Και μετά σου λένε πως "το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία". Συμφωνώ! Όμως η έλλειψη χρήματος φέρνει δυστυχία και μιζέρια. Πόσο ευτυχισμένη μπορεί να είναι μια οικογένεια, που δεν έχει να δώσει γάλα και να ταϊσει το παιδί της.
Το χρήμα δυστυχώς είναι συνυφασμένο και με την υγεία. Έχεις λεφτά, εξαντλείς όλες τις πιθανότητες να γίνεις καλά ή να βελτιωθείς. Δεν έχεις λεφτά βλέπεις με το κυάλι τις ευκαιρίες να παιρνούν μπροστά σου και δεν μπορείς ν΄ αρπάξεις καμία!
Αν ο Μέσι της Μπαρτσελόνα τσακιστεί πχ στον αγώνα της Τρίτης, η ομάδα του θα πληρώσει τα εκατομύρια που χρειάζονται και την Παρασκευή θα είναι και πάλι μέσα στο γήπεδο να παίζει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.
Εμείς φυσικά ούτε Μέσι είμαστε, ούτε την Μπαρτσελόνα έχουμε πίσω μας. Δεν είναι όμως τεράστιο κρίμα για 1000 €, ένας άνθρωπος να στερεί από τον εαυτό του, μία ουσιαστική ελπίδα έστω και μικρής βελτίωσης;
Πιστεύετε ότι το κράτος, μας χορηγεί δωρεάν τις ιντερφερόνες από ευαισθησία για το πρόβλημά μας. Μάλον όχι! Μας τις χορηγεί δωρεάν επειδή οι φαρμακοβιομηχανίες του το έχουν επιβάλει με τρόπους που ο καθένας μας μπορεί να φανταστεί (προσωπική άποψη). Οι ίδιες φαρμακοβιομηχανίες νοιώθοντας ότι θα χάσουν κομάτι τις πίτας από "παρείσακτες" και περισσότερο ελπιδοφόρες θεραπείες (ΧΕΝΦΑ, υπερβαρικό, ομοιοπαθητική κλπ), έχουν επιβάλει αφ΄ ενός την άποψη ότι οι θεραπείες αυτές δεν είναι προς το παρόν τουλάχιστον ενδεδειγμένες, αφ΄ετέρου έχουν αναγκάσει το κράτος να μην τις καλύπτει μέσω των ασφαλιστικών του ταμείων ή να τις καλύπτει με ποσοστό συμμετοχής του ασθενούς τουλάχιστον 80%. Συνεπώς σε αναγκάζουν, αν δεν έχεις χρήματα να τις κοιτάς με το κυάλι!
Δεν ξέρω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε, ξέρω όμως πως όποια μικρή βελτίωση έχω καταφέρει να δω μέχρι σήμερα στην υγεία μου, την έχω πληρώσει προσωπικά, χωρίς να έχω την συνδρομή του κράτους, γιατί απλούστατα δεν ενέκρινε την θεραπεία που επέλεγα, επειδή διαφοροποιούνταν από αυτήν που πρότειναν οι γιατροί που το εκπροσωπούν.
Συμπέρασμα: Όπου φτωχός κι΄η μοίρα του (λαϊκή σοφία)
H μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που εκπέμπει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι έχεις συμβάλλει κι΄ εσύ σ΄ αυτό.