 και ο σιδηρος 4.....!!!!!Ημουν ΧΑΛΙΑ,σερνομουν!!!!...νοσηλευτικα...νομιζα οτι ειχα υποτροπη της παθησης..Δεν ειχα...Η αναιμια εφταιγε...Στο νοσοκομειο,εκτος απο τις αλλες εξετασεις,ελεγξαν και τη Β12...!!!!!Ηταν σε πολυ καλα επιπεδα...!!!!!Με εντολη αιματολογου,ακολουθησα αγωγη με ρεζοφερον και βιταμινη C ,για 3 μηνες και.....ολα ενταξει!!!!!!!Εκανα μονο ''συντηρηση'' τις μερες της περιοδου,για μερικους μηνες ακομη...Παρολο που,μετα απ'αυτα ξεκινησα ιντερφερονη και συνεχιζω μεχρι σημερα,ο αιματοκριτης μου ειναι υψηλος!!!!! υγ.στο νοσοκομειο,μου ειχαν πει οτι τα ατομα με τη δικη μας παθηση,συχνα εχουν χαμηλη Β12...... :greetings-waveyellow:
 #57773  από Π.Μ79
 Τετ Αύγ 10, 2011 2:38 pm
Μπορεί στο λίγο καιρό που έκανα ιντερφερόνη να είχα διάφορα, αλλά ο αιματοκρίτης μου δεν επηρεάστηκε καθόλου, δηλαδή παρέμενε στο 52 που έχω μέχρι σήμερα.

Όποιος θέλει αιματάκι, εδώ είμαστε :D
 #57785  από ΛΕΝΑ
 Τετ Αύγ 10, 2011 4:48 pm
ευχαριστώ pelopida θα κάνω εξεταση φερριτινης την επομενη φορα
τι γιατρος εισαι;
:greetings-waveyellow: