• Apories sxetika me th therapeia me TYSABRI!!!

  • Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 #1455  από litsa
 Τρί Φεβ 17, 2009 5:29 pm
nikolara geia sou!
έχει η δίκιο η LL-MM, πρώτα από όλα ξεκουράσου και μην αγχώνεσαι για να σε ''πιάσει'' το φάρμακο. όσο πιο ήρεμος είσαι τόσο το καλύτερο. και εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω όταν έχω ώση. Έτσι είναι η σκπ με τα πάνω της και τα κάτω της. Όσο πιο γρήγορα δεχτούμε την κατάσταση μας όπως είναι τόσο πιο καλή εξέλιξη θα έχουμε, διάβασα ότι πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουν νέα φάρμακα και ότι το tysabri είναι αποτελεσματικό! Πάνω από όλα όμως μην το βάζεις κάτω, η χειρότερη ασθένεια είναι αυτή του μυαλού, ευτυχώς αυτό το διαθέτουμε οπότε μπορούμε να κάνουμε θαύματα, αν δεν κακομοιριάζουμε. Και οπως λέει μια φίλη Κριτηκιά: άμα έχουμε το μυαλό έχουμε τα πάντα: αξιοπρέπεια, θέληση όλα! και εγώ λέω ότι υπάρχουν πολλοί που είναι ανάπηροι αλλά στην πραγματικότητα υγιείς και ''υγιείς που είναι ανάπηροι..
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!! ΘΕΤΙΚΉ ΣΚΈΨΗ και... μέρες είναι θα περάσουν και θα έρθουν άλλες καλύτερες!!
φιλιά πολλά σε όλους και να θυμόμασε νικολάρα: στη ζωή πάντα έχουμε δύο δρόμους να ακολουθήσουμε, ας διαλέξουμε αυτόν της ζωής!!
 #1461  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τρί Φεβ 17, 2009 7:13 pm
Συμφωνώ με τις προλαλήσασες! :lol: Κάνε υπομονή μέχρι να αναλάβει ο οργανισμός σου και πάλι. Οσο για το θέμα του κατρουλίξ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ώση σου και τη λήψη κορτιζόνης. Θα καλυτερεύει όσο θα συνέρχεσαι σιγά σιγά. Προσπαθεί ο δόλιος ο οργανισμός να αποβάλλει υγρά. Ολοι αντιμετωπίζουμε λίγο πολύ τα ίδια. Μην ανησυχείς! Χρειάζεσαι λίγο χρόνο. Αν πάλι το θέμα ούρησης επιμένει να σε αποδιοργανώνει και να σε αγχώνει υπάρχουν και οι ουρολόγοι (πες το στο νευρολόγο σου και θα σου συστήσει εκείνος κάποιον με τον οποίο θα μπορεί να έχει και εκείνος επαφή εάν χρειαστεί) οι οποίοι μπορούν να σου χορηγήσουν μια φαρμακευτική αγωγή για να ανακτήσεις τον έλεγχο.
Σημείωση: Οταν έπαιρνα εγώ κορτιζόνη (εκτός τις ημέρες κατά τη διάρκεια της λήψης της που ένοιωθα δυνατή και αισιόδοξη), μετά από λίγες μέρες ένοιωθα πάρα πολύ κουρασμένη, έκλαιγα συνεχώς και ένοιωθα πανικό. Εμαθα λοιπόν και από άλλους συνασθενείς ότι ένοιωθαν κι εκείνοι τα ίδια (αυτά τα προκαλεί σε ένα βαθμό και η κορτιζόνη) και αφού κάθε φορά πάθαινα ακριβώς τα ίδια, μετά συνήθισα και απλώς έκανα υπομονή μέχρι να περάσουν μερικές μέρες και να τελειώσει πια το αστειάκι.
ΥΠΟΜΟΝΗ για λίγο και ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ οικογενειακώς.
 #4280  από Dhmhtrhs
 Τετ Μάιος 20, 2009 8:21 pm
Γιώργη ξεκίνησα το Μαιο του 2007 το tysabri ημουν 17ος στο Παπαγεωργίου. Προχτές που ημουν στο Νοσοκομειο για τη θεραπεια ο γιατρος μου ειπε να σκεφτω αν πρέπει να το σταματησω για 2-3 μήνες και μετα να μπω ιντερφερονη που δεν εχω κάνει ποτέ.Ο άλλος γιατρος (που με παρακολουθεί απ το 1993 μου ειπε να το συνεχισω μεχρι να ρθουν τα καινουρια.Εσυ τι θα κάνεις;θα συνεχισεις;καλο βράδυ :)
 #4940  από Lena
 Σάβ Μάιος 30, 2009 4:14 pm
κατι εμαθα για το tysabri ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΚΑΠΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΠΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜS. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΕΙΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ -ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΓΙΝΕ.ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ. ΑΝ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟΣΟ ΡΙΣΚΟΦΟΡΟ ΤΑ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ 2 ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ.
 #4971  από manos81
 Κυρ Μάιος 31, 2009 7:05 pm
ma den einai mono 2 ta thanatifora peristatika....ksepernan ta 10