• ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #53778  από Κώστας
 Σάβ Ιουν 04, 2011 2:17 am
Για να πάρετε το εξωιδρυματικό επίδομα (η αναλυτική διαδικασία περιγράφεται στο άρθρο ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΠ), μεταξύ άλλων πρέπει να περάσετε και από μια επιτροπή που και καλά θα κρίνει αν πρέπει να σας χορηγηθεί.
Η επιτροπή αυτή (ασχέτως ταμείου) αποτελείται από τρεις ιατρούς, οι οποίοι θ΄ αρχίσουν ερωτήσεις του τύπου "πως αισθάνεστε", "τι φάρμακα πέρνετε", "πως νοιώθετε με τη ζέστη" προκειμένου να σας "ψαρέψουν" μήπως και προσποιείστε. Βασική προϋπόθεση για τη γνωμοδότησή τους αποτελεί η σωστή διατύπωση της γνωμάτευσης του κρατικού νοσοκομείου που πρέπει να έχετε μαζί σας. Αν όλα πάνε καλά (η γνωμάτευση έχει συνταχθεί σωστά), θα σας καθορίσουν ποσοστό αναπηρίας 67% και θα σας χορηγηθεί το επίδομα, το οποίο θα αρχίσετε να λαμβάνετε από την πρώτη του επόμενου μήνα από αυτόν που κάνατε την αίτησή σας.
Κάθε δύο χρόνια, θα σας καλούν για επανεξέταση προκειμένου να ανανεωθεί η χορήγηση του επιδόματος και για τα επόμενα δύο χρόνια και ούτω καθ΄ εξής.
Στην επανεξέταση θα πρέπει να έχετε μαζί σας, πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση από κρατικό νοσοκομείο, ενώ θα σας ξανακάνουν ερωτήσεις για να διαπιστώσουν μήπως και έχετε γίνει καλά!!!!!!
Τώρα με τι κριτήρια αποφασίζουν το ποσοστό αναπηρίας που θα σας δώσουν, παραμένει ένα μυστήριο.
Δεν θέλω να σας αγχώσω αλλά τελικά παίζει μεγάλο ρόλο σε ποιο μέρος περνάτε από επιτροπή.
Εγώ, δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου. Σε μία γνωστή μου, η οποία είχε τα ίδια ακριβώς δικαιολογητικά με μένα (ακόμη και το κείμενο της περιβόητης γνωμάτευσης ήταν πανομοιότυπο), που πέρασε όμως σε διαφορετικό μέρος επιτροπή, της είπαν αυτολεξεί:
"Αν δεν έρθεις με καροτσάκι, επίδομα δεν βλέπεις"
Δυστυχώς, δεν είχε προβλέψει να ηχογραφήσει την συνομιλία. Πάντως επίδομα δεν πήρε και ακόμα ταλαιπωρείται με διαδοχικές άκαρπες επανεξετάσεις.
Όπως και νάχει το πράγμα, σύμφωνα με τον νόμο, δικαιούστε το εξωιδρυματικό επίδομα.
Κάντε αίτηση!
Αν έχετε πραγματικά μεγάλη ανάγκη τα χρήματα, ποδοπατείστε την αξιοπρέπεια σας, παίζοντας θέατρο, σωριαζόμενοι μπροστά τους στο πάτωμα!!!...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κώστας την Τρί Ιουν 07, 2011 5:35 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #53880  από Κώστας
 Κυρ Ιουν 05, 2011 1:39 am
Παιδιά, μεθαύριο περνάω για μία ακόμη φορά, επιτροπή για την παράταση χορήγησης του εξωιδρυματικού επιδόματος.
Λέτε να διαπιστώσουν πως έχω γίνει καλά και δεν το έχω πάρει χαμπάρι!
ΜΑΚΑΡΙ κι΄ας μου κόψουν κι΄ επιδόματα και ότι άλλο θέλουν...