billios έγραψε:Η συζητηση δεν εχει σκοπο να προσωποπιοιση αλλα να θιξει μια κατασταση πολυπλευρα και με διαφορετικη αντιληψη,σιγουρα υπαρχουν και αυτοι που δεν τσιμπησαν απο το σουσαμι που επεφτε οταν οι 'μαγκες' ετρωγαν το καρβελι,υπαρχουν ομως αυτοι που νομιζω οτι ειναι παααρα πολλυ γιατι τους βλεπω και τους ζω στην καθημερινοτητα μου που πηραν δανειο να πανε διακοπες, να αλλαξουν το φιατ για μερσεντες καμπριο, για μηχανη, για 2μερο στο παρνασο, για 5μερο στο παρισι,για να ψωνισουν τριαντος στη γκομενα,για γουνα στη γυναικα,για πρωτο τραπεζι πιστα στο πλουταρχο,γιατι οι τραπεζες τα εδιναν και οι μαλακ@ς τα επερναν αδιαφοροντας τον τροπο που θα τα πληρωσουν,γιατι πηγαινε η θεια στον βουλευτη και εκαναν το γνωστο νταραβερι ψηφος=θεση,γιατι επερνες επιδοτηση επειδη εβηξες,γιατι ηθελες να αγορασεις σπιτι 150 τετραγωνικα νεοχτιστο,γιατι επαιρνες δανειο για να φταξεις μαγαζι χωρις φραγκο στη τσεπη και οταν δεν πηγαινε καλα ξαναπερνες αλλο ενα,γιατι εβλεπες τον διπλα να αγοραζει 50αρα τηλεοραση και την αλλη μερα επερνες 60αρα 'ναουμε',γιατι ολοι οι βουλευτακιδες και τα ΜΜΕ εβλεπαν τα φαγοποτια αλλα κανανε μοκο για να ερθει η σειρα τους να κατσουνε στο τραπεζι γιατι γιατι 1000 γιατι,φανταστητε λοιπον τι εκανα αυτοι που ειχαν τη διαχειρηση των κονδυλιων και ενπαση περιπτωση αυτοι που ειχαν το μαχαιρι.Κανενας τοτε δεν εβλεπε το αυριο και το πως? κανενας τοτε δεν αναρωτηθηκε πως ξαφνικα μεσα σε 30 χρονια απο την ανεχεια η ελληνικη οικογενεια εφτασε στα ορια του νεοπλουτισμου? οταν ειναι διπλα απο τον κ@λ@ σου δεν ανυσηχεις αλλα πρεπει να γνωριζεις πως αργα η γρηγορα θα παψει να ειναι σκετο διπλα.Εστω τωρα που ξυπνησαμε να τους κανουμε να πληρωσουν οτι αναλογη,αυτοι για το καρβελι εμεις για το σουσαμι.Έτσι είναι billio, νομίζω όμως πως μέχρι σήμερα όλοι έχουμε καταλάβει πως οι τράπεζες είχαν τη γραμμή να δίνουν "τρελοδάνεια" σε όλους ανεξαρτήτως αν αυτοί θα μπορούσαν να τα αποπληρώσουν ή όχι. Ας πούμε ότι εσύ είσαι φτωχός και έρχεσαι σε εμένα και μου ζητάς 30000 ευρώ δανεικά και εγώ σου τα δίνω. Όταν αργότερα δεν θα μπορείς να μου τα δώσεις πίσω ποιός θα φταίει? Εσύ που ήσουν, είσαι και θα είσαι φτωχός ή εγώ που δεν φρόντισα να εξασφαλίσω τα δανεικά που σου έδωσα? Νομίζω επίσης πως όλοι έχουμε ζήσει σε προσωπικό ή φιλικό επίπεδο την επιμονή των τραπεζών να μας πουλήσουν πάσης φύσεως δάνεια, μέσω τηλεφώνου, σε σημείο που να καταντούν χειρότερες και από επαίτες. Αυτός που πήρε το δάνειο για να πάει Πλούταρχο, μπορεί να ήταν χαζός, ανεύθυνος, μπορεί να ήθελε να γαμ....σει. Αυτός που το έδωσε το δάνειο τί ήταν?
Το πρόβλημα όμως τώρα είναι πως ενώ έχουμε πληρώσει το καρβέλι -όχι το σουσάμι- τώρα αυτοί θέλουν να πληρώσουμε και το φούρνο ολόκληρο.