• ΤΟ ΠΗΡΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #55201  από Θεόφιλος
 Πέμ Ιουν 23, 2011 10:50 pm
Εύχομαι σε όλους, να πάρουν τα επιδόματα που δικαιούνται, χωρίς να ταλαιπωρούνται! Χαίρομαι να διαβάζω ανάλογα post! Μπράβο και πάλι μπράβο! :greetings-clappingyellow:
 #55210  από LL--MM
 Πέμ Ιουν 23, 2011 11:56 pm
Συγχαριτήρια, Κώστα! Πραγματικά, μπορεί να υπάρχουν και άνθρωποι... και μακάρι να μείνουν εκεί και να μείνουν τέτοιοι, πράμα δύσκολο... μια-δυό κατραπακές να φάνε και βγήκαν από τη μέση... :violence-hammer: και κατ'αυτούς, εμείς θα είμαστε που θα φταίμε... (από προσωπική εμπειρία) Και ΕΜΕΙΣ, αμα δουμε κάποιον που να θυμίζει κάπως άνθρωπο εκεί μεσα, και του ρίξουν στ'αυτιά που προσπάθησε να μας βοηθήσει, θα αισθανθούμε ένοχοι που γίναμε αιτία γι αυτό, και θα παραδεχτούμε ότι ...τι ακριβώς;;;
Τώρα, όσον αφορά στα δικαιώματα το πράμα είναι λιγότερο σίγουρο... :techie-studyingbrown:
α.δικαίωμα και δικαιοσύνη δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους... απλή συνονυμία :obscene-drinkingchug: π.χ.,το άρθρο 24 του ν.3402/2005 και η περίφημη γνωμάτευση του ΚΕΣΥ... Αυτά υπάρχουν ΜΟΟΟΝΟ για να μας "βοηθάνε", βέβαια...
β.το ΙΚΑ βαράει, όπως είδαμε, τις ίδιες του τις επιτροπές για να πετσοκοπούν τα επιδόματα... Kαι να μη φταίν αυτές, το θέμα τις ξεπερνάει... άλλοι υπακούν κι άλλοι προσπαθούν ν'αντισταθούν...
γ. Ισως, η χτεσινή ψηφος εμπιστοσύνης να είχε κάποια σχέση με τη διάθεσή τους: Ο Μπαρόζο είπε ότι θα μας έδιναν ένα δίς για καλυφθούν οι όποιες κοινωνικες αυαισθησίες των Ελλήνων...

Σας χαιρέτησα, δε σας χαιρέτησα...
Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #55214  από Κώστας
 Παρ Ιουν 24, 2011 12:24 am
Κασσάνδρα, τον τελευταίο καιρό σ΄έχω ζαλίσει με τις απορίες μου και σου ζητώ συγνώμη γι΄ αυτό, αλλά σε παρακαλώ λύσε μου μια τελευταία.
Εφ΄ όσον καλώς ή κακώς υπάρχει η περιβόητη απόφαση του ΚΕΣΥ και τα "χονδρά βιβλία" των επιτροπών που λέει κι΄ η Άννα, αναφέρουν πως οι πάσχοντες από ΣΚΠ οι οποίοι ακολουθούν θεραπευτική αγωγή, υπάγονται αυτόματα στο ποσοστό αναπηρίας 67%, τότε με τι δικαιολογία - σκεπτικό μας υποβιβάζουν το ποσοστό αυτό;
Έχουν από το νόμο τέτοιο δικαίωμα;
Κι΄ αν το έχουν, τους το δίνει κάποιος άλλος νόμος;
Και αν ναι, επιτρέπεται να ισχύουν ταυτόχρονα δύο νόμοι οι οποίοι αλληλοαναιρούνται!;
 #55218  από LL--MM
 Παρ Ιουν 24, 2011 1:06 am
O νόμος είναι ο 3232/04, άρθρο 5. Η γνωμάτευση του ΚΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ, αλλά μια ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΙΑ που απευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ και, όσο και να προβλέπει ότι "αρκεί να παίρνουμε τις ιντερφερόνες μας" με έστω μια "κακοπαθημένη" μαγητική εικόνα, τα πράγματα δε σταματούν εκεί, διότι δεν υπάρχει ΠΑΝΤΑ η εξομοίωση σκπ=67% αλλά ΜΟΝΟ Παραπληγία-τετραπληγία=67%

Το πως εφαρμόζεται ο "αυτοματισμός" αυτός είναι κάτι το ασαφές, και για μας, και για το δικαστή... ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ γιατί δε μας το λένε να ησυχάσουμε; (δε θα χρειαζόταν να παμε καν εμείς στην επιτροπή... στην ανάγκη, ο δικαστής είναι που θα το ρωτήσει στην επιτροπή...) Κάπου είδα εδώ ότι είπαν σε μια από μας: "Την ιντερφερόνη σου τη δίνουν ...προληπτικά!!!!"
Όσο κι αν η ειδική διάταξη (οδηγία) "υπερισχύει" της γενικότερης (νόμος), σε τελευταία ανάλυση, πάντα θα βρεθει ένα παραθυράκι για να παραγκωνιστεί...

Το πρώτο στοιχείο στο οποίο εξακολουθούν να βασίζονται -και είναι υποχρεωμένοι εξ άλλου να το κάνουν- είναι η νευρολογική εξέταση, εκτός από τις γνωματεύσεις των πανεπιστημιακών συναδέλφων τους, οσοδήποτε γνωστών: Εδώ ειπαν στη γιαγιά με τα εγκεφαλικά στο καροτσάκι: "Υπάρχουν και γιατροί τύπου Βατοπεδίου". Κατά τ'άλλα, οι νόμοι εκεί είναι, και, για την ώρα, δε φαίνεται γραμμένο τίποτα που να υποδεικνύει οτι τα κριτήρια διευρύνονται... viewtopic.php?f=24&t=148

Σορυ! :(
 #55232  από Κώστας
 Παρ Ιουν 24, 2011 1:07 pm
Κασσάνδρα σ΄ευχαριστώ.
Ήσουν σαρωτική και αποστομωτική όπως πάντα.
Το λέω με την καλή έννοια.
Άλλωστε το μόνο που κάνεις είναι να ερμηνεύεις με αντικειμενικότητα την ισχύουσα νομοθεσία.
Νομίζω πως με όσα κατά καιρούς έχεις γράψει, όλοι μπορούμε πλέον ν΄ αντιληφθούμε τι ακριβώς συμβαίνει.
Τελικά τι μας απομένει, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας;
Ν΄ αφεθούμε στην τύχη μας ή στον όποιο Θεό πιστεύουμε;!!!
Κατά καιρούς στο forum, πολλοί φίλοι προτείνουν την όσο καλύτερη ενημέρωση, γνώση και διάβασμα.
Συμφωνώ απόλυτα!
Σε παρόμοιες περιπτώσεις όμως, η ενημέρωση, η γνώση και το διάβασμα στο μόνο που μας βοηθούν, είναι να συνειδητοποιήσουμε τον τοίχο που ορθώνεται μπροστά μας.
Βέβαια, αν το καλοσκεφτείς, είναι κι΄ αυτό κάτι...

Και πάλι σ΄ ευχαριστώ.
 #55239  από LL--MM
 Παρ Ιουν 24, 2011 2:21 pm
Κώστας έγραψε:Κασσάνδρα σ΄ευχαριστώ. :oops: :oops: :oops:
Ήσουν σαρωτική και αποστομωτική όπως πάντα. Το λέω με την καλή έννοια.
Δυστυχώς, όχι εγώ, τα κείμενα μας οδηγούν εκεί... και όχι μόνο τα κείμενα αλλά και οι καταστάσεις, ΑΥΕ, επαγγελματικές και άλλες πολλές... και είναι μονόδρομος.
Άλλωστε το μόνο που κάνεις είναι να ερμηνεύεις με αντικειμενικότητα την ισχύουσα νομοθεσία.
:scared-eek: Ώ, όχι εγώ, μόνο τα δικαστήρια :royalty-pharaoh: έχουν αυτή την αρμοδιότητα...
Νομίζω πως με όσα κατά καιρούς έχεις γράψει, όλοι μπορούμε πλέον ν΄ αντιληφθούμε τι ακριβώς συμβαίνει.
Ελπίζω να βοήθησα, εγώ έχω απλά το θλιβερό αυτό προνόμιο!!!

Τελικά τι μας απομένει, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας; Τη σημερινή εποχή λιγότερα από ποτέ....
Ν΄ αφεθούμε στην τύχη μας ή στον όποιο Θεό πιστεύουμε;!!!
Επαναλαμβάνω τα λεγόμενα του ανωτέρω πτέραρχου:
"Θεού θέλλοντος, θα επιβιώσουμε, Κύριε Υπουργέ!"
"Δε μπορώ να πω στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι εσύ εμπιστεύεσαι τα ραντάρ (εμείς θα λέγαμε "τους ιπποκρατικούς") και προσεύχεσαι στο Θεό"
"Εμπιστεύομαι το Θεό και προσεύχομαι να υπάρχουν άνθρωποι μεταξύ των ιπποκρατικών" (θα μπορούσαμε να πουμε εμείς.) "Όμως, η πιό στοιχειώδης λογική επιβάλει οι όποιοι (σπάνιοι) άνθρωποι μεταξύ των ιπποκρατικων να κοιτάνε πρώτα τα τομάρια τους για να είναι σε θέση ΑΝ ΠΟΤΕ δεήσουν, να μας αφήσουν κι εμάς να επιβιώσουμε..."

Κατά καιρούς στο forum, πολλοί φίλοι προτείνουν την όσο καλύτερη ενημέρωση, γνώση και διάβασμα. Συμφωνώ απόλυτα!
Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα!!! ας αρχίσουν απο δώ, διότι υπάρχουν οι αναπόφευκτες εμπειρίες, και οι όποιες εξηγήσεις, σωστές ή μη...
Σε παρόμοιες περιπτώσεις όμως, η ενημέρωση, η γνώση και το διάβασμα στο μόνο που μας βοηθούν, είναι να συνειδητοποιήσουμε τον τοίχο που ορθώνεται μπροστά μας.
Βέβαια, αν το καλοσκεφτείς, είναι κι΄αυτό κάτι... :mrgreen: :mrgreen:

Και πάλι σ΄ ευχαριστώ. Καλοσύνη σου, Κώστα! Το μόνο που μένει είναι και οι άλλες ειδικότητες, ψαγμένες ή μη, επαγγελματίες ή μη, ν'ακολουθήσουν το ταπεινό μου παράδειγμα και να απαντάν, ιδίως στις ερωτήσεις που δεν τους αρέσουν, ώστε η πληροφόρηση να γίνει κατά το δυνατόν πλήρης...
Γι αυτό είμαστε εδώ...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα