• ΙΟΣ Epstein barr (forked)

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #49997  από Biskoto10
 Παρ Μαρ 25, 2011 6:36 pm
Γιάννης έγραψε: Θεωρείς πραγματικά οτι τα φάρμακα σε οδήγησαν σ' αυτή την κατάσταση; Δεν θέλω να πιστέψω κάτι τέτοιο γιατί αν το πιστέψω θα πάρω όπλο και θα εκτελέσω τον πρώτο που θα θεωρήσω (ανευθυνο)υπεύθυνο.
Δεν χρειαζεται να εκτελεσεις κανεναν, γιατι ολοι με δικια μας ευθυνη περνουμε τα φαρμακα.
Εγω οταν σταματησα την αρχικη μου θεραπεια για το θαυματουργο ταισαμπρι, εκτος οτι επαθα 2 αλλεργικα σοκ, μετα απο 1 χρονο αρχισε η πτωση.
 #50001  από Γιάννης
 Παρ Μαρ 25, 2011 6:42 pm
Δεν είναι έτσι, η ιατρική είναι κάτι σαν θεσμός, αν λειτουργεί σαν κοινός εγκληματίας, υπάρχει θεματάρα
 #50003  από Γιάννης
 Παρ Μαρ 25, 2011 6:49 pm
sou έγραψε:Ειλικρινά δεν ξέρω. Φαίνεται ότι το σώμα μερικές φορές ευαισθητοποιείται και στην ίδια του την ιντερφερόνη-β και δείχνει η ΣΚΠ να πηγαίνει αρκετά χειρότερα, ακόμα και πολλά χρόνια μετά τη διακοπή.

Φυσικά, τίποτα δεν είναι τελικό και τίποτα δεν είναι σίγουρο. Αν θες τη μελέτη στείλε ΠΜ.
Ευχαριστώ φίλε sou αλλά δεν μου είναι εύκολο να διαβάζω (και να καταλαβαίνω) τέτοια επιστημονικά θέματα "δεν το'χω" πρέπει κάποιος να μου τα κάνει νια-νια.
 #50064  από Γιάννης
 Σάβ Μαρ 26, 2011 6:51 pm
Γεια σου φίλε sou, δεν στέλνω π/μ γιατί νομίζω οτι αυτά πρέπει να τα βλέπουμε όλοι και να κρίνουμε αναλόγως της αντίληψης, της κατάρτισης ή απλά του ενστίκτου μας.
Όπως σου ξαναείπα δε μου είναι καθόλου εύκολο να διαβάζω τέτοια θέματα, συνήθως δεν καταλαβαίνω γρι.
Χθες διάβασα αυτό που μου έστειλες (μεταφρασμένο φυσικά) όμως και πάλι δεν κατάλαβα πολλά πράγματα. Στην προσπάθειά μου για κάτι πιο βατό βρήκα αυτό

http://www.iatrikionline.gr/IB_101/4.pdf

τεράστια εντύπωση μου έκανε αυτό που λέει οτι η μακροπρόθεσμη δράση της ιντερφερόνης β είναι άγνωστη.
Κουφό και κουλό και ύποπτο και εγκληματικό και...
Γιατί άραγε όλοι οι νευρολόγοι συνταγογραφούν φάρμακα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και ίσως επικίνδυνα; Μη μου πεις για τα λεφτά γιατί δεν μπορώ να πιστέψω οτι όλοι είναι σάπιοι. Το πιθανότερο για μένα είναι οτι απλά ακολουθούν ένα μπούσουλα, ελλείψει αποδεδειγμένα αποτελεσματικής θεραπείας. Βάρος στη συνείδησή τους δεν κουβαλάνε άραγε;
 #50067  από kate2002
 Σάβ Μαρ 26, 2011 8:09 pm
ναι ρε γιαννη! τι κουλο κι εγκληματικο και κουφο...!!!
το περιοδικο απο το 2006. εγω καταλαβα οτι η μακροπροθεσμη χρηση ιντερφερονης ειναι αγνωση, αλλα σιγουρα μετα απο καποια χρονια κανει ζημια. επιδυνωνει και επιταχυνει.
οχι, ολοι οι γιατροι για το κερδος δεν πουλαν και τη μανα τους, αλλα η συνταγογραφιση εγκεκριμενων "θεραπειων" δεν ειναι εγκλημα! ακομα κι οταν οι ιδιοι λεν πως δεν ειναι θεραπειες...
οταν λεει οτι πρεπει να μελετησουν τι συμβαινει σε ασθενης με μεμονομενα περιστατικα, τι εννοει ο ποιητης; οτι πρεπει να δοκιμασουν την ιδια θεραπεια που απετυχε σε αλλους με βεβαρυμενο ιστορικο, ή οτι "ορματε στο καινουριο παιχνιδακι να δουμε ποσο αντεχει";;;
ή μηπως οτι υπαρχει προσφορο εδαφος για "νεες επιστημονικες πειραματικες μελετες";;

δε θαπρεπε να το ξερουμε και να ερωτηθουμε αν θελουμε να γινουμε πειραματοζωα;
για το μελλον της ανθρωποτητας δηλαδη... και το καλο των επομενων γενεων...

το οτι ο Μεγκελε καποτε το εκανε χωρις αναισθητικο ειναι η "ειδοποιός" διαφορα !
γιατι κι εκει δεν ρωτουσε κανεναν...
 #50081  από Biskoto10
 Κυρ Μαρ 27, 2011 2:16 am
Γιάννης έγραψε: Το πιθανότερο για μένα είναι οτι απλά ακολουθούν ένα μπούσουλα, ελλείψει αποδεδειγμένα αποτελεσματικής θεραπείας.
Αυτο πιστευω και γω.
 #50086  από Γιάννης
 Κυρ Μαρ 27, 2011 11:49 am
Τώρα βέβαια για να συνεννοηθούμε καλύτερα, έχει πάει κανείς από εμάς, σε κάποιο νευρολόγο, που να του επιβεβαίωσε αυτά που υποψιαζόμαστε σε σχέση με τις ιντερφερόνες;
Και φυσικά δε μιλάω για απατεώνες που θέλουν να πουλήσουν τα ματζούνια τους.
Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, μπορεί τόσο καιρό να έχω δώσει την είκόνα ότι είμαι υπέρ των φαρμάκων, δεν ισχύει αυτό. Απλά, επειδή η φιλοσοφία μου δεν περιέχει καθόλου την πίστη σε ανώτερη δύναμη, η μόνη μου διέξοδος είναι η πίστη στην επιστήμη, έστω κι αν δεν την κατανοώ πάντα. Η ένστασή μου τόσο καιρό, έγκειται στην πιθανότητα να επηρεάζονται από απαισιόδοξες απόψεις, άτομα νεοδιαγνωσμένα και χωρίς σοβαρά (κινητικά κυρίως) συμπτώματα.
Επειδή ουσιαστικά δεν έχω ακούσει κάποιο μέλος με κινητικό πρόβλημα, μικρότερο ή μεγαλύτερο, να υποστηρίζει οτι έχει δει βελτίωση με την ιντερφερόνη, και επειδή πιστεύω οτι τα μέλη του φόρουμ αποτελούμε ένα ικανό δείγμα, μήπως να ξεκινήσουμε μόνοι μας μια στατιστική έρευνα και να προσπαθήσουμε να θέσουμε τα αποτελέσματα στους αρμόδιους;
Στάθη, είναι εφικτό;

ΥΓ. Μπορεί να λέω κοτσάνες, θα ήθελα να ακούσω όλες τις απόψεις
 #50110  από LL--MM
 Κυρ Μαρ 27, 2011 7:43 pm
Ποιός νευρολόγος θα τολμήσει να εναντιωθεί στην http://www.enee.gr και στις οδηγίες που υπάρχουν αναρτημένες εκεί; :snooty:

Η πρόταση να γίνουν κάποιες έρευνες με όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία όσο και άν είναι χρήσιμη (απαραίτητη) πόσο ΑΠΟΔΕΚΤΗ είναι, τελικά, από τους ενδιαφερομένους; :scared-shocked: