• Nευραλγία

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #57047  από navona43
 Σάβ Ιούλ 23, 2011 1:59 am
Παιδιά, ακούστε μια ιστορία που με ταλαιπώρησε και να την έχετε υπόψη!
Μετά από εντολή γιατρού, πήρα τρείς και μετά από δύο βδομάδες, άλλους τρειίς
ορούς κορτιζόνης.
Δεν είδα καμιά βελτίωση, αλλά το χειρότερο ήταν, ότι άρχισαν να με πονάνε τα ούλα
σε βαθμό που να μην μπορώ ν'ακουμπήσω ποτήρι στα χείλη μου και μερικές φορες, ούτε καν να μιλήσω.
Νόμισα ότι θα με χτυπάει μια γέφυρα στα δόντια, που είχα στο ίδιο σημείο και πήγα
και την έβγαλα.
Αλλά με δυσάρεστη εκπληξη, είδα ότι ο πόνος συνεχιζόταν.
Δεν έφταιγε η γέφυρα.
Ρώτησα και τελικά έμαθα ότι έφταιγε η κορτιζόνη. Μου είχε προκαλέσει νευραλγία
Μου είπαν να χρησιμοποιώ μια αλοιφή για τα δόντια(μετά το πλύσιμο) και ότι θα
σταμάταγαν οι πόνοι, όταν θα έφευγε η κορτιζόνη απ'το σώμα.
Και όντως έτσι έγινε. Μέσα σε δύο εβδομάδες, έφυγαν οι πόνοι.
Γι'αυτό παιδιά, προσοχή στην κορτιζόνη και όχι overdose)!
 #57055  από Νικος
 Σάβ Ιούλ 23, 2011 12:17 pm
Είχαν προτείνει και σε εμένα παλιότερα μηνιαία συντήρηση με ενδοφλέβια κορτιζόνη.
Την αρνήθηκα με το σκεπτικό να μην την "συνηθίσει" ο οργανισμός μου ώστε σε περίπτωση που αργότερα την χρειαστώ να ενεργήσει άμεσα, κατά πόσο ήταν σωστή η απόφαση, μάλλον δεν θα μάθω ποτέ.
Για την ιστορία και τα στατιστικά νευραλγία δεν μου έχει προκύψει
 #57113  από manos81
 Δευ Ιούλ 25, 2011 11:27 am
NIKO poloi den kanoun kortizoni sinexeia kai otan tous xriastike aplos den tous epiase h kortizoni katholou...einai i zimia pou sou kanei kathe osi pistevw..anastrepsimi h oxi.
 #57114  από FANTOMAS
 Δευ Ιούλ 25, 2011 11:42 am
Νικος έγραψε:Είχαν προτείνει και σε εμένα παλιότερα μηνιαία συντήρηση με ενδοφλέβια κορτιζόνη.
Την αρνήθηκα με το σκεπτικό να μην την "συνηθίσει" ο οργανισμός μου ώστε σε περίπτωση που αργότερα την χρειαστώ να ενεργήσει άμεσα,
Μία απο τα ίδια και αρνήθηκα με το ίδιο σκεπτικό, ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΕ Ο,ΤΙ μας σερβίρουν έχουμε λόγο στο τι βάζουμε μέσα μας.