• τελη κυκλοφοριας

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #48300  από Biskoto10
 Κυρ Φεβ 20, 2011 6:40 pm
Μαρία έγραψε:δηλαδή θέλει πάνω απο 67%
67% αλλα οχι το ποσοστο που δινει το Ικα, ξαναπερναει μια επιτροπη της Νομαρχιας οπου αυτη θα κρινει. Γενικα κοιτανε αν εχεις κινητικα προβληματα. Γενικα μπορει να εχει καποιος 67% απο Ικα αλλα να κοπει απο την Νομαρχια.
 #55503  από Γιάννης
 Δευ Ιουν 27, 2011 5:56 pm
Πήγε σήμερα ο πεθερός μου στην εφορία να ρωτήσει για απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας. Του είπαν οτι τη δικαιούνται μόνο όσοι έχουν κόκκινες πινακίδες.
Μήπως και αυτό είναι στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε διευθυντή όπως τόσα άλλα σ' αυτή τη χώρα;
Ξέρει κανείς συγκεκριμένο νόμο που ορίζει απαλλαγή για όλα τα οχήματα αναπήρων ανεξάρτητα αν έχουν καταχωρηθεί ή όχι ως αναπηρικά;
 #55508  από kate2002
 Δευ Ιουν 27, 2011 6:42 pm
εχει ξαναγραφει εδω μεσα σχετικα. εγω πηρα απαλλαγη, αφου πληρωσα τα φετινα...
ζητουν την αδεια κυκλοφοριας-πρεπει ναναι στο ονομα σου, δε γνωριζω ποσοστο αν απαιτειται και ποσο γιατι εμενα ηταν 100% δικο μου-, και την αποφαση της πρωτοβαθμιας με το % αναπηριας, πουεχεις παρει και για μεταφορες-νερο-κλπ κλπ... πληρωνεις 3 ευρω-τοσο ηταν για φετος στα 1200 κε, και πρεπει να κανεις αιτηση πριν να ληξη το ετος για το επομενο. δεν χρειαζεται αναπηρικο αυτοκινητο, μπορεις να παρεις για ο,τι εχεις δικο σου. μονο να προσεξεις: εμενα στην αποφαση πανω λεει πως οφειλω γραπτως να δηλωνω ποιος θα οδηγησει την επομενη το αυτοκινητο μου καθε φορα που το οδηγει καποιος αλλος. αν δεν το κανω, τοτε η σφαλεια δεν με καλυπτει, και αν γινει ελεγχος και βρεθει αλλος οδηγος απο την τροχαια εχω ασχημες συνεπειες... ετσι, αν και για το 12 εχω ηδη την αποφαση για τα τελη, δεν ξερω αν θα την κανω χρηση, γιατι δεν μπορω να δηλωνω απο την προηγουμενη στην εφορια ποτε θα χρησιμοποιησει ο αντρας μου το αυτοκινητο και ποια διαδρομη θα ακολουθησει, ειναι πρακτικα αδυνατον... αυτα...
α, ξεχασα, την απαλλαγη παιρνεις απο την δου που ανηκεις, και ισχυει παντου το ιδιο
 #56899  από yparxo
 Τετ Ιούλ 20, 2011 7:54 am
ΕΧΩ 67% ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΛΟΓΩ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑΣ. ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ 2400 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 50-50 ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ? ΣΗΜ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΟΔΗΓΩ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ.
 #56912  από maestro
 Τετ Ιούλ 20, 2011 1:46 pm
yparxo έγραψε:ΕΧΩ 67% ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΛΟΓΩ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑΣ. ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ 2400 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 50-50 ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ? ΣΗΜ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΟΔΗΓΩ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ.
Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας έγραψε:Τα άτομα με ΣΚΠ τα οποία έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω λόγω παραπληγίας ή τετραπληγίας έστω και αν το αυτοκίνητό τους δεν έχει χαρακτηριστεί αναπηρικό ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας πληρώνοντας 3,00€ σύμφωνα με τους 1882/90 παρ. 2, αρθ. 23 και Ν. 1798/88 εδ. γ’ παρ. 1 αρθ. 16 και την υπουργική απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ΠΟΛ: 1149/ 27-10-2010 εφόσον :
Α) έχουν πλήρη παράλυση των κάτω άκρων ή άνω άκρων ή
Β) εμφανίζουν σοβαρή κινητική αναπηρία:
• Του ενός ή και των δυο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67%
• Του ενός ή και των δυο κάτω άκρων με συμμετοχή κινητικής αναπηρίας του ενός ή και των δυο άνω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67%, από το οποίο το 40% τουλάχιστον από το ένα κάτω άκρο.
Δικαιολογητικά :
1. Αίτηση στην Δ.O.Y. στην οποία ανήκουν
2. Γνωμάτευση της Α’ βάθμιας Επιτροπής της Νομαρχίας (που να αναγράφει ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ) από όπου φαίνεται το ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω
3. Φωτοτυπία της άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου
4. Υ/Δ ότι δεν έχει χορηγηθεί απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για άλλο όχημα της κυριότητάς τους.
Η Δ.O.Y. θα εκδώσει σχετική απόφαση για την απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας.
Προϋποθέσεις :
1. Το αυτοκίνητο να είναι μέχρι 1650 κυβικά.
2. Η γνωμάτευση της Α’ βάθμιας επιτροπής να είναι εντός του τελευταίου εξαμήνου.
3. Το ΑμΣΚΠ να έχει πλήρη κυριότητα του αυτοκινήτου (100%)

Αντίστοιχα πολίτες με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω απαλάσσονται των τελών κυκλοφορίας για αυτοκίνητο μέχρι 2650 κυβικά και για ποσοστό αναπηρίας 100% μέχρι 3650 κυβικά.

Επειδή ίσως κάποιοι υπάλληλοι εφοριών δεν γνωρίζουν την ύπαρξη της εγκυκλίου μπορείτε να τους παραπέμπετε προς επιβεβαίωση στον Τομέα Τελών και Ειδικών Φόρων του Υπουργείου Οικονομικών στο τηλ. 2103642570 κα Τέγα.
(Υπεύθυνος Φορέας : Κατά τόπους Νομαρχίες)
Από:
http://www.msassociationhellas.org/index.php?c=126

Επειδή παραπάνω γράφει πως:"... πολίτες με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω απαλάσσονται των τελών κυκλοφορίας για αυτοκίνητο μέχρι 2650 κυβικά ...",
ίσως να πρέπει να ξαναπεράσεις επιτροπή για να σου ανεβάσουν το ποσοστό.