• BG-12

• Θεματολογία για το φουμαρικό διμεθυλεστέρα (Tecfidera, dimethyl fumarate, BG-12), χάπι για την πολλαπλή σκλήρυνση.
Θεματολογία για το φουμαρικό διμεθυλεστέρα (Tecfidera, dimethyl fumarate, BG-12), χάπι για την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #55911  από Μαριάννα
 Κυρ Ιούλ 03, 2011 12:01 am
http://www.mssociety.gr/news/?p=171

Γνωριζει καποιος κατι γι αυτο το προτεινει ο νευρολογος στον αντρα μου ειναι καινουριο χαπι και επροκειτο να 'ρθει τον Σεπτεμβρη και πιστευει οτι αυτο ειναι για τη κατασταση του
 #55919  από evapavli
 Κυρ Ιούλ 03, 2011 10:09 am
sou έγραψε:Φουμαρικό οξύ. Νομίζω έχουμε συζητήσει εκτενώς εδώ στο φόρουμ. Μπορεί και όχι.

Φυσική ουσία που υπάρχει στα μιτοχόνδρια και συμμετέχει στην παραγωγή ενέργειας. Επειδή δεν πατεντάρεται έφτιαξαν τον BG-12, που έιναι ένας εστέρας του φουμαρικού οξέος και έτσι μπορούν να τον πουλήσουν.

Η γνώμη τους είναι ότι τροποποιεί το ανοσοποιητικό. Η δική μου ότι υποστηρίζει τα μιτοχόνδρια, αν και με προβληματίζει το πώς και το γιατί.
Kαλημερα...εχεις τοσες γνωσεις απο οσο παρατηρω ...!Με τι ασχολεισαι αληθεια?
 #55927  από Isolexion
 Κυρ Ιούλ 03, 2011 12:40 pm
evapavli έγραψε:
sou έγραψε:Φουμαρικό οξύ. Νομίζω έχουμε συζητήσει εκτενώς εδώ στο φόρουμ. Μπορεί και όχι.

Φυσική ουσία που υπάρχει στα μιτοχόνδρια και συμμετέχει στην παραγωγή ενέργειας. Επειδή δεν πατεντάρεται έφτιαξαν τον BG-12, που έιναι ένας εστέρας του φουμαρικού οξέος και έτσι μπορούν να τον πουλήσουν.

Η γνώμη τους είναι ότι τροποποιεί το ανοσοποιητικό. Η δική μου ότι υποστηρίζει τα μιτοχόνδρια, αν και με προβληματίζει το πώς και το γιατί.
Kαλημερα...εχεις τοσες γνωσεις απο οσο παρατηρω ...!Με τι ασχολεισαι αληθεια?
Είναι νευρολόγος :-D :lol: :lol: :lol:
 #55930  από tom80
 Κυρ Ιούλ 03, 2011 1:11 pm
Isolexion έγραψε:
Kαλημερα...εχεις τοσες γνωσεις απο οσο παρατηρω ...!Με τι ασχολεισαι αληθεια?[/quote]

Είναι νευρολόγος :-D :lol: :lol: :lol:[/quote]

Χαχα γέλασα με την κάρδια μου

Πάντως ο διμεθυλεστέρας του φουμαρικού οξέος ευκολα παντεντάρεται. Είναι πολύ απλή ένωση
Μπορεί να παρασκευαστεί εύκολά σε οποιοδήποτε χημικό εργαστήριο.

Η sigma-aldrich η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής χημικών αντιδραστηρίων το πουλάει εδώ και πολλά χρόνια δες εδώ

http://www.sigmaaldrich.com/catalog/Pro ... KEY&F=SPEC

και είναι πάμφθηνο.

Προφανώς δεν πατεντάρεται η ουσία αλλά η χρήση ως φάρμακο για την ΣΚΠ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tom80 την Σάβ Ιούλ 09, 2011 12:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #56091  από ΑΝΤΙΓΟΝAKI
 Τρί Ιούλ 05, 2011 11:58 am
Αγαπητέ sou, νομίζω ότι είσαι υπέρ του φουμαρικού ή κάνω λάθος? Αλλωστε κι εσύ πιστεύεις ότι τα προβλήματά μας βρίσκονται στα μιτοχόνδρια. Εσύ θα το έπαιρνες (το φουμαρικό οξύ)?