• ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Αρ.φυλλου 287

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #54690  από billios
 Πέμ Ιουν 16, 2011 1:07 pm
Αρθρο 5. Ιατρικα πιστοποιητικα και ιατρικες γνωματευσεις. Τα ιατρικα πιστοποιητικα και γνωματευσεις καθωσ και συνταγες που εκδιδονται κατα τους νομιμους τυπους εχουν το ιδιο κυρος και νομικη ισχυ ως προς τις νομιμες χρησεις και ενωπιον ολων των αρχων και υπηρεσιων,ανεξαρτητα απο το αν εκδιδονται απο ιατρους που υπηρετουν σε Ν.Π.Δ.Δ Η' Ν.Π.Ι.Δ η' ιδιωτες ιατρους.
 #54706  από kate2002
 Πέμ Ιουν 16, 2011 3:31 pm
σιγουρα θα υπαρχει καπου καποια αποφαση-εγκυκλιος-κλπκλπ που αναιρει τη συγκεκριμενη παραγραφο... αλλιως μας τρεχουν μονο και μονο για... θεραπευτικες μεθοδους;;;

σοβαρα τωρα, μηπως η φραση:κατα τους νομιμους τυπους ερμηνευεται διαφορετικα απο την αρχικη εντυπωση που δινει;
 #54716  από elenipir
 Πέμ Ιουν 16, 2011 4:19 pm
Αυτο που ξερω με σιγουρια ειναι οτι μπορεις να παρεις συνταγη για το φαρμακο σου και απο ιδιοτη γιατρο δεν ειναι αναγκη να ειναι απο δημοσιο νοσοκομειο !!!
 #54720  από pelopidas
 Πέμ Ιουν 16, 2011 5:06 pm
σωστο ειναι!
παρτε το φεκ στο χερι και δειξτε το
ολα αυτα τα χρονια, παρανομα οι γιατροι των δημοσιων νοσοκομειων ταλαιπωρουν τους ασθενεις
ετσι κι αλλιως πολλα δημοσια νοσοκομεια θα κλεισουν σε λιγο
τοτε θα θυμηθουν το νομο
 #54721  από kate2002
 Πέμ Ιουν 16, 2011 5:17 pm
η δικη μου μικρη εμπειρια απο τα "δικα μας φαρμακα" : ναι, μου τα συνταγογραφουσε καθε μηνα ιδιωτης γιατρος, αλλα κανενα φαρμακειο δεν εκτελουσε τη συνταγη αν δεν εδινα ακριβες αντιγραφο της ιατρικης γνωματευσης νοσοκομειακου διευθυντη νευρολογου που ελεγε οτι "έχριζα ιντερφερονης ταδε και ισχυει το...χρισμα για 6 μηνες"...
 #54723  από billios
 Πέμ Ιουν 16, 2011 6:16 pm
ειναι τοσα τα παραθυρια και οι νομοι μπαζουν απο παντου,αναρχια με λιγα λογια,το θεμα ειναι να ξετρυπωσουμε οσα πιο πολλα μπορουμε για τα δικαιωματα μας.πρεπει ομως με καποιο τροπο να δημιουργησουμε ενα ειδος αρχειου στο οποιο να καταθεσει οποιος διαθετει σχετικα αρθρα-νομους κ.λ.π και να μπορει ανα πασα στιγμη να τα χρησιμοπιοισει ο καθενας μας [φωτοαντιγραφα-φαξ] αντι να ψαχνει αριστερα δεξια μονος
 #54750  από Κώστας
 Παρ Ιουν 17, 2011 2:44 am
Billios, είναι πολύ καλή η ιδέα σου αλλά δύσκολα υλοποιήσιμη. Οι νόμοι αναθεωρούνται, συμπληρώνονται και αντικαθίστανται διαρκώς. Ο μόνος τρόπος να παρακολουθήσει κάποιος την όποια μεταβολή τους, είναι μέσω σχετικής συνδρομητικής νομικής τράπεζας πληροφοριών. Ακόμη όμως κι΄ αν κάποιος-οι από εμάς αποκτήσουν πρόσβαση σε μια τέτοια τράπεζα, θα πρέπει να ασχολούνται και να ενημερώνονται τακτικά (σχεδόν καθημερινά). Μόνο έτσι θα ήμαστε σίγουροι πως δεν θα μας "ξεφύγει" κάτι (συνήθως οι τράπεζες αυτές, ενημερώνουν τους συνδρομητές τους με e-mail για τις αλλαγές των νόμων).
Έτσι λοιπόν το να καταχωρήσεις σε κάποιο αρχείο μερικούς νόμους δεν σημαίνει και πολλά πράγματα. Η αξία τους θα είναι εφήμερη, γι άυτό και όταν έρθει η ώρα κάποιος να τους αναζητήσει, θα πρέπει να ελέγξει αν οι νόμοι αυτοί έχουν αλλάξει ή καταργηθεί.
Η ιδέα δεν είναι ανεφάρμοστη, αλλά για να υλοποιηθεί, θα πρέπει κάποιος από εμάς να αναλάβει την ευθύνη της καθημερινής ενημέρωσης κοινοποιώντας στο forum την όποια αλλαγή επέρχεται στην νομοθεσία που μας ενδιαφέρει.
Ένα επιπλέον εμπόδιο στην προσπάθεια αυτή, είναι το γεγονός ότι επειδή οι τράπεζες αυτές λειτουργούν συνδρομητικά, το πρόγραμμα που μας παρέχουν για την πρόσβαση σ΄ αυτές, είναι "κλειδωμένο" κι έτσι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σε πολλούς υπολογιστές με την ίδια συνδρομή.

Τελικά όλοι οι δρόμοι οδηγούν στους δικηγόρους.
 #54762  από billios
 Παρ Ιουν 17, 2011 11:10 am
κριμα...ηταν πολλυ ωραια ιδεα...το δυσκολο ειναι οπως ειπες πως πρεπει καποιος να ειναι παντα απο πανω του.Παρολαταυτα μηπως να κανουμε μια αρχη με οτι εχουμε ''σημερα'' για να υπαρχει μια βαση,μια καλη αρχη για το υπολοιπο ψαξιμο του αν ισχυ η' οχι !! θα ηταν εντελως ασκοπη μια τετοια κινηση?
 #54779  από Κώστας
 Παρ Ιουν 17, 2011 1:41 pm
O Sou, έχει δίκιο!
Χρόνια τώρα στο επάγγελμα, διαπίστωσα πως αν δεν ήμουν τουλάχιστον συνδρομητής σε νομική τράπεζα πληροφοριών του αντικειμένου μου, δεν θα είχα την παραμικρή ελπίδα να παρακολουθήσω τις νομικές εξελίξεις που αφορούσαν την δουλειά μου.
Και πάλι, υπήρξαν αρκετές φορές που χρειάστηκα την βοήθεια δικηγόρου, απλά γιατί ξεκινώντας μια διεκδίκηση, ο ένας νόμος έφερνε τον άλλον, μπαίνοντας σε "χωράφια" εκτός των γνώσεων μου.
Για να λειτουργήσει λοιπόν φίλε Billios μια ενημέρωση και σωστή υποστήριξη πάνω σε θέματα νομοθεσίας που μας αφορά, θα πρέπει να συσταθεί νομικό τμήμα στο forum, το οποίο θα ασχολείται με το πρόβλημα του καθενός μας, προσφέροντας του ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ βοήθεια και υποστήριξη.
Η ιδέα, με την οικονομική συνδρομή όλων μας, δεν φαντάζει παντελώς απραγματοποίητη!...
 #54781  από Γιάννης
 Παρ Ιουν 17, 2011 2:15 pm
Πόσο είναι η συνδρομή για την τράπεζα πληροφοριών Κώστα;
Το να έχουμε δικηγόρο να παρακολουθεί τις πληροφορίες αυτές, κατά τη γνώμη μου, μπορεί να γίνει μόνο σε εθελοντική και όχι σε επ' αμοιβή βάση, γιατί μάλλον θα προσκρούει σε άλλου είδους νομικά ζητήματα (περί συλλόγων κλπ). Από την άλλη, το να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο κάποιος συμπάσχων δικηγόρος, μου φαίνεται δύσκολο λόγω πιθανού φόρτου εργασίας.
Πάντως είναι μια καλή ιδέα στους βάρβαρους καιρούς που διανύουμε.
Κάποιος νομικός να μας θέσει τις παραμέτρους;