• ΛΥΚΟΣ?

  • Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #55671  από Γιαννης62
 Τετ Ιουν 29, 2011 2:45 am
παιδια προσέξτε τι πρόβλημα μας προέκυψε.χθες η κοριμου πήγε στην γιατροτης ,την οποία εχει τωρα δυο χρονια.πριν ειχε καπιον άλω.μηλαμε για νευρολογο.απο την αρχη μας ελεγε πως εχει αμφιβολία πως η χριστινα εχει σκλήρυνση.τωρα ειναι λεει σχεδων συγουρη σε αυτο.δεν εχει σκλ.το πιο πιθανό ειναι να εχει Λυκο.της εδωσε να κανη συγγεκρημενες εξετασης .κ.βλεπουμε..τι ειναι λυκος?θελω την βοηθιασας .ειναι αργα δεν μπωρο να γραψω περισσότερα κ.ειμε χαλια .καινουρια βασανα?
 #55676  από litsa
 Τετ Ιουν 29, 2011 9:32 am
παππού Γιαννη ψυχραιμία... και ο λύκος ειναι αυτοάνοσος... και οπως μου ειπε κάποτε ενας παθολόγος για μια ίωση που περνούσα: '' δεν υπάρχουν καλές και κακές αρρώστιες''

ξέρω φίλη με λυκο που δουλευει και το παλεύει...
φιλια πολλά και καλά αποτελεσματα!

αγαπητό ποντίκι... το να λέμε για τους νευρολόγους αν ξέρουν να ξεχωρίζουν ή όχι ειναι χάσιμο χρόνου... αν ήξεραν απλά δεν θα υπήρχε το φορουμ και η ασθενεια μας..!!

ξερω και αλλη φίλη που εχει λύκο απο το 1972 περιπου... οι γιατροί σε όλα αυτά τα χρόνια κάποια στιγμή της έλεγαν ότι εχει σκπ.. και μιλάμε ότι πηγαινε στους καλύτερους γιατρούς ανά τον κόσμο...
 #55679  από LL--MM
 Τετ Ιουν 29, 2011 10:48 am
Lupus erythematosus, επιτίθεται στο δέρμα, τα οστά (αρθρώσεις) και σε μερικές περιπτώσεις είναι αποτέλεσμα φαρμακευτικής νευροτοξικότητας. Εϊναι το πιό κοινό, αλλά και πιό έπίπονο είδος λύκου.

Δίνεται κορτιζόνη και Methotrexate πιό μακροχρόνια, για να αποφευχθούν τα προβλήματα της μακροχρόνιας χορήγησης της πρώτης. Προσοχή, έχει ακουστεί (αμφίβολο, όμως) γι αυτό το φαρμακο ότι υποβοηθάει τη φυματίωση. Δυστυχώς, τα χάπια που έδωσαν στη μητέρα μου εναντίον αυτού του δεινού, περιόρισαν το περιφερικό οπτικό της πεδίο σοβαρά, οπότε αυτά τα θέματα καλύτερα να τα συζητήσετε ένα ένα με τη γιατρό αυτήν ή με άλλους.

Επίσης, η απώλεια μαλλιών που αναφέρεται στο medlook μάλλον οφείλεται στο ανοσοκατασταλτικό αυτό. Γεγονός είναι ότι η φυσική ίαση από οποιοδήποτε τραύμα δυσχεραίνει σοβαρά. ...

Καλό σας κουράγιο

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Ιουν 29, 2011 10:57 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #55680  από βικυ
 Τετ Ιουν 29, 2011 10:49 am
Γεια σου Γιαννη 62.
Γνωριζω και εγω μια κοπελα στην ηλικια μου που εχει Λυκο.
Ζει μια φυσιολογικη ζωη,εργαζεται και ειναι παρα πολυ καλα.
Λεπτομερειεςε για την ασθενεια δεν ξερω..........
Ευχομαι ολα να πανε καλα για το κοριτσακι σου.
 #55688  από maraki12
 Τετ Ιουν 29, 2011 12:01 pm
Το μονο ¨καλό¨ είναι ότι υπάρχουν σαφείς εξετάσεις για το ναι ή το όχι.

Έχει κι αυτή εξάρσεις και μεγάλα διαστήματα με υφέσεις. Δυστυχώς δεν θεραπεύεται αλλά αντιμετωπίζονται τα εκάστοτε συμπτώματα. Αν σας πουν ναι, ενα μεγαλο θέμα είναι η εγκυμοσύνη. Κοπέλα στο περιβάλλον μου τα καταφερε αλλά πρέπει να γινει με καλή συνεργασία και στενη παρακολούθηση από τους γιατρούς σε διάστημα σαφεστατης ύφεσης.
Εγω έκανα τις εξετάσεις για λύκο σε περίοδο που θεωρούσαμε ότι κάνω επαλαμβανόμενες αποβολές..
 #55690  από βάλια
 Τετ Ιουν 29, 2011 12:12 pm
Γιάννη αν θυμάμαι καλά η κόρη σου έχει κάνει την αγγειοπλαστική και απ'ότι φάνηκε δεν έγινε σωστή αποκατάσταση αφού επιδεινώθηκε.Πώς είναι δυνατόν να μην έχει ΣΚΠ.Ο λύκος απ'όσο ξέρω είναι αυτοάνοσο νόσημα που επηρεάζει διάφορα όργανα του σώματος. Νομίζω ότι καλό θα ήταν να ρωτήσετε και κάποιον άλλο γιατρό.
 #55692  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Ιουν 29, 2011 1:21 pm
Γιαννης62 έγραψε:παιδια προσέξτε τι πρόβλημα μας προέκυψε.χθες η κοριμου πήγε στην γιατροτης ,την οποία εχει τωρα δυο χρονια.πριν ειχε καπιον άλω.μηλαμε για νευρολογο.απο την αρχη μας ελεγε πως εχει αμφιβολία πως η χριστινα εχει σκλήρυνση.τωρα ειναι λεει σχεδων συγουρη σε αυτο.δεν εχει σκλ.το πιο πιθανό ειναι να εχει Λυκο.της εδωσε να κανη συγγεκρημενες εξετασης .κ.βλεπουμε..τι ειναι λυκος?θελω την βοηθιασας .ειναι αργα δεν μπωρο να γραψω περισσότερα κ.ειμε χαλια .καινουρια βασανα?
ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ,για να μπορεις να στηριζεις το κοριτσακι σου !!! Τυχερη ,η Χριστινα,που σε εχει διπλα της !!! Απο οσα ξερω ,οι εξετασεις σημερα μπορουν να δειξουν ακριβως ,τι εχει ενας ασθενης !!! Αρκει να ενδιαφερθουν οι γιατροι !!! ''ΣΤΡΙΜΩΞΕ ΤΟΥΣ'' ,λοιπον !!! Δεν ξερω που μενεις...Ισως θα ηταν καλο να την πας σε ενα δημοσιο νοσοκομειο....ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!! ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ !!! ΔΩΣΕ ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ :romance-kisscheek: :romance-heartsthree: :romance-heartsthree:
 #55703  από Γιαννης62
 Τετ Ιουν 29, 2011 3:51 pm
σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρονσας την παρασκευή θα γίνουν οι εξετάσεις κ.τα ξανα λέμε στο ερωτημασου Αννα .εγω μενω Πατρα κ. ολα αυτα γινονται στο νοσ. του Ριου.
 #55705  από billios
 Τετ Ιουν 29, 2011 4:18 pm
ρε γαμωτο αυτες οι εξετασεις [λυκος κ.α] ειναι μεσα στο πακετο ολων των αρχικων για να τις αποκλεισουν αν ειναι Σ.Κ.Π,επρεπε να το ειχαν δει απο την αρχη .γνωριζω στο περιβαλον μου κοπελα που εργαζεται πολλες ωρες και εκανε ενα υγιεστατο κοριτσακι,ζει μια κανονικη εγγαμη ζωη με τα ταξιδια της και τα ολα της,εχει τα δικα της σαν ασθενεια αλλα θα τα βαλετε ολα σε μια σειρα χωρις περαιτερω αγχος γιατι δεν κανει καλο,πραγματι συγκαταλεγεται στα αυτοανοσα και αυτο.ολα τα αλλα θα τα μαθεται απο τους αρμοδιους γιατρους.
 #55706  από FANTOMAS
 Τετ Ιουν 29, 2011 4:23 pm
litsa έγραψε:το να λέμε για τους νευρολόγους αν ξέρουν να ξεχωρίζουν ή όχι ειναι χάσιμο χρόνου... αν ήξεραν απλά δεν θα υπήρχε το φορουμ και η ασθενεια μας..!

:text-+1: :handgestures-thumbsup: