• επιστολή στον υπουργό υγείας

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #56232  από elenipir
 Παρ Ιούλ 08, 2011 10:06 am
dnpap έγραψε:Συμφωνώ με την επιστολή αλλά πιστεύω πως πρέπει να σταλεί μέσω του συλλόγου.
Να σταλει μεσω καποιου συλλογου ΓΙΑΤΙ ?????? τοσα χρονια οι συλλογοι τι κανουν ????
Να σταλει απο εμας σαν Φορουμ και στα υπουργια και στα καναλια και παντου !!!!
 #56236  από Π.Μ79
 Παρ Ιούλ 08, 2011 11:24 am
dnpap έγραψε:Συμφωνώ με την επιστολή αλλά πιστεύω πως πρέπει να σταλεί μέσω του συλλόγου.
Ποιανού συλλόγου? Αυτού που εμένα μου λέγαν να πάω με καρότσι στην επιτροπή αλλιώς δε θα έπαιρνα τίποτα?
Νομίζω πρέπει να το στείλουμε σε άτομα που ίσως κάνουν κάτι.
Αφού το θέλουμε σοβαρά να κινηθεί το πράμα, πρέπει να το στείλουμε και σε σοβαρά άτομα.

Ο σύλλογος είναι απλά να διοργανώνει ημερίδες για την σκπ, να γλύφει πωπούς και να εκθειάζει τον κάθε ''κορυφαίο'' νευρολόγο που διαφημίζει τα καινούρια όπλα στη φαρέτρα εναντίον της σκπ.

ΥΓ: Όσοι έχετε τάσεις εμετού, ένα primperan θα σας χαλαρώσει. Εγώ μόλις πήρα ένα που το σκέφτηκα και μόνο.
 #56239  από LL--MM
 Παρ Ιούλ 08, 2011 12:05 pm
Λυπάμαι, παιδιά, δυστυχώς, και να σταλεί αυτό το απολύτως λογικό γράμμα, θα καταλήξει στα σκουπίδια, και αυτό διότι:
Κώστας έγραψε: Παρ΄ όλο που έχει ξαναγίνει μια παρόμοια προσπάθεια, η οποία μάλλον δεν κατέληξε πουθενά, κάτσαμε με την Άννα τη Δεσποτοπούλου και γράψαμε μία επιστολή, την οποία απευθύνουμε προς τον υπουργό υγείας. Το πιθανότερο είναι πως θα "ξαναδείρουμε αέρα", αλλά προτείνουμε να το παλέψουμε.
Βοηθείστε όσο μπορείτε με παρατηρήσεις και σχόλια, προκειμένου να βελτιωθεί περαιτέρω η επιστολή.
ΔΕΝ ειναι επιδεκτική βελτίωσης, διότι τα κείμενα στα οποία τη βασιζετε, λένε ακριβώς αυτά που πατε να πολεμήσετε...
Προτείνετε και σε ποιους άλλους θα μπορούσε να κοινοποιηθεί, προκειμένου να πάρει όσο γίνετε μεγαλύτερη διάσταση το θέμα, ώστε να μας δοθεί τουλάχιστον μία απάντηση. Όσο αυτοί δεν είναι αρμόδιοι, ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ, δε θα ληφθούν υπ' όψιν από τη διοίκηση...

Ανοικτή επιστολή προς τον
Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας

Κοιν.
Υπουργός Εργασίας
Δ/ντες ασφαλιστικών ταμείων
Ιατροί νευρολόγοι Κρατικών νοσοκομείων (μέσω των Κρατικών νοσοκομείων)
Ιατρικός σύλλογος

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
(...)Η Πολιτεία, δείχνοντας ομολογουμένως ευαισθησία για το πρόβλημά της υγείας μας, έχει θεσπίσει σχετική νομοθεσία*, παρέχοντας μας κάποια επί πλέον προνόμια, προκειμένου να διευκολύνει την καθημερινότητα μας.

Ανάμεσα σε αυτά, είναι και η χορήγηση επιδομάτων από την πρόνοια και τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Στην διεκδίκηση τους όμως, ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ!
Η αντιμετώπισή μας από τα μέλη των υγειονομικών επιτροπών, συχνά είναι άσχημη έως εντελώς απαράδεκτη!
Αν και εμείς το ξέρουμε ώς δεδομένο, οι υγιείς μεταξύ των οποίων ΚΑΙ ο υπουργός, τα θεωρούν σωστά και επαρκή. Ο εξευτελισμός αυτός θεωρείται εξαίρεση στον κανόνα, οπότε, άν πρέπει, μπορείτε να κάνετε προσωπικά παράπονα εναντίον του ενός ή του άλλου υπαλλήλου...
Ενώ η κατάσταση μας είναι τέτοια που πληροί τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του παραπληγικού επιδόματος, παρατηρείται το φαινόμενο ιατροί που απαρτίζουν τις εκάστοτε υγειονομικές επιτροπές, ν΄ απορρίπτουν την αίτησή μας μετά από πρόχειρη ολιγόλεπτη εξέταση, χωρίς καν να εξετάσουν λεπτομερώς τον πλήρη ιατρικό μας φάκελο, χαρακτηρίζοντας μας με χαμηλό ποσοστό αναπηρίας (ακόμα και 35%) ή ακόμη και χορηγώντας μας ψευδή ιατρική γνωμάτευση!
Στην περίπτωση δε που κάποιος κριθεί θετικά (προκειμένου να του χορηγηθεί το παραπληγικό επίδομα), από την υγειονομική επιτροπή, ελλοχεύει άλλος κίνδυνος!!!
Ο εκάστοτε μη ιατρός, διευθυντής υποκαταστήματος ασφαλιστικού ταμείου, έχει το δικαίωμα, ερήμην μας, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ, να απαιτήσει παραπομπή για επανάκριση μας, από Β/θμια και επιτροπή δειγματοληπτικού έλεγχου, οι οποίες συνήθως απορρίπτουν τις ενστάσεις μας, μη χορηγώντας μας τελικά το επίδομα.
LL--MM έγραψε:Αρθρο 24 του Νόμου 3402 του 2005:
...η σύνθεση των αρμόδιων επιτροπών και η διαδικασία συγκρότησης τους και μπορεί να επιτρέπεται η συμμετοχή κοινωνικών φορέων στη διαχείριση της Νόσου και της επιστημονικής έρευνας.
Είμαστε με τα καλά μας :?: :!: :roll: Κλαίμε για τις αυθαιρεσίες των επιτροπών του ΙΚΑ και θα υποστούμε αυτό το .... δεν ξέρω πως να το ονομάσω, όπου οι ...
κοινωνικοί φορείς είναι που θ’ αποφασίζουν για το αν έχουμε σκπ ή όχι και όχι οι νευρολόγοι; ΗΜΑΡΤΟΝ
Σας τα είπα, ρε παιδιά, είναι πάνω από δυό χρόνια κιόλας, viewtopic.php?f=24&t=148 κι άλλο θέλετε;
Η περαιτέρω προσφυγή και διεκδίκηση μέσω διοικητικών δικαστηρίων, είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και οικονομικά δαπανηρή διαδικασία!
Σώπα και δεν το ξέρανε! Στοιχηματίζουν όμως ότι έτσι, ο αριθμός των επιδομάτων μαϊμού θα περιοριστεί στους "πραγματικούς", μόνο ... Και δαπανηρή είναι για μας μόνο, αλλά ποιός μας ακούει...

Αξιότιμε κύριε υπουργέ ερωτούμε εσάς.
Γιατί να συμβαίνουν όλα αυτά;
Γιατί να έχουμε μια τέτοια μεροληπτική αντιμετώπιση, τη στιγμή που η σχετική νομοθεσία ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ!!!
Όχι ακριβώς... Επιδέχεται ερμηνείες με το τσουβάλι...
Γιατί μερικοί ιατροί – μέλη υγειονομικών επιτροπών, μας υποβάλουν σε τέτοια ταλαιπωρία; Έχουν την αρμοδιότητα... α. 24 Ν.3402/2005
Γιατί ένας διοικητικός υπάλληλος, έχει το δικαίωμα να ακυρώνει ιατρικές γνωματεύσεις και αποφάσεις; Α. 24 Ν.3402/2005

Οι υγειονομικές επιτροπές της νομαρχίας, στους ασθενείς με ΣΚΠ, υπό θεραπευτική αγωγή, έδιναν πάντα ποσοστό αναπηρίας 67% και πλέον!
Τώρα τελευταία όμως, παρατηρείται πολύ συχνά το φαινόμενο, συνασθενείς να κρίνονται με ποσοστό μόλις 35%, ενώ έχουν εμφανέστατα και αποδεδειγμένα κινητικά προβλήματα!!!
Η διοίκηση δε μπορεί να κρίνει τα επί μέρους περιστατικά, αυτά χριζουν δικαστικής αρμοδιότητας...

Στη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών, η ΣΚΠ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, που εκδηλώνεται με διάφορες μορφές!
Δυσκολευόμαστε ιδιαίτερα στην καθημερινότητα μας, αδυνατώντας να έχουμε πλέον τις δραστηριότητες που είχαμε πριν νοσήσουμε, συχνά δε ακόμη και να συνεχίσουμε την ίδια μας την εργασία! Σε ελέυθερη οικονομία βρισκόμαστε, τι θέλετε πιά... Σας δίνει δικαίωμα κανένας νόμος να κάνετε αυτό που θέλετε όπως το θέλετε;
Οι ιατροί, μας συμβουλεύουν να αποφεύγουμε το άγχος, τη στενοχώρια, να έχουμε θετική σκέψη και να φροντίζουμε να βρισκόμαστε σε καλή ψυχολογική κατάσταση !
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ιδιαίτερα σε όσους από εμάς, αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, τη στιγμή μάλιστα, που η ΣΚΠ δημιουργεί επιπρόσθετες ευνόητες οικονομικές ανάγκες! Θα σας πουν να πατε στους δωρεάν ψυχολόγους... Επί τέλους, τίποτα στη ζωή δεν είναι ..."εύκολο"
Επισημαίνουμε επίσης, τις άσχημες επιπτώσεις της νόσου (ψυχολογικές και οικονομικές) στις οικογένειες μας και κυρίως στα παιδιά μας (όσων από εμάς έχουν). Εξάλλου, κανένας από τους πάσχοντες από ΣΚΠ δεν επεδίωξε να νοσήσει. Κάνεις από εμάς δεν χαίρεται όταν αναγκάζεται να διεκδικήσει ένα επίδομα, επειδή το έχει πραγματικά ανάγκη!!! Θα σας θυμίσουν τους ταξιτζήδες του τάδε χωριού που παιρνουν επίδομα...τυφλότητας

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Ελπίζουμε και ζητάμε από εσάς, να πάρετε θέση για τα παραπάνω και να μεριμνήσετε, ως κατεξοχήν αρμόδιος υπουργός, για την ορθή εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας, χωρίς να επιτρέπετε να γίνεται κατάχρηση εξουσίας από οποιονδήποτε.
Τι τον πήρατε τον υπουργό, καλέ, υποπροϊστάμενο ΙΚΑ;
Ακόμη, αφού λάβετε υπόψη σας τις ιδιαιτερότητες της ΣΚΠ, τις απρόβλεπτες εξάρσεις της, το γεγονός ότι όλοι εμείς οι πάσχοντες ''δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει'', ελπίζουμε και ζητάμε από εσάς, να εξετάσετε τη δυνατότητα της χορήγησης του παραπληγικού επιδόματος, σε όλους τους ασθενείς με ΣΚΠ, ασχέτως κινητικών ή μη προβλημάτων, δεσμεύοντας με αυτό τον τρόπο την κρίση των εκάστοτε υγειονομικών επιτροπών.

Σας επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά, ότι το επίδομα αυτό καλύπτει ένα μέρος και μόνο των επιπλέον πραγματικών οικονομικών αναγκών μας, αιτία των οποίων είναι αποκλειστικά η πάθησή μας.

Αντιλαμβάνεστε, ότι κίνητρο για την παρούσα επιστολή, είναι ο διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης ασθενών με ΣΚΠ, από τις υγειονομικές επιτροπές. Αυτό που τουλάχιστον ζητάμε άμεσα από εσάς, είναι να δώσετε ένα τέλος στην άνιση και μεροληπτική αυτή μεταχείριση.
Μα αφού είναι νόμιμη, πως νοείται να είναι ΚΑΙ "άνιση και μερολιπτική;" Ελάτε στα συγκαλά σας...
Και "παρατράγουδα" να υπάρχουν, τα δικαστήρια εκεί είναι...

Περιμένοντας την απάντησή σας, παραμένουμε στη διάθεση σας, για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία και διευκρίνιση.

Εδώ πρέπει να δώσουμε μία διεύθυνση, ή ένα email αν γίνεται.

Μετά τιμής
Οι παρακάτω προσυπογράφοντες ασθενείς με ΣΚΠ
Ωραία τα λέτε, παιδιά, αλλά αυτό το γράμμα δε μας βγάζει πουθενά, πιάνουμε το μαχαίρι από την κόψη και ζητάμε τη βοήθεια... ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΑ(;;;;)

* σχετική νομοθεσία
• Ν.1140/81 όπως συμπληρώθηκε από τον Ν.3232/04 Πάει καλά, εδω η λέξη σκπ μπήκε επίσημα...
• Απόφαση 18 της 73ης συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβούλιου Υγείας του
2006
• Ν.3402/05 που αναγνωρίζει τους πάσχοντες από ΣΚΠ ως ''ομάδα χρήζουσα
προστασίας !!! ( ανάλογη οδηγία, έχει δοθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση)
Ρε πιαδιά, το άρθρο ΟΛΟKΗΡΟ διαβάζουνε όταν πρόκειται για νόμους... Δεν πρόκειται για το οροσκόπιο της βδομάδας...
• ''κώδικας ιατρικής δεοντολογίας'' Εφ. Κυβερνήσεως τ.287/28-11-05.
Σόρυ;;; (Με το παρντόν, που λένε:) για πιό άρθρο μιλάτε ακριβώς; Εδώ για δεοντολογία πρόκειται, δε "δίνει" το πράμα αυτό δικαιώματα στους ασθενείς... Μόνο εσωτερικά το πειθαρχικό τους ΜΠΟΡΕΙ, ΚΑΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, να τους κάνει "Ντα"
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Παρ Ιούλ 15, 2011 4:57 pm, έχει επεξεργασθεί 6 φορές συνολικά.
 #56242  από geor.gia
 Παρ Ιούλ 08, 2011 12:37 pm
Κασσανδρα μου θεωρω οτι δεν υπαρχει λογος να κανω παραθεση στο ποστ σου γιατι σιγουρα το διαβασαν ολοι. Εχεις τις αποψεις σου και ειναι σεβαστες. το να διαφωνεις με την κινηση που ξεκινησε ειναι επισης δικαιωμα σου.
Δικαιωμα ειναι επισης και οι επαναλαμβανομενες προσπαθειες, ολων οσων το επιθυμουν, για την επιτευξη του στοχου τους.

Ειμαι σιγουρη οτι ως μορφωμενη γυναικα που εισαι το αναγνωριζεις σαφεστατα αυτο.

Γραφω μονο για να υπενθυμισω - τονισω οτι
ομαδες ανθρωπων σε ολο το βαθος της ιστοριας εδωσαν μαχες για διαφορα θεματα που, πολλες απο αυτες, εμοιαζαν αυτο που λεμε "χαμενες απο χερι" και τελικα τις κερδισαν!!! και αν δεν τις κερδισαν ειχαν την ικανοποιηση οτι δεν εμειναν τελειως απραγοι οταν καποιοι τριτοι ηθελαν να καθορισουν τη μοιρα τους.
Γιατι λοιπον εμεις δεν εχουμε το δικαιωμα να παλεψουμε για κατι που μας ενδιαφερει αμεσα?????? Στην τελικη το να χανεις μια μαχη δε σημαινει οτι εχασες τον πολεμο. Ανασυντασεσαι επαναπρογραμματιζεις και ξαναδινεις τη μαχη. απλο δεν ειναι? (αναφερομαι στην προηγουμενη επιστολη που ειχαμε στειλει επειδη την ανεφερες και εσυ).
Και μην ξεχναμε οτι η συμμετοχη στις υπογραφες δεν ειναι υποχρεωτικη. Ενα καλο αποτελεσμα ομως εστω και σε μικρο βαθμο θα ωφελησει ολους μας. :)
 #56245  από LL--MM
 Παρ Ιούλ 08, 2011 2:46 pm
geor.gia έγραψε:Κασσανδρα μου θεωρω οτι δεν υπαρχει λογος να κανω παραθεση στο ποστ σου γιατι σιγουρα το διαβασαν ολοι. Εχεις τις αποψεις σου και ειναι σεβαστες. το να διαφωνεις με την κινηση που ξεκινησε ειναι επισης δικαιωμα σου.
Εγώ λυπαμαι, Γεωργία μου, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΩ, ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΑΚΡΙΒΩΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ...
Δικαιωμα ειναι επισης και οι επαναλαμβανομενες προσπαθειες, ολων οσων το επιθυμουν, για την επιτευξη του στοχου τους. Συμφωνώ απολύτως, αλλά οι προσπάθειες γίνονται ακριβώς για την επίτευξη του στόχου αυτού... Και τα νομικά άρθρα μας ΧΑΝΤΑΚΩΝΟΥΝ πράγμα που ήταν εμφανές από την πρώτη στιγμή στο κείμενο αυτό...

Ειμαι σιγουρη οτι ως μορφωμενη γυναικα που εισαι το αναγνωριζεις σαφεστατα αυτο. :oops: :oops: :oops:
Δεν είναι θέμα δικαιώματος, αλλά όπως είπες η ίδια πολύ σωστά, επίτευξης σκοπού…

Γραφω μονο για να υπενθυμισω - τονισω οτι
ομαδες ανθρωπων σε ολο το βαθος της ιστοριας εδωσαν μαχες για διαφορα θεματα που, πολλες απο αυτες, εμοιαζαν αυτο που λεμε "χαμενες απο χερι" και τελικα τις κερδισαν!!! και αν δεν τις κερδισαν ειχαν την ικανοποιηση οτι δεν εμειναν τελειως απραγοι οταν καποιοι τριτοι ηθελαν να καθορισουν τη μοιρα τους.
Γιατι λοιπον εμεις δεν εχουμε το δικαιωμα να παλεψουμε για κατι που μας ενδιαφερει αμεσα??????
Δικαίωμα να παλέψουμε έχουμε, αλλά EΔΩ, ΕΤΣΙ, αυτό οδηγεί μονο στο "δικαίωμα" να χάσουμε... Αμα ο νόμος λέει αυτά που λέει...
Στην τελικη το να χανεις μια μαχη δε σημαινει οτι εχασες τον πολεμο. Ανασυντασεσαι επαναπρογραμματιζεις και ξαναδινεις τη μαχη. απλο δεν ειναι? (αναφερομαι στην προηγουμενη επιστολη που ειχαμε στειλει επειδη την ανεφερες και εσυ).
Ποιάν ακριβώς; της ΧΕΝΦΑ; Δε θυμάμαι να έχω μιλήσει για τίποτα άλλο... Και, δυστυχώς, η κατάσταση εδώ είναι κατα πολύ πιο "απαγορευτική"... Μήπως καμιά "πρόβλεψη" μου δε βγήκε; Σε βεβαιώ ότι τιποτα δε θα μ'ευχαριστούσε περισσότερο...
Ναι, έχουμε «δικαίωμα» και να μας αγνοήσουν παντελώς, ή, το πολύ πολύ, να μας χαϊδέψουν στην πλάτη και να μας πουν ότι «έτσι τα λέει ο νόμος» ο νόμος αυτός ακριβώς, που επικαλούμαστε για να στηρίξουμε τα δικαιώματα που ΕΔΩ μας αμφισβητούνται…

Και μην ξεχναμε οτι η συμμετοχη στις υπογραφες δεν ειναι υποχρεωτικη. Ενα καλο αποτελεσμα ομως εστω και σε μικρο βαθμο θα ωφελησει ολους μας. :)
Η προσπάθεια αυτή δεν είναι του είδους που μπορεί να μας φέρει αυτό το αποτέλεσμα...
Προσωπικά, προτιμώ την πρόταση του ανηψούλη σου ΠΜ79, διότι, ακόμα και οι "εθνοπατέρες" να μας ξαποστείλουν, ίσως φιλοτιμηθούν να κάνουν κάτι, επί τέλους, εκλογές έρχονται...

Λυπάμαι, παιδιά, γραμμένα είναι, δεν τα βγάζω από την κοιλιά μου... :( :( :(
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Ιούλ 13, 2011 5:24 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
 #56246  από elenipir
 Παρ Ιούλ 08, 2011 2:52 pm
Π.Μ79 έγραψε:
Νομίζω πρέπει να το στείλουμε σε άτομα που ίσως κάνουν κάτι.
Αφού το θέλουμε σοβαρά να κινηθεί το πράμα, πρέπει να το στείλουμε και σε σοβαρά άτομα.

.
Συγνωμη για την ερωτηση αλλα μηπως μπορεις να μας πει ποια ειναι τα σοβαρα ατομα ??????
 #56250  από Π.Μ79
 Παρ Ιούλ 08, 2011 4:53 pm
Ελένη μου, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, αν οι αποδέκτες της επιστολής, θα ενεργήσουν ή όχι.
Ας αφήσουμε το παιδάκι να γεννηθεί και μετά το βαφτίζουμε.

Άσχετα το τι πιστεύουμε και το τι εικάζουμε, μπορούμε απλά να ελπίζουμε ότι κάποια άτομα θα επιδείξουν σοβαρότητα και τουλάχιστον θα έχουμε πετύχει κάτι.

Μέχρι τότε... βλέπουμε.

Ο σύλλογος, είναι δυστυχώς και προσωπικό βίωμα περί μη σοβαρότητας, μην τα αναλύω πάλι.
 #56253  από geor.gia
 Παρ Ιούλ 08, 2011 6:32 pm
Κασσανδρα μου κατανοω απολυτα το σκεπτικο σου, ομως διαφωνω με τη συνολικη αντιμετωπιση που εχεις στο θεμα. Εμενα τουλαχιστον (δεν ξερω για τους υπολοιπους) μου εδωσες την αισθηση οτι εχεις ηδη "παρατηθει" εδω και πολυ καιρο απο την πεποιθηση οτι κατι μπορει να διορθωθει. Αν καταλαβα λαθος σε παρακαλω να μου το πεις.
Η παρεμβαση μου ειχε να κανει μονο με το γεγονος οτι ακριβως επειδη ορισμενα κειμενα μας χαντακωνουν οπως ειπες και εσυ θα πρεπει οπωσδηποτε κατι να κανουμε για να διεκδικησουμε μια αλλαγη προς οφελος μας. Ολοι οι νομοι αλλαζουν η τροποποιουνται. ετσι δεν ειναι? το θεμα ειναι να φανει μαζικη διαμαρτυρια και παραλληλα οσο αυτο ειναι εφικτο καποιες προτασεις. π.χ. δε μας ικανοποιει το ταδε και προτεινουμε το ταδε. και το σιγουρο ειναι οτι με μια και δυο φορες κανεις δεν πετυχε πολλα πραγματα. αν ομως γινει το θεμα ο εφιαλτης τους κατα μια εννοια..... νομιζω θα ειναι αλλιως.

Για μενα το ζητημα κλεινει εδω διοτι το θεμα του ποστ ειναι "επιστολη στον υπουργο υγειας" και δε θελω να πω περισσοτερα. :)

παιδια...αληθεια.... μια κοινοποιηση στον προεδρο της δημοκρατιας? αυτος βγαζει τα προεδρικα διαταγματα . σωστα? λετε να βοηθουσε?
 #56254  από FANTOMAS
 Παρ Ιούλ 08, 2011 6:38 pm
Π.Μ79 έγραψε:Ποιανού συλλόγου? Αυτού που εμένα μου λέγαν να πάω με καρότσι στην επιτροπή αλλιώς δε θα έπαιρνα τίποτα?
Ο σύλλογος είναι απλά να διοργανώνει ημερίδες για την σκπ, να γλύφει πωπούς και να εκθειάζει τον κάθε ''κορυφαίο'' νευρολόγο που διαφημίζει τα καινούρια όπλα στη φαρέτρα εναντίον της σκπ.
Πάρη καλύτερα δεν θα μπορούσαν να γραφτούν τα πράγματα, δυστυχώς έτσι είναι , είναι απίστευτη η ματαιοδοξία ορισμένων δικών μας και δεν μπορώ να καταλάβω τι προσπαθούν να αποδείξουν....και σε ποιον.
 #56255  από billios
 Παρ Ιούλ 08, 2011 7:09 pm
LL--MM σωστα ολα αυτα και καταλαβενω πως κανεις τον συνηγορο του διαβολου [χωρις παρεξηγηση] και καλα κανεις και τα λες και καλο ειναι να τα λαβουμε υποψην ολα αυτα αλλα και ετσι να ειναι τα πραγματα τι κανουμε! τους κοιταμε στα ματια με το απλανες βλεμα της αγελαδας! εχεις καποια καλλιτερη προταση? ευελπιστω λοιπον να ενωθουμε σε αυτη τη κινηση με οποιο αποτελεσμα και να στελνουμε την επιστολη μεχρι να βαρεθουνε να την πετανε!! ισως να πεσει σε σωστα χερια καποια στιγμη,αυτο μπορουμε αυτο θα κανουμε,ακομα και στον ταρζαν θα τη στειλω,στα ραδιαφωνα στις εφημεριδες στα υπουργεια και γ@μω τα υπουργεια μου...δεν ζηταμε κατι παραλογο! Για να στηνουμε σκηνες εξω απο την βουλη με τετοιον ηλιο δε παιζει,για απεργια πεινας και τα ρεστα χλωμο με κοβω,για πανο και αλλα πλακατ δεν νομιζω οτι χωρανε καπου να τα βαλουμε,αρα!! ααα!! και δεν χρειαζομαι πλατες απο σωματειο,εχω τις δικες μου αμαλαχει...ναουμ...λεμε..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12