• ''καλοκαιρινές ώσεις''??? περαστικές???

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #53619  από ioanna_melina
 Τετ Ιουν 01, 2011 6:53 pm
:arrow: Υπάρχουν καλοκαιρινές ώσεις??? Δηλαδή, μουδιάσματα λόγω αύξησης της θερμοκρασίας, τα οποία δεν είναι ώσεις καθεαυτό.. :?: :think:

Αχ δε θέλω κορτιζόνη! :scared-shocked: πριν 3 μέρες έκανα ταισάμπρυ :obscene-hanged:
 #53623  από Στάθης
 Τετ Ιουν 01, 2011 7:37 pm
Γεια σου Ιώαννα,

Γενικά το καλοκαίρι, υπάρχει μια αύξηση των τάσεων μιας επιπλοκής (ή ώσης) στους ασθενείς με ΣΚΠ, πιστεύω όμως αυτό έχει να κάνει όχι τόσο με τον ήλιο, όσο με την δραστηριοποίηση λόγο της καλοκαιρίας.

Όμως δεν μπορείς να κατηγοριοποίησης μια ώση σε εποχές. Η ώση είναι ώση. Η διαφορά το καλοκαίρι είναι ότι μπορεί κάποια συμπτώματα που "τα έχεις ξεχάσει" να επανέλθουν για ένα διάστημα λόγο εννοείται της ανεβασμένης θερμοκρασίας του καλοκαιριού που έχει αρνητική επίπτωση στην μετάδοση δεδομένων του νευρικού συστήματος.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !!!
:happy-wavemulticolor:
 #53642  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Ιουν 01, 2011 10:26 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΙΩΑΝΝΑ ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ! ΚΙ ΕΓΩ ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΟΧΗ ! ΒΕΒΑΙΑ,ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΩΣΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ! ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΟΝΟ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ,συμπεριλαμβανομενης και της νευραλγιας τριδυμου ,αφου κι αυτη ωση ειναι ,που μαλιστα, δεν περναει ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑ'Ι'Ο ,ΙΟΥΝΙΟ . ΜΑ'Ι'ΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ Η ΠΑΘΗΣΗ. ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΩ ΣΕ ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ , ΜΕΓΕΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ , ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ,ΟΥΤΕ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ ! ΜΟΛΙΣ ΔΡΟΣΙΣΤΩ ,ΤΟΤΕ ΑΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ ! ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ? ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ :happy-bouncymulticolor: ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ :greetings-wavingyellow:
 #53645  από Μιμικαμ
 Τετ Ιουν 01, 2011 11:57 pm
Θεμιτό αυτό που αναφέρεις, ομως πως θα μπορούμε ν'αντιληφθούμε πότε πρόκειται
για πραγματική ωση, ή για περιστασιακό σύμπτωμα, εν οψη μάλιστα καλοκαιριού???

Ή μήπως θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε συνεχώς τις μαγνητικές????
 #53647  από kath
 Πέμ Ιουν 02, 2011 12:11 am
Thanks sou!Εχω ακριβως τις ιδιες αποριες εδω και καιρο,ειδικα ομως αυτες τις μερες
 #53651  από nowhere
 Πέμ Ιουν 02, 2011 12:40 am
Κρίνοντας από τον εαυτό μου είναι λίγο μπέρδεμα.
Όσες ώσεις είχα μέχρι τώρα δεν ήταν μπαμ και κάτω, εξελίχθηκαν σχετικά αργά,
όταν έγιναν τόσο έντονες ώστε να πάω σε γιατρό, όλες τις φορές, μου είπαν ότι πήγα αργά για να να κάνει κάτι η κορτιζόνη (που όμως μου είπαν να πάρω, όλες τις φορές, κι' εγώ επειδή δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιό λόγο μου έλεγαν να πάρω κορτιζόνη, αφού θεωρούσαν ότι δεν θα κάνει τίποτα ούτε κι' αυτοί μπορούσαν να μου εξηγήσουν, δεν πήρα).
 #53660  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Ιουν 02, 2011 9:52 am
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :happy-jumpeveryone: ΦΥΣΙΚΑ , Η ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ,ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΣΗ ,ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ! ΟΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ ,ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΣΕΙΣ , ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ''ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ'' Σ'ΑΥΤΑ ! ΠΙΣΤΕΥΩ ,ΟΜΩΣ, ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ αρκει να ειναι ψυχραιμος ,οσο γινεται βεβαια ! ΟΤΑΝ ΝΟΙΩΣΩ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΡΧΕΤΑΙ 'Η ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ 'Η ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ 'Η ΦΕΥΓΕΙ ΑΛΛΑ ΑΦΗΝΕΙ ΜΙΑ ''ΑΝΑΜΝΗΣΗ'', ΤΟΤΕ ,ΕΓΩ ,ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ , ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΩΣΗ !!! ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ''ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ'' ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ''ΜΑΣ'' . ΕΠΙΣΗΣ , ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΤΙ Η ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΛΟΙΦΗ 'Η ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΩΣΗΣ ! ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΝΟΣΟΣ :happy-bouncymulticolor: ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ! Ε!!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ :happy-wavemulticolor:
 #53668  από diamantis
 Πέμ Ιουν 02, 2011 11:54 am
καλημερα ioanna-melina,και εγω νιωθω λιωμα το καλοκαιρι οπως και οι περισσοτεροι υγιεις ανθρωποι,λογω της ζεστης.εμενα η ζεστη με επηρεαζει πολυ με επιδεινωση των μονιμων συμπτωματων μου.πραγματικες υποτροπες για κορτιζονη ειχα κυρριως τον οκτωβρη δηλαδη αφου ειχα φαει το πακετο της ζζεστης και ειχα επιβαρυνθει.
 #53669  από pelopidas
 Πέμ Ιουν 02, 2011 12:30 pm
στο αμερικανικο site γραφει
αν ζεσταινεσαι και δεν νιωθεις καλα, πιες ενα ποτηρι κρυο νερο

αυτο δεν ειναι ωση
(αν δεν περασει ομως, πιες ενα ποτηρι ..ξυδι!)