• ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #48326  από pelopidas
 Δευ Φεβ 21, 2011 4:31 pm
Π.Μ79 έγραψε:Πελοπίδα, το χειρουργείο ήταν αποφρακτικός οιλεός.
Μετά από την διαφυγή, δημιουργήθηκε περιτονίτιδα.

Ο πόνος ας πούμε απλά ότι ήταν αφόρητος. 3 φορές χρειάστηκε να χορηγήσουν πεθιδίνη (για όσους δεν ξέρουν είναι κάτι λιγότερο από μορφίνη).

Πυρετό είχα κάθε μέρα επί 15 μέρες, λόγω της περιτονίτιδας.
Μετά υποχώρησε ο πυρετός και περιμέναν να κλείσει η πληγή από τη διαφυγή και βέβαια με παρεντερική τροφή κλπ.

Το θέμα είναι με το τεράστιο σοκ που τράβηξε το σώμα μου, θα περίμενα τουλάχιστον μία ήπια έστω ώση.
Δεν έγινε απολύτως τίποτα και γι'αυτό θεωρώ υπερβολικό έως παρατραβηγμένο να χρειάζεται εντατική μονάδα για ένα χειρουργείο με ολική αναισθησία.

Καλά και ωραία τα βιβλία, απλά το κακό μ'αυτά είναι ότι τα περισσότερα είναι θεωρητικά και όχι με ιδίαν πείρα και προσωπική εμπειρία.
Στην τελική υπογράφουμε χαρτί πριν από κάθε χειρουργείο. Ας υπογράψω και ένα 2ο χαρτί ότι γνωρίζω τους κινδύνους λόγω της σκπ και ότι συναινώ.

αυτα ολα ειναι καλα νεα για τον φιλο μας που θα κανει ολικη θυρεοειδεκτομη!
 #48328  από Π.Μ79
 Δευ Φεβ 21, 2011 5:17 pm
Αυτό είναι προσωπική μου εμπειρία και θα ήταν λάθος κατά τη γνώμη μου, να θεωρηθεί ως κανόνας.
Το κάθε χειρουργείο, (ακόμα και το πιο ήπιο), περιέχει κινδύνους ακόμα και για τη ζωή του ασθενή.

Οι δόσεις της γενικής αναισθησίας, ποικίλουν, αναλόγως ύψους, βάρους, ηλικίας, ιατρικού ιστορικού κλπ.
Ακόμα όμως και μετά απ'αυτά, 100% επιτυχία, δεν μπορεί να υποσχεθεί κανένας.

Εύχομαι στο φίλο σου να κάνει την επέμβαση και όλα να πάνε κατ'ευχήν. :)
 #51072  από Μαρία
 Τετ Απρ 13, 2011 9:55 am
Καλημέρα σας!

Εγώ πρόκειται να κάνω μια γαστροσκόποιηση με μέθη
Δεν είχα σκεφτεί ποτέ οτι η νάρκωση μπορεί να επιρεάζει τη σκπ παραμονο όταν διάβασα το συγκεκριμένο θέμα
Ξέρετε αν με τη μέθη υπάρχει πρόβλημα? η αλήθεια έιναι ότι έχω φοβηθεί λιγάκι :?
 #51076  από pelopidas
 Τετ Απρ 13, 2011 10:55 am
Μαρία έγραψε:Καλημέρα σας!

Εγώ πρόκειται να κάνω μια γαστροσκόποιηση με μέθη
Δεν είχα σκεφτεί ποτέ οτι η νάρκωση μπορεί να επιρεάζει τη σκπ παραμονο όταν διάβασα το συγκεκριμένο θέμα
Ξέρετε αν με τη μέθη υπάρχει πρόβλημα? η αλήθεια έιναι ότι έχω φοβηθεί λιγάκι :?
ουτε η γενικη ναρκωση ουτε η μεθη ειναι προβλημα
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!
και μην φοβασαι