• Σφραγίσματα

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #489  από Στάθης
 Τετ Οκτ 29, 2008 8:14 pm
Υπάρχουν πολλές αιτίες που έχουν θεωρηθεί υπαίτιες για την ΣΚΠ. Μια από αυτές είναι και τα σφραγίσματα από αμάλγαμο μέσα στο στόμα μας.

Από μικρός έχει μαζέψει αρκετό ορυκτό πλούτο, αλλά δεν έχω ποτέ μπεί στην διαδικασία να τα αφαιρέσω μετά την διάγνωσή μου με σκλήρυνση το 2004. Βέβαια σε αυτό έχει συμβάλλει και ο γιατρός μου (και εγώ φυσικά) που δεν πιστεύουμε στον κίνδυνο που μπορούν να δημιουργήσουν αυτά τα σφραγίσματα.

Εσείς τι πιστεύτε για τα σφραγίσματα από αμάλγαμο, έχετε μπεί στην διαδικασία να τα αφαιρέσετε, και αν ναι έχετε δεί καμία βελτίωση στην κατάσταση της υγείας σας;
 #492  από litsa
 Τετ Οκτ 29, 2008 10:04 pm
έχω κι εγώ αρκετά έως πολλά σφραγίσματα - αυτά τα μαύρα- λες να φταίει αυτο? και εγώ το σκέφτηκα αυτό το ενδεχόμενο αλλά δεν εχει αποδειχθεί ακόμα τίποτα.
όπως επίσης μέχρι τώρα είχα άγχος και πολύ πίεση και πολύ δουλειά! μήπως φταίει και αυτό?
α! και λίγο τελειομανής!!
 #494  από heidi
 Πέμ Οκτ 30, 2008 12:45 am
Εγώ πρώτη φορά το ακούω και έχω μείνει πραγματικά με το στόμα ανοιχτό!!!!!!!Λέτε;;;;Φυσικά και εγώ έχω και μάλιστα αρκετά -πόσα δεν θυμάμαι,ήμουν πολύ μικρή όταν τα έκανα.Αλλά αφού δεν μπορούν να μας πούν τι την προκαλεί ή την βοηθά να εμφανιστεί ,τουλάχιστον ας βρεθεί μια ανώδυνη θεραπεία....
 #496  από manos81
 Πέμ Οκτ 30, 2008 7:46 am
ego pedia ta antikatestisa ola me aspra sfragismata prin 3 xronia elaurose to stoma mou me toso sideriko.o xronos tha diksei an einai kala kai ta aspra.se vathos xronou dixnoun auta. :mrgreen:
 #498  από MARIA1
 Πέμ Οκτ 30, 2008 9:33 am
συμφωνώ με τον Μάνο....
Αντικατέστησα τα μαύρα με τα λευκά, μου έχουν μείνει 1-2 ακόμα και βλέπω ότι ειναι πολυ ανθεκτικά.
Μερικά απο αυτά έχουν αντικατασταθεί το 2000 περίπου, άρα μιλάμε για 8 χρόνια.
Και αισθητικά, είναι πιο όμορφα.
Δεν είχα ακούσει και εγώ κάτι για τα μαύρα, αλλά ούτως ή άλλως, η λογική λέει ότι πιθανά για όλους τους ανθρώπους να μην είναι και ότι καλύτερο...
 #555  από thanos
 Παρ Νοέμ 07, 2008 5:54 pm
Εγω παντως δεν εχω κανενα σφραγισμα και πασχω κανονικα απο την MS