• ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #53989  από Μιμικαμ
 Δευ Ιουν 06, 2011 11:52 am
Δεν είμαι εναντίον των φαρμάκων, όπως νομίζω δεν είσαι ούτε κι εσύ....

Είμαι εναντίον των αναποτελεσματικών φαρμάκων, τα οποία βάσει προσωπικής
εμπειρίας και μόνο, κακό μου έκαναν, χωρίς κανένα όφελος, τώρα έχω ακούσει
και περιπτώσεις που διατείνονται ο,τι βοηθούν..... εγώ μόνο για το άτομό μου
μπορώ να μιλήσω, όπως και ο καθένας μας νομίζω.....

Τώρα οσο για το μετά.... πολύ δύσκολη προς το παρόν η απάντηση....τι να πω...
μήπως γνωρίζεις εσύ κάτι???? Αφηνόμαστε στην τύχη μας...απλά προσέχουμε
και περιμένουμε τις νέες εξελίξεις.....
 #53990  από Κώστας
 Δευ Ιουν 06, 2011 12:13 pm
Sou, καμμία αντίρρηση!
Όταν όμως διαπιστώνεις πως κάποιο φάρμακο (στη προκειμένη περίπτωση οι ιντερφερόνες), σε "χαλάει" και πως νοιώθεις καλύτερα χωρίς αυτό, τότε το κόβεις κι΄ ας μην έχεις έτοιμη την εναλλακτική σου πρόταση.
Δεν είναι ανάγκη σώνει και καλά να γίνει κάποια επανάσταση.
Απλά, τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσής μας προσπαθούμε να βελτιώσουμε και ίσως για μερικούς αυτό να συνεπάγεται διακοπή της χορήγησης ιντερφερόνης.
Η επιλογή είναι του καθενός μας, άσχετη από κάθε επανάσταση η οποία ΝΑΙ πρέπει να έχει έτοιμες προτάσεις για την αντικατάσταση αυτών τις οποίες πολεμά.
 #53992  από mortal_engine
 Δευ Ιουν 06, 2011 12:57 pm
Η μπανανόφλουδα της πολιτικής ορθότητας επιτάσσει γενικά και αόριστα την ύπαρξη εναλλακτικών προτάσεων πριν την αντικατάσταση των υφισταμένων. Όμως η διατύπωση αυτή προϋποθέτει ότι αυτό που αντικαθίσταται είναι πράγματι μια πρόταση άξια αναφοράς. Τα φάρμακα όμως δεν είναι καν πρόταση. Είναι φούσκα.

Επομένως δεν τίθεται ζήτημα εναλλακτικής πρότασης, αλλά επαναπροσδιορισμού μιας αρχικής πρότασης. Η αφετηρία εξακολουθεί να είναι το μηδέν, για να μην πω ότι από τις ιντερφερόνες και έπειτα έγειρε λίγο υπό του μηδενός.
 #54001  από Κώστας
 Δευ Ιουν 06, 2011 1:49 pm
Ποντίκι, συμπέρασμα!
Το καλό μας, εκτός φυσικά από τον εαυτό μας, το θέλει μόνο η μάνα και ίσως ό άνδρας ή η γυναίκα μας, όσο αποτελούμε ζευγάρι!
 #54005  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Ιουν 06, 2011 2:56 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Σ'ΟΛΟΥΣ ! ΣΥΜΦΩΝΩ , ΑΠΟΛΥΤΑ , ΚΩΣΤΑ !!! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ,ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ! Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΩ ! Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ,ΠΕΘΑΝΕ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗ ,ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΜΟΥ !!! ΑΝ ΖΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ! ΠΩΣ ΟΜΩΣ ??? ΤΩΡΑ , ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ,ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ,ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ !!! ΦΥΣΙΚΑ ,ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΛΑ ! ΦΥΣΙΚΑ ,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ! ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΗΘΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ??? ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ,ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ , ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ !!! ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ? ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ! Β Α Ρ Ε Θ Η Κ Α !!! ΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΩ ! Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΩ ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ,ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΘΕ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ''αν δεν επαιρνα τιποτα ,ισως να ημουν σε χειροτερη κατασταση ! ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ??/
 #54007  από nowhere
 Δευ Ιουν 06, 2011 3:27 pm
Η αρχική πρόταση είναι προσδιορισμένη από την αρχή που παρατηρήθηκε η αρρώστεια, όπως κι' αν αιτιολογηθεί η ΣΚΠ: Ακόμα και στη θεωρία της αυτοανοσίας ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός έχει χαλαρώσει. Ακόμα και σε αυτή τη θεωρία ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός, (για το λέμε απλά τα τριχοειδή αγγεία του ΚΝΣ) δυσλειτουργούν. Αν λειτουργούν φυσιολογικά, ακόμα και στη θεωρία της αυτοανοσίας είναι αδύνατο να πάθει κάποιος ΣΚΠ: τα αντισώματα δεν θα περάσουν στο ΚΝΣ, δεν θα μπορέσουν να κάνουν μαμ-μαμ τη μυελίνη. Μέσα στην ίδια τη θεωρία της αυτοανοσίας υπάρχει η πρόταση για άλλη αντιμετώπιση πέρα από τα ανοσοφαρμάκια: “δυναμώστε τα τριχοειδή αγγεία του ΚΝΣ”
Δεν είναι ανάγκη να κάνει κανείς εξέγερση εναντίον του ιατροφαρμακευτικού κατεστημένου ή εναντίον της αυτοανοσίας για να πετάξει στα σκουπίδια τα ανοσοφαρμάκια. Αρκεί να φερθεί σαν καταναλωτής που κάποιος προσπαθεί να του πουλήσει αεροπλάνο (ανοσοφαρμάκια), ενώ αυτός ψάχνει για αυτοκίνητο (τρόπο να δυναμώσει τα τριχοειδή αγγεία του ΚΝΣ). Αν πει όχι, δεν θα βρεθεί έξω από τα όρια της μπούρδας της πολιτικής ορθότητας (από τα οποία άλλωστε η νευρολογία τουλάχιστον και οι φαρμακευτικές είναι αυτές που βρίσκονται έξω) ούτε θα βρεθεί ψυχολογικά ξεκρέμαστος, θα πάει στην διπλανή αντιπροσωπεία και θα αγοράσει αυτοκίνητο...

Υ.Γ. Είχα ρωτήσει κάποτε ενα ντοκτόρι αν το ανοσοφάρμακο που μου πρότεινε, διορθώνει την ανωμαλία που μου είπε ότι έχει το ανοσοποιητικό μου. Μου απάντησε ότι δεν ξέρουν ακόμα ποιά ακριβώς είναι η ανωμαλία. Μου πρότεινε δηλαδή ένα φάρμακο που πειράζει το ανοσοποιητικό, χωρίς κανείς να ξέρει αν διορθώνει την υποτιθέμενη ανωμαλία του. Η επόμενη ερώτηση ήταν, τότε γιατί να το πάρω; Η απάντηση ήταν γιατί αν δεν το πάρω μπορεί να ξυπνήσω κάποιο πρωί και να μη μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι.
Η τρομοκρατία δεν είναι μέσα στα όρια της πολιτικής ορθότητας...
 #54013  από soulla
 Δευ Ιουν 06, 2011 4:17 pm
ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΩ ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΞΗς ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΛΑΚΙΑ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑς ΟΡΡΟς Ο ΟΠΟΙΟς ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ 2 ΦΟΡΕς ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΣΚΠ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ..ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ...ΤΟ ΕΙΠΕ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟς ΣΕ ΦΙΛΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥς ΠΙΣΤΕΥΕΙ :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble:
 #54014  από nowhere
 Δευ Ιουν 06, 2011 4:19 pm
sou έγραψε: Ποιός είναι έτοιμος να το ξεπεράσει αυτό;
Όποιος δεν αφήνει το φόβο να επηρεάσει την ικανότητα του να σκέφτεται λογικά (η ΣΚΠ καθεαυτή δεν επηρεάζει καθόλου αυτή την ικανότητα).
sou έγραψε:Για να το κάνει πρέπει να έχει καλή γνώση του προβλήματος
Ακριβώς, καλή. Ούτε εξειδικευμένη χρειάζεται ούτε λεπτομερή. Λογική προσέγγιση: 1+1 κάνουν 2, όχι όσο θέλει ο νευρολόγος κι' η φαρμακευτική.
Δεν ξέρει κανείς ποιά είναι η υποτιθέμενη ανωμαλία του ανοσοποιητικού, άρα τα ανοσοφαρμάκια το μόνο σίγουρο που κάνουν είναι να πειράζουν το ανοσοποιητικό, ξέρουμε όλοι ότι χωρίς δυσλειτουργία των τριχοειδών αγγείων του ΚΝΣ, δεν υπάρχει ΣΚΠ, άρα ότι βοηθάει τα τριχοειδή αγγεία, βοηθάει και στη ΣΚΠ.
Διαλεεεεεχτε!
 #54017  από nowhere
 Δευ Ιουν 06, 2011 4:30 pm
Μπορεί να υπάρχει ανωμαλία στο ανοσοποιητικό,
στο βαθμό που το πέταγμα της πεταλούδας στο Κάιρο, μπορεί να προκαλέσει καταιγίδα στη Νέα Υόρκη.
Αλλά οι αρρώστειες δεν αντιμετωπίζονται με τη θεωρία του χάους.
 #54022  από billios
 Δευ Ιουν 06, 2011 5:33 pm
ΣΚΕΥΟΡΙΑ ! ΠΛΑΝΗ! ΖΩΑ!! ΘΑ ΚΑΕΙΤΕ ΣΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ΟΛΟΙ!!! βασιλακης λεβεντης λοιπον και καπως ετσι μπαινουμε κι εμεις στη φαση του μηπως αυτο μηπως εκεινο και το αλλο μαζι.δυστηχως εχουμε κονομησει μια ασθενεια που για να καταληξουν οτι ειναι αυτη πρεπει δια της ατοπου να αποριψουν ολες τις αλλες.οτι ειναι ευεγερτικο για μενα για σενα μπορει να ειναι για τα μπαζα. ερωτηση 1,γιατι οι ιντερφερονες ανοσοκατασταλτικο φαρμακο εχουν ποσοστο 30-40% επιτυχιας στην καταστολη της νοσου? γιατι στο χαπι που θα κυκλοφορησει το φθινοπωρο δινουν 52% ? γιατι η διανηξη των φλεβων δεν στεφεται με επυτηχια απο την 1 φορα και ισως και τη 2-3-..? γιατι χτυπαει 1 ανδρα, 2 γυναικες? γιατι σου σκαει απο τα 20 ως 40? γιατι και ο κολλητος μου που εχει προβλημα με τις φλεβες δεν εχει ΣΚΠ ? γιατι αφου απο παιδι λιαζομουνα οσαν τη σταφιδα εχω ΣΚΠ? γιατι ενω εκανα προσεγμενη ζωη και δεν εδινα δικαιωμα στον οργανισμο μου αυτος πυροδοτει αρμαγεδωνα? η κοτα εκανε το αυγο? υπαρχει ζωη πλεον του ηλιακου μας συστηματος? Τελικα ηταν παραπανω απο 1 ερωτησεις και φυσικα τιποτε και ολα ισχυουν....σας τη χαλασα παλι ετσιι !! :teasing-neener:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11