• 67% = εξωϊδρυματικό επίδομα;

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #5516  από princeofathens2004
 Παρ Ιουν 12, 2009 3:43 pm
Φίλοι -ες μου καλοί -ες μου φίλοι -ες.

Έχω μια απορία. Διαβάζω τόσο καιρό διάφορες δημοσιεύσεις για το περίφημο εξωϊδρυματικό επίδομα. Ήθελα να ρωτήσω κι αν έχει κάποιος την καλωσύνη ας μου απαντήσει.
Το επίδομα αυτό απ' ότι κατάλαβα δεν έχει σχέση με τη σύνταξη. Μπορείς να δουλεύεις και να το παίρνεις.
Έχει όμως σχέση με τη γνωμάτευση της ασθένειας; Δηλαδή εγώ έχω χαρτί Δημοσίου Νοσοκομείου με γνωμάτευση ότι εξετάστηκα εκεί δύο φορές και πάσχω από ΣΚΠ. Δεν έχω περάσει κάποια επιτροπή που να μου έδωσε κάποιο ποσοστό αναπηρίας, αν και κάποιος γνωστός μου γιατρός, μου είχε πει ότι και μόνο που διαγνώσθηκε η ασθένεια το ποσοστό είναι το γνωστό σε όλους 67% και το παίρνεις όταν περάσεις επιτροπή.
Πρέπει να πάρω το ποσοστό και μετά να κάνω ενέργειες για το επίδομα; Πρέπει να πάω στο Ταμείο μου (Δημόσιο) και να ρωτήσω (θα ξέρουν); Περνάς επιτροπή του ΙΚΑ η οποία και αποφασίζει ότι δικαιούσαι το επίδομα και "υποχρεώνει" το Ταμείο σου να στο δώσει;
Αν κάποιος έχει ασχοληθεί και θέλει ας με κατατοπίσει. Κάθε βοήθεια θα εκτιμηθεί δεόντως.

Χίλια ευχαριστώ
 #5517  από Μαριάννα
 Παρ Ιουν 12, 2009 4:02 pm
princeofathens2004 έγραψε:Φίλοι -ες μου καλοί -ες μου φίλοι -ες.

Έχω μια απορία. Διαβάζω τόσο καιρό διάφορες δημοσιεύσεις για το περίφημο εξωϊδρυματικό επίδομα. Ήθελα να ρωτήσω κι αν έχει κάποιος την καλωσύνη ας μου απαντήσει.
Το επίδομα αυτό απ' ότι κατάλαβα δεν έχει σχέση με τη σύνταξη. Μπορείς να δουλεύεις και να το παίρνεις.
Έχει όμως σχέση με τη γνωμάτευση της ασθένειας; Δηλαδή εγώ έχω χαρτί Δημοσίου Νοσοκομείου με γνωμάτευση ότι εξετάστηκα εκεί δύο φορές και πάσχω από ΣΚΠ. Δεν έχω περάσει κάποια επιτροπή που να μου έδωσε κάποιο ποσοστό αναπηρίας, αν και κάποιος γνωστός μου γιατρός, μου είχε πει ότι και μόνο που διαγνώσθηκε η ασθένεια το ποσοστό είναι το γνωστό σε όλους 67% και το παίρνεις όταν περάσεις επιτροπή.
Πρέπει να πάρω το ποσοστό και μετά να κάνω ενέργειες για το επίδομα; Πρέπει να πάω στο Ταμείο μου (Δημόσιο) και να ρωτήσω (θα ξέρουν); Περνάς επιτροπή του ΙΚΑ η οποία και αποφασίζει ότι δικαιούσαι το επίδομα και "υποχρεώνει" το Ταμείο σου να στο δώσει;
Αν κάποιος έχει ασχοληθεί και θέλει ας με κατατοπίσει. Κάθε βοήθεια θα εκτιμηθεί δεόντως.

Χίλια ευχαριστώ
Γεια σου Ο άντρας μου είμαι στο Δημόσιο και εκανε αιτηση για το επιδομα Καταρχην χρειαζεται η γνωματευση που είπες οτι την έχεις και μετα κάνεις αίτηση στην Αβαθμια Υγειονομική επιτροπή και σου λένε τι χαρτια να πας Γιάυτο παρε τηλ πρωτα να δεις τι χρειαζεται για να μη πας πολλές φορες και μετα πας κάνεις την αιτηση και περιμένεις για να περάσεις επιτροπη και εκει σου δίνουν το ποσοστο και αν είναι πανω απο 67% το παίρνεις το επίδομα Ο άντρας μου το Μαρτιο έκανε την αίτηση και περιμένει ακόμη να περάσει επιτροπή Για να δούμε πότε Θέλουν κι αυτοί σπρώξιμο μου φαίνεται Ελπίζω να βοήθησα!
 #5524  από LL--MM
 Παρ Ιουν 12, 2009 9:45 pm
Όχι, το να έχεις 67% από το ΙΚΑ και τη νομαρχιακή δεν είναι, απ' όσο ξέρω, απαραίτητο, αλλά θα μπορούσαν να έιναι βοηθητικά.
ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ, αυτοί θα σου πούν τί άλλο θέλουν αλλά κοίτα να έχεις αυτά ΟΛΑ τα στοιχεία που είχα πει στο Βασίλη στις ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ/ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ( :oops: :cry: :oops: :cry: ) γιατί, καλέ δεν έβαλες τα θέμα αυτό εκεί :?: :!: :shock:

Α, και χρειάζεσαι και συνταγολόγια, μαγνητικές, οπτικά πεδία, προκλητά δυναμικά, οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό στοιχείο και "φρέσκια" γνωμοδότηση, επομενως και τον ΑΡ :P Ο νοών νοήτω, επι τη ευκαιρία... :P Thanks

Η γιαγια Κασσάνδρα
 #5552  από LL--MM
 Σάβ Ιουν 13, 2009 8:55 pm
Κάλλιο γαιδουρόδενε παρα γαιδουρογύρευε :evil: και ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΙΚΑ :|

Η γιαγια, Κασσάνδρα περισσότερο απο ποτέ, ιδίως για γνώστες των διαδικασιών περί αποδείξεων :| Ψέματα, Κύριοι :?: :?: :?:

Aπο που κι ώς που εγω υπερβολική; :lol: :lol: Κερνάω καφέ σε όποιον μου αποδείξει σε τι, ακριβώς, συνίσταται η υπερβολή μου...
 #5688  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Τρί Ιουν 16, 2009 2:39 pm
θα επιχειρήσω να αποδείξω τον ισχυρισμό μου . Και οι δύο έχουμε περάσει αρκετές επιτροπές , πότε τα μέλη αυτών ζήτησαν προκλητά δυναμικά ; Εξάλλου τα μέλη δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτά . Στην Νομαρχία που πέρασα φέτος ΥΕ το ένα μέλος ήταν φυσίατρος και το άλλο νοσηλεύτρια . Άρα , τον καφέ τον πίνω σκέτο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ την Τρί Ιουν 16, 2009 8:29 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #5693  από LL--MM
 Τρί Ιουν 16, 2009 4:05 pm
Eξαρτάται βέβαια, και από την επιτροπή στην οποία πας: ΕΚΕΙΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ είναι αυτή στην οποία ΣΕ ΞΕΤΙΝΑΖΟΥΝ, κι άν δε σ' αρέσει, άντε να πιείς τον καφέ... της παρηγοριάς :twisted: στην επτιτροπή της Νομαρχίας, παρακαλώ :evil:
Τα μέλη της επιτροπής στα οποία έκανε η αφεντιά σου καμάκι το Δεκεμβρη, εμένα μου ζήτησαν και προκλητά δυναμικά, και οπτικά παιδία, και, επί της ουσίας, δε μου έδωσαν όσα δικαιούμουν.
Και τα είχε ήδη ζητήσει η κατά τ'άλλα συμπαθέστατη γραμματέυς όταν είχα πάει να κλείσω ραντεβου :evil:
 #5738  από vivi_gia
 Τετ Ιουν 17, 2009 9:48 am
ego to perno exo ika. xreiastike aitisi sto ikatis perioxis mou, eksetaseis (oti exeis ) gnomateusi apo kratiko nosokomio, ta ensima, fototupia vivliariou trapezeis kai kala na mpainoun ta lefta. kai to kalutero se kaloun na peraseis epitropi.Ekei arxizoun ta diskola. emena me ekopse i a'vathmia ,ekana enstasi kai gia kali mou tuxi stin b'vathmia pou proedros tis epitropis itan neurologos mou to dosan gia 2 xronia.auta
 #5740  από vivi_gia
 Τετ Ιουν 17, 2009 9:55 am
a tin mera pou pernaga epitropi itan ekei kai mia dimisios ypallilos to pire kai auti.Eixe kapoio aimatoma sto kefali kai den mporouse na perpatisei kala kai to xeri tis den mporouse na to kounisei. Ksereis den einai sigouro oti tha to pareis, i aitisi epano grafei epidoma parapligias opote an ekeini ti mera den exeis kinitiko provlima (asxeto an eixes xthes) grafoun exei 67% alla den to dikaioute vasi tou nomou tade giati simera den eixe kinitiko provlima.An goustareis na tous paikseis mporeis na kaneis diafora if you know what i mean.
 #5767  από LL--MM
 Τετ Ιουν 17, 2009 5:57 pm
THANΚ YOU Vivi_gia!!! :D Αυτό ακριβώς εννοούσα κι εγώ :shock: :shock: :shock:
Ας αφήσουμε τους Επιμυθέες να περιμένουν την ελπίδα... πράγμα βέβαια που κάνουμε κι εμείς :(