• ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ MS

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #560  από dina
 Δευ Νοέμ 10, 2008 8:46 pm
Καλησπερα κι ιδιαιτερα στην Ιωαννα Π.
Ιωαννα χαρηκα ιδιαιτερα που αισθανεσιαι καλυτερα κι θα δεις μεγαλυτερη διαφορα τις επομενες ημερες
Δεν μπορω να πω οτι αισθανομαι το ιδιο καλαΤο Σαββατο ολοκληρωσα το σχημα κορτιζονης
Δεν ξερω τι συμβαινει στο σωμα μου αλλα εγω αισθανομαι χειροτερα Αισθανομαι οτι χανω τη δυναμη των ποδιων μου.Βεβαια πρεπει να εχω υπομομονη να ενεργησει το φαρμακο να ηρεμησω κι να ξεκουραστω,Αυριο θα επισκεφτω κι παλι τον νευρολογο αλλα τι να κανει κι αυτος?Αισθανομαι οτι χανεται ο ελεγχος
Συγγνωμη σ ολη την παρεα που ειμαι σημερα τοσο :cry: αλλα πιστεψτε με ειναι απο τις λιγες φορες στο εναμιση χρονο που εχω φοβηθει τοσο .
Καθε μερα που περναει προσπαθω ν ασχολουμαι με διαφορα για να βρισκομαι σε εγρηγορση κι τωρα βλεπω τον ευατο μου να μην μπορει :(
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ Μ ΑΝΕΚΤΗΚΑΤΕ
ΕΧΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
 #561  από Στάθης
 Δευ Νοέμ 10, 2008 10:09 pm
Διανύεις μια άσχημη εμπειρία της νόσου ή οποία σύντομα θα είναι παρελθόν. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας, ότι οι υποτροπές πάνε και έρχονται. Αυτό που μας φοβίζει όλους είναι τα κατάλοιπα που θα μας αφήσει ή κάθε υποτροπή.

Εάν προσέξεις λίγο το εαυτό σου (ξεκούραση & καλή διατροφή) και με αρκετή δόση υπομονής είμαι σίγουρος ότι θα σταθείς δυνατή και αισιόδοξη πολύ πιο σύντομα από 'τι νομίζεις.

Η ευχή μου για γρήγορη ανάρρωση.
 #562  από butterfly-
 Δευ Νοέμ 10, 2008 10:16 pm
γεια σου Ντίνα.
Μην αγχώνεσαι, σκέψου πως είναι άλλη μια δοκιμασία που θα περάσει...

Κι εγώ δεν είμαι στα καλύτερά μου... Είναι να κάνω εξετάσεις και έχω αγχωθεί...
Οχι τόσο για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, όσο για τη διαδικασία της μαγνητικής.
Εχω κλειστοφοβία και για μένα η εξέταση είναι ένα μαρτύριο. Στρεσάρομαι κάθε φορά
που είναι να μπώ σ' αυτή τη "σκουληκότρυπα" και με πιάνει πανικός.

Αλήθεια ξέρει κανείς πού υπάρχει ανοικτός μαγνητικό τομογράφος΄;;
 #563  από litsa
 Δευ Νοέμ 10, 2008 11:34 pm
Ιωάννα μην φοβάσαι! και εγώ αχγωνόμουν τρελά, μέχρι που ειδα και απόειδα - που λένε - και το πήρα απόφαση.! στην αρχή έπαιρνα ηρεμιστικό, ή αν ήθελα μου είπαν να με ναρκώσουν, αλλά είπα άστο.
Ε! μετά από 12 μαγνητικές σταμάτησα να το σκέφτομαι και να στρεσάρομαι: παίρνω ένα ηρεμιστικό και πάω!
Πίστεψε με στο Ιατρικό Κρήτης όταν έκανα μαγνητικές μου φέρθηκαν τόσο ήρεμα που δεν πήρα τίποτα.
Άρα είναι θέμα ψυχολογίας..
ήρεμα και όλα θα πάνε καλά! άντε να πάμε και για καφέ!
φιλάκια
:) ;) ;) ;)

Dina μην φοβάσαι, όλοι περνάμε απο αυτό το στάδιο! και εγώ σήμερα ήμουν χάλια ψυχολογικά, αλλά είπα να συνέλθω.. δεν ωφελεί σε τίποτα. να σημειώσω ότι εδώ και μια βδομάδα πονάει και η μέση μου σε σημείο να μην μπορώ να σκύψω - περίπου λουμπάγκο- . κάνω ασκήσεις συνέχεια.

εγώ τελείωσα το σχήμα κορτιζόνης αρχές οκτώβρη και έκανα πόσες μέρες να συνέλθω από την εξάντληση.. θέλει υπομονή και ηρεμία, χαλαρά και θα περάσει, κοιμήσου ξεκουράσου και μην σκέφτεσαι τίποτα.
Όλα θα πάνε καλά. Σε αυτή τη φάση δώσε το δικαίωμα στον εαυτό σου να χαλαρώσει να ξεκουραστεί, κάνε μόνο ευχάριστα πράγματα και σύντομα θα είσαι ΄καλύτερα.. ΘΕΛΕΙ ΤΟ χρόνο του.
εγώ μόλις τώρα νιώθω πιο καλά και πάλι προσπαθω να είμαι ήρεμη και ξεκούραστη για να έχω όσο το δυνατό καλύτερα αποτελέσματα και κυρίως επιδιόρθωση των βλαβών. το 2006 το κατάφερα, ελπιζω και τώρα.

Λοιπόν όλοι ψηλά το κεφάλι - μαζί και εγώ - και όλα θα είναι λαμπρά!!
φιλιά .. :lol: :D :D :roll: :lol:
 #565  από Χρήστος
 Τρί Νοέμ 11, 2008 12:10 am
IOANNA Z. έγραψε:
Αλήθεια ξέρει κανείς πού υπάρχει ανοικτός μαγνητικό τομογράφος΄;;
Στο ΙΩΝΙΑ στην Ελευσινα.
 #566  από ioanna papantoni
 Τρί Νοέμ 11, 2008 1:58 am
min stenaxwriesai dina mou oloi pername tis maures mas.
ola tha pane kala kouklitsa mou mhn fovasai tpt na ksereis pws i skepsi mas einai mazi sou k na niwtheis kalutera :D
 #567  από Μαρία
 Τρί Νοέμ 11, 2008 12:12 pm
Καλημέρα σε όλους!!!
Ιωάννα και γω είμαι τρομερά κλειστοφοβική και όταν έπρεπε να πάω για μαγνητική τα έβαφα μαύρα, την τελευταία φορά που πήγα όμως και τους ανέφερα το πρόβλημα μου έβαλαν ένα ειδικό καθρέφτη πάνω από το κεφάλι μου με τρόπο που να βλέπω έξω μετά από αυτό και όλη μέρα να με άφηνες εκεί δεν με ένοιαζε.
 #568  από butterfly-
 Τρί Νοέμ 11, 2008 12:38 pm
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντησεις.
 #569  από ΟΛΓΑ
 Τρί Νοέμ 11, 2008 12:54 pm
Υπάρχει και στο ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ στο Χαλάνδρι
 #570  από heidi
 Τρί Νοέμ 11, 2008 3:29 pm
Nτίνα ,αυτό που νιώθεις με τα πόδια σου είναι κάτι που το νιώθω και εγώ κάποιες φορές μετά την ιντερφερόνη.Νιώθω ότι είναι πολύ βαρια και δυσκίνητα!!Θα σου περάσει, όμως.Κάνε υπομονή και μην ξεχνάς ότι έχουμε όλοι παρεμφερή, αν όχι τα ίδια, προβλήματα. Α,και θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό να έχουμε όλοι μας τις καλές και τις κακές μας μέρες.Όσο και να έχουμε αποδεχτεί την πραγματικότητα και να ζούμε φυσιολογικά ,έχουμε το δικαίωμα να μας την δίνει κάποιες στιγμές.......