• ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #54228  από nowhere
 Πέμ Ιουν 09, 2011 2:40 pm
Να το πούμε πιο συγκεκριμένα;
Τα δεδομένα που έχουμε για την ΣΚΠ, τι όφελος και τι ρίσκο δείχνουν να υπάρχει, αν κάποιος αποφασίσει να σταματήσει ή να μη πάρει τα ανοσοφάρμακα και τι όφελος και τι ρίσκο αν αποφασίσει να τα συνεχίσει ή να τα πάρει;
 #54233  από Κώστας
 Πέμ Ιουν 09, 2011 3:28 pm
Συμφωνώ απόλυτα πως με τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν έχουμε κανένα απολύτως όφελος ή ζημία από την όποια επιλογή μας.
Αν όμως (αμήν και πότε), έρθει η στιγμή που η σκλήρυνση θ΄αποτελεί παρελθόν, μπορεί να μας πουν: "όσοι στο παρελθόν πέρνατε πχ ιντερφερόνη, θα γίνετε τελείως καλά, οι υπόλοιποι ας προσέχατε..."
Σενάριο επιστημονικής φαντασίας φυσικά, το οποίο όμως δείχνει αυτό που εννοώ ρίσκο της όποιας απόφασης καλούμαστε σήμερα και με τα ισχύοντα δεδομένα, να πάρουμε.
Δεν αμφισβητώ ότι η απόφαση μας αυτή, θα είναι η σωστή.
Με τα αυριανά νέα δεδομένα όμως, θα παραμείνει τέτοια; Μπορεί ναι μπορεί και όχι!
Φυσικά, ζούμε το σήμερα και πορευόμαστε με ότι "όπλα" διαθέτουμε.
Οι αποφάσεις που πέρνουμε όμως, ενέχουν πάντονε τον κίνδυνο μιας αυριανής ανατροπής τους (αυτό που λαϊκά λέμε "ρίσκο").
 #54236  από billios
 Πέμ Ιουν 09, 2011 4:07 pm
@κωστας με καλυψες πληρως .@nowere νομιζω οτι τελικα δεν απεχουν πολλυ οι αποψεις μας
 #54239  από nowhere
 Πέμ Ιουν 09, 2011 4:16 pm
@Κώστας
Αφού το συγκεκριμένο είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αυτό δείχνει ότι το συγκεκριμένο ρίσκο είναι φανταστικό.

@billios
Δηλ είσαι βέβαιος για κάποια πράγματα για τη ΣΚΠ. Ωραία, ποιά;
 #54242  από billios
 Πέμ Ιουν 09, 2011 4:26 pm
@nowere εσυ εισαι? εισαι τοσο σιγουρος που αβιαστα θα υποδειξεις το ''σωστο''? εισαι τοσο σιγουρος ωστε να αποριψεις ολα τα αλλα και να τα ριξεις στον κεαδα!
 #54244  από Κώστας
 Πέμ Ιουν 09, 2011 4:39 pm
@nowhere

Δεν με πείθεις, αλλά δέχομαι το αναμφισβήτητό σου δικαίωμα, να θεωρείς πως οι όποιες αποφάσεις μας δεν ενέχουν κανένα μελλοντικό ρίσκο.

Εδώ που τα λέμε, μάλλον δεν θα προλάβουμε να το διαπιστώσουμε οι ίδιοι.

Ο fadomas επιμένει πως είναι πολλά τα λεφτά Άρη

Κι΄ έχει απόλυτο δίκιο!!!

Όποιος έχει γευτεί το μέλι δύσκολα δεν το ξαναδοκιμάζει.

Όποιος βγάζει εύκολο και πολύ χρήμα, δύσκολα το απαρνείται *.....

* Ένα δις το μήνα είναι αυτό!!!!!!...
 #54245  από nowhere
 Πέμ Ιουν 09, 2011 4:45 pm
όχι φίλε μου, δεν θα υπο-δείξω τίποτα, ούτε κι' αν μου ζητηθεί, όπως και δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα, δεν πρότεινα ποτέ σε κανένα να σταματήσει ή να συνεχίσει τα ανοσοφάρμακα, πόσο μάλλον δεν υπέδειξα, αυτό που προτείνω είναι παρατήρηση και λογική σκέψη.
ναι είμαι βέβαιος για το πραγματικό, γι' αυτό που είναι βέβαιοι όλοι (ακόμη και οι αυτοανοσάκηδες): την χαλάρωση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού δηλαδή την ύπαρξη αγγειακού προβλήματος στην ΣΚΠ και για κάποια άλλα πράγματα, αλλά αυτά μας κατηγόρησες ότι σε επιβαρύνουν, δεν έχω διάθεση να επιβαρύνω κανένα.
 #54246  από Κώστας
 Πέμ Ιουν 09, 2011 4:52 pm
Ρε nowhere, σε μένα απευθύνεσαι;
Εγώ για ρίσκο μίλησα, δεν σε κατηγόρησα ότι επιβαρύνεις κανέναν!
 #54250  από nowhere
 Πέμ Ιουν 09, 2011 5:23 pm
@Κώστας
το ξέρω ότι δεν με κατηγόρησες, ούτε γι' αυτό ουτε για οτιδήποτε άλλο.
Στον billios απευθύνομαι
 #54254  από billios
 Πέμ Ιουν 09, 2011 6:00 pm
οπα οπα,δεν μου αρεσε απο πριν και τωρα δεν μου αρεσει ακομα περισοτερο το σκηνικο,δεν θυμαμαι να σε κατηγορησα καπως ουτε εμεσα ουτε αμεσα,δεν ειμαι εδω για να πεισω κανεναν και ουτε τα παιρνω απο καποιον για να λανσαρω ''κατι'',δεν εμενω στην αποψαρα μου και ειμαι ετοιμος να αναθεωρησω οταν και αν χρειαστει.Ποτε ειπα για επιβαρυνση και τι ειδους? και τι να κανω τωρα που δεν ειμαι ουτε αυτοανοσακιας ουτε χενφικος,τι να κανω που δεν καλυπτομαι πληρως,τι να κανω οταν ακουω οτι ο ταδε ιντερφερονακιας παει καλα για μια 15ετια τωρα,τι να κανω οταν η γνωστη μου 65 ετων ανακαλυψε απο κατι μουδιασματα πως ειχε ΣΚΠ χωρις να εχει παρει ποτε τιποτε και ειναι καλα [ αφου το ειχε απο τη κοιλια της μανας τι εγινε? την ξεχασε 65 χρονια?] ,τι να κανω οταν παιδια με πεισμα γυμναστικη και συμπληρωματα πανε καλα η' εστω σταθερα,τι να κανω οταν βλεπω πως οι γιατροι ειναι μαλ..ες και δεν μπορουν να κανουν σωστα μια διανοιξη και τα αποτελεσματα δεν ειναι μακρας διαρκειας,τι να κανω οταν ακουω τον δεινα που παρολο εχει καταπιει ολα τα σκατοφαρμακα που υπαρχουν δεν βλεπει φως,τι να κανω οταν καπιοι που τους πετυχε η διανοιξη πανε μια χαρα,που πρεπει να κλεισω τα ματια και τι να αποδεχτω? ΒΛΕΠΕΙς ΚΑΜΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΠΟΥΘΕΝΑ? ΒΛΕΠΕΙς ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΦΑΣΗ ΚΑΠΟΥ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΤΗΡΙΟ [εκτος των γιατρων] ΚΑΠΟΥ?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11