• Επιτροπή - Αβεβαιότητα

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #51502  από Θεόφιλος
 Δευ Απρ 18, 2011 5:24 pm
Καλησπέρα σε όλους!

Λοιπόν, διαγνώστηκα με ΣΚΠ το 2006 με κουσούρι στο ματάκι και άλλα πολλά, από τότε έχω περάσει αρκετά δεινά (όπως όλοι οι ομοιοπαθόντες που προσπαθούν να επιβιώσουν στην Ελλάδα). Το 2008 πέρασα επιτροπή πήρα ποσοστό 67% με επίδομα από την πρόνοια. Μετά από λίγο καιρό πέρασα επιτροπή και από το ΙΚΑ ως άμεσα ασφαλιζόμενος καθώς εργαζόμουν κανονικά πριν από την διάγνωση (Πολλά χρόνια άνεργος). Για σύνταξη από το ΙΚΑ δεν το έψαξα ποτέ ... στη συνέχεια η ασφάλεια μου από το ΙΚΑ τελείωσε με αποτέλεσμα να μείνω πλέον χωρίς ασφάλεια. Ευτυχώς έχω και τους γονείς μου και μπορώ μέσω του πατέρα να ασφαλιστώ ως έμμεσα ασφαλιζόμενος με 67%.

Έτσι λοιπόν κίνησα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να ασφαλιστώ. Γιατί το έκανα ? Καλύτερα να μην το είχα κάνει. Τα χαρτιά με τις γνωματεύσεις δεν αρκούσαν ήθελαν και άλλα. Αποτέλεσμα, ετοιμάζομαι να περάσω ξανά επιτροπή (κανονικά έπρεπε το 2013) για να μου δώσουν γνωμάτευση για βιβλιάριο υγείας, που το 2008 δεν έδιναν, ούτως ώστε να την προσκομίσω στον αρμόδιο ασφαλιστικό τομέα.. Παραπληγικός δεν είμαι ακόμα αλλά για εκεί βαδίζω... τώρα εμένα ποιος μου εγγυάται ότι θα μου δώσουν γνωμάτευση η νέα επιτροπή, μπορώ και βαδίζω αλλά έχω κάποιες ενοχλήσεις, ωστόσο η ασθένεια έχει προχωρήσει αρκετά, γεγονός που πρέπει να εξετασθεί και να δοθεί νέα θεραπεία (λέμε τώρα) καθώς οι προηγούμενες τρεις δεν έκαναν τίποτα(αντιθέτως επιδείνωσαν την κατάσταση)! Πως θα γίνει αυτό όμως χωρίς ασφάλεια?

Με όλο το σεβασμό σε αυτούς που έχουν αναρτήσει στο παρελθόν παρόμοια θέματα, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς το κατά πόσο η ασθένεια δικαιολογεί το ποσοστό 67%. Σε αντίθετη περίπτωση μένω χωρίς ασφάλεια και χωρίς καμία βοήθεια οικονομικά (580€ το δίμηνο, με αυτά επιβιώνω). Μπορεί η επιτροπή να άρει την παλαιότερη απόφασή της. Ρωτάω διότι ξέρω ότι η νομοθεσία αλλάζει συνεχώς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν έγινα καλύτερα και ούτε πρόκειται!

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το μεγάλο post!
 #52052  από gk68
 Σάβ Απρ 30, 2011 9:12 pm
Φίλε Θεόφιλε γεια σου!
Διάβασα αργά το post σου και γι' αυτό σου απαντώ τόσο καθυστερημένα. Σαφώς, λοιπόν, και το ποσοστό αναπηρίας σου (67%) δικαιολογεί το προνοιακό επίδομα, οπότε κάνε όλες τις απαραίτητες ενέργειες: πήγαινε με τη γνωμάτευση του νοσοκομείου και κλείσε ραντεβού στην αρμόδια υπηρεσία της νομαρχίας -η οποία είναι η υγειονομική επιτροπή - και κάποια στιγμή μέχρι το τέλος Ιουνίου θα σε "εξετάσει", ώστε να σου εγκριθεί το επίδομα.
Καλή τύχη!
 #52077  από Γιάννης
 Κυρ Μάιος 01, 2011 12:12 pm
Γεια σου Θεόφιλε, διάβασε για να καταλάβεις για πόση μπουρδελοποίηση μιλάμε... υπομονή ή εξέγερση που συνεπάγεται ηρωική πτώση, αυτές είναι οι λύσεις.

http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/11211
 #55065  από Θεόφιλος
 Τετ Ιουν 22, 2011 1:37 pm
Καλησπέρα σε όλους!

Μετά από αναμονή πολλών μηνών, πέρασα σήμερα από επιτροπή (λέμε τώρα) στη νομαρχία για τον λόγο που αναφέρεται στο αρχικό ποστ. Λοιπόν, εκτός του ότι μένω για άλλο ένα μήνα τουλάχιστον χωρίς ασφάλεια (μένει να πάρω την απάντηση), ο υποτιθέμενος γιατρός της επιτροπής μου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας δικαιολογεί 35%-40% αναπηρία, αλλά λόγω της ασθένειας μπορώ να ασφαλιστώ :sad-roulette: (στην προκειμένη περίπτωση έμμεσα στον γονέα) για πέντε χρόνια! Μάλιστα μου είπε ότι είμαι μια χαρά χωρίς να κοιτάξει εξετάσεις (μαγνητικές και χωρίς να ξέρει ότι δεν βλέπω και ότι έχω ίλιγγο και αιμωδίες επί μονίμου βάσεως.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η όλη διαδικασία είναι παράνομη αλλά ποιος μπορεί να βρει το δίκιο του σε μία χώρα που δεν έχει νόμους και κοινωνικό κράτος!

Ευχαριστώ και εύχομαι σε όλους καλή ίαση :scared-eek:
 #55068  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Ιουν 22, 2011 2:08 pm
Θεόφιλος έγραψε:Καλησπέρα σε όλους!

Μετά από αναμονή πολλών μηνών, πέρασα σήμερα από επιτροπή (λέμε τώρα) στη νομαρχία για τον λόγο που αναφέρεται στο αρχικό ποστ. Λοιπόν, εκτός του ότι μένω για άλλο ένα μήνα τουλάχιστον χωρίς ασφάλεια (μένει να πάρω την απάντηση), ο υποτιθέμενος γιατρός της επιτροπής μου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας δικαιολογεί 35%-40% αναπηρία, αλλά λόγω της ασθένειας μπορώ να ασφαλιστώ :sad-roulette: (στην προκειμένη περίπτωση έμμεσα στον γονέα) για πέντε χρόνια! Μάλιστα μου είπε ότι είμαι μια χαρά χωρίς να κοιτάξει εξετάσεις (μαγνητικές και χωρίς να ξέρει ότι δεν βλέπω και ότι έχω ίλιγγο και αιμωδίες επί μονίμου βάσεως.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η όλη διαδικασία είναι παράνομη αλλά ποιος μπορεί να βρει το δίκιο του σε μία χώρα που δεν έχει νόμους και κοινωνικό κράτος!

Ευχαριστώ και εύχομαι σε όλους καλή ίαση :scared-eek:
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο... :angry-cussing: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: 35-40% ??? :violence-hammer: Λοιπον ,φιλε μου, οι ''γιατροι'' ,που συμμετεχουν στις επιτροπες της Νομαρχιας ,εχουν ενα χοντρο-χοντρο καταλογο ,που γραφει τα ποσοστα αναπηριας ολων των παθησεων !!! Η σκπ,υπο θεραπευτικη αγωγη,εχει ποσοστο 67% και πλεον !!! Βαρεθηκε να κοιταξει τον καταλογο ,ο επιστημων ??? :angry-cussing: ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ :greetings-waveyellow:
 #55154  από Κώστας
 Πέμ Ιουν 23, 2011 3:16 pm
Άννα, μήπως μπορείς να μας πεις κάτι πιο συγκεκριμένο για τον κατάλογο αυτό; Αν κατάλαβα καλά, όποιος έχει ΣΚΠ κατατάσσεται αυτόματα στο ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας 67%. Κατάλαβα καλά;
Κι΄αν όντως είναι έτσι, το ποσοστό αυτό προφανώς πρέπει να συνδιάζεται και με κινητική αναπηρία, αλλιώς δεν δικαιολογείται η χορήγηση του επιδόματος.
Άρα η εκάστοτε επιτροπή αποφασίζει - γνωματεύει για το αν υπάρχουν κινητικά προβλήματα και όχι για το ποσοστό το οποίο ούτως ή άλλως (σύμφωνα με τον κατάλογο), είναι 67%.
Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να καταλάβουμε ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος της επιτροπής.
Καθορίζει ποσοστό αναπηρίας ή αποφασίζει για την κινητική αναπηρία με δεδομένο το ποσοστό;
 #55166  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Ιουν 23, 2011 5:08 pm
Λοιπον ,Κωστα ! Οταν εκανα ,πρωτη φορα αιτηση για το επιδομα της προνοιας,περασα απο την Αβαθμια της Αχαρνων και μου εδωσαν ποσοστο 55%.Στον ΟΑΕΔ ,οπου πηγα για να βγαλω καρτα ανεργιας ειδικων ατομων,μου ειπαν οτι η παθηση μου εχει παραπανω ποσοστο και να παω να κανω ενσταση !!!Δεν εκανα ενσταση ,αλλα νεα αιτηση και να ο διαλογος στην Αβαθμια !!! Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ .ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 55% , ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 67% ! ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ :doh: Εγω ,εκπληκτη,του λεω ''οσο ειναι το ποσοστο της παθησης μου '' ΑΠΛΩΝΕΙ,ΤΟΤΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ,ΞΕΦΥΛΛΙΖΕΙ ΕΝΑ ΧΟΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ''ειστε σε θεραπευτικη αγωγη ?'' ΡΩΤΑΕΙ . ΝΑΙ ,του απαντω ,του δειχνω και το βιβλιαριο υγειας ! ''ΤΟΤΕ ,ΕΧΕΤΕ 67% ΑΝΑΠΗΡΙΑ '' ,λεει ο επιστημων !!! ΑΠΟ ΤΟΤΕ ,ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ,ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ 67% ! ΑΥΤΑ...
 #55198  από Θεόφιλος
 Πέμ Ιουν 23, 2011 10:47 pm
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τον σχολιασμό σας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να βλέπω από την κλειδαρότρυπα της αισιοδοξίας. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να πάει φυλακή, διότι δεν ήμουν μόνο εγώ το θύμα, μέσα σε 15 λεπτά υπήρξαν και δύο κοπέλες με το ίδιο πρόβλημα, όπου φυσικά πήραν την ίδια απάντηση. Ελπίζω κάποια στιγμή, να αλλάξουν τα πράγματα- εάν μέχρι τότε δεν έχουμε πεθάνει από το άγχος και τις φαρμακευτικές αγωγές!

Φιλιά σε όλους, να 'στε καλά!
 #55208  από Κώστας
 Πέμ Ιουν 23, 2011 11:41 pm
Άννα σε ευχαριστώ για την απάντησή σου η οποία μου ανοίγει νέους ορίζοντες στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μου-μας.
Άρα, από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε θεραπευτική αγωγή καμία επιτροπή δεν μπορεί να υποβιβάσει το ποσοστό μας διακόπτοντας την χορήγηση του επιδόματος.
Τουλάχιστον εγώ, αυτό συμπεραίνω και νομίζω πως δεν κάνω λάθος.
Ερώτημα:
και όλοι αυτοί που "κόβονται" από τις επιτροπές με υποβιβασμό του ποσοστού τους, ενώ έχουν κινητικά προβλήματα και είναι σε θεραπευτική αγωγή;
Τους "κόβουν", ποντάροντας στην άγνοια των δικαιωμάτων τους;
Αυτό δεν είναι σκόπιμη και δόλια παραβίαση του νόμου, από μέρους των επιτροπών;
Αυτός που "κόπηκε" άδικα, μήπως τελικά αντί να καταφεύγει σε β/θμιες, γ/βάθμιες και δεν ξέρω τι άλλες επιτροπές, προσπαθώντας να διεκδικήσει το δίκιο του, θα ήταν καλύτερο να υποβάλει μήνυση εις βάρος της επιτροπής που τον έκρινε για πλημελή εκτέλεση καθήκοντος και παραβίαση του νόμου εκ προθέσεως;
Δικηγόρος δεν είμαι. Αλλά μήπως κάποιος-οι πρέπει κάποια στιγμή να κάνουν την αρχή;
 #55212  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Ιουν 24, 2011 12:20 am
Κωστα ,ξεκαθαριζω οτι αυτα ισχυουν στις υγειονομικες επιτροπες της νομαρχιας και για γνωματευσεις που εχουν να κανουν με το επιδομα-ελεημοσυνη της προνοιας , το αφορολογητο των 2600ευρω,απαλλαγη απο το εισητηριο στα νοσοκομεια και αλλες χρησεις !!! Το επιδομα της προνοιας,το παιρνουν,οσοι εχουν οποιαδηποτε αναπηρια,οχι μονο κινητικη,σε ποσοστο 67+% .Αλλη περιπτωση λοιπον,το παραπληγικο...Και...αλλη περιπτωση το ΙΚΑ... :greetings-waveyellow: υγ.φυσικα,κατι πρεπει να γινει ,επιτελους !Καιρο τωρα,το σκεφτομαι .....!!!!!!!!!!