• ΚΟΙΛΕΣ,ΕΡΩΤΗΣΗ?

  • Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #51087  από billios
 Τετ Απρ 13, 2011 1:26 pm
''ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Α5-6 ΣΥΝΗΠΑΡΧΕΙ ΟΠΙΣΘΟΠΛΑΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΗΛΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ.ΑΣΚΕΙ ΗΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΘΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΧΕΝΙΚΟΥ ΜΥΕΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ Α6 ΡΙΖΑΣ.ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΟΠΙΣΘΟΠΛΑΓΙΑ ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ Α6-7'' ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?ΒΑΣΙΚΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΒΡΗ ΕΠΑΘΑ ΨΥΞΗ ΠΙΣΩ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑ ΣΕ ΣΤΑΣΕΙΣ Π.Χ ΣΤΑΥΡΟΠΟΔΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΘΟΜΑΙ ΓΥΡΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΝΙΩΘΩ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΧΑΜΗΛΑ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΗ Η ΨΥΞΗ,ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΠΟΝΟ ΟΜΩΣ,ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ? ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΗΛΕΣ? ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Σ.Κ.Π.¨? Η' ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΝΑ ΨΑΧΝΟΜΑΙ? ΕΙΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΧΩΝΕΙ ΠΟΛΛΥ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΑΚΟΜΑ.
 #51088  από billios
 Τετ Απρ 13, 2011 1:27 pm
...ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ
 #51094  από Π.Μ79
 Τετ Απρ 13, 2011 2:14 pm
Αγαπητέ φίλε.

Το σίγουρο είναι ότι έχεις κήλες μεσοσπονδύλιου δίσκου στο ύψος Α5-Α6 και Α6-Α7.

Οι κήλες στον αυχένα, είναι παρόμοιες με τις κήλες στην υπόλοιπη σπονδυλική στήλη, δηλαδή με συμπιεστικά φαινόμενα ή όχι.
Απλά να ξέρεις ότι στον κάθε σπόνδυλο, υπάρχουν νεύρα, τα οποία δίνουν αίσθηση και κίνηση σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος.

Οι κήλες στον αυχένα, είναι αρκετά ενοχλητικές λόγω του ότι επηρεάζουν πολύ τα χέρια και τα πόδια.

Μην πανικοβάλλεσαι κατ'αρχάς.

Αφού υπάρχει όμως προβολή του δίσκου, τότε υπάρχουν συμπιεστικά φαινόμενα, δηλαδή δημιουργούν κάποια διαφορετική αίσθηση στο πληγέν σημείο ή κάποιο πόνο (όχι πάντα).

Προσπάθησε να αποφεύγεις ακραίες κινήσεις του αυχένα (μεγάλες κάμψεις και εκτάσεις, στροφές).

Πήγαινε σε έναν ορθοπαιδικό να αξιολογήσει καλά τα κλινικά συμπτώματα και τα απεικονιστικά που έχεις (μαγνητικές, ακτινογραφίες κλπ).
 #51113  από pelopidas
 Τετ Απρ 13, 2011 4:42 pm
φιλε μου κι εγω εχω δυο κηλες στον αυχενα
μην αγωνιας
αν δεν ειχες κανει ποτε μαγνητικη,(ή εαν η μαγνητικη δεν ειχε εφευρεθει) δεν θα το ηξερες!
και θα ζουσες με ενα "λυκοπιασμα" που και που, οπως ελεγε ο παππους μου, που δεν το ηξερε

βοηθα πολυ η φυσιοθεραπεια
οπως κι απο προσωπικη μου εμπειρια, τα μηχανηματα που κανουν ελξη στον αυχενα, σ'αυτο θα σε βοηθησει ενας γυμναστης
 #51124  από billios
 Τετ Απρ 13, 2011 6:35 pm
ΟΚ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΗΛΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΣΗ? :!: