Καλησπέρα σας!
Θα ήθελα να μάθω αν κάποιος έχει συναντήσει ανάλογη περίπτωση.
Πάσχω από ΣΚΠ απο το το 1995 και είμαι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) από το 2003. Τον Ιανουάριο του 2010 πέρασα από επιτροπή και μου έδωσε ποσοστό 75% για να λάβω το εξωιδρυματικό επίδομα. Μετά από ενστάσεις και άπειρο χρόνο πριν από 2-3 εβδομάδες μου ήρθε η απάντηση ότι δε δικαιούμαι το επίδομα με την αιτιολογία ότι "ο κίνδυνος προϋπήρχε της ασφάλισης" σύμφωνα με την εγκύκλιο 42/2009 που βγάλανε
. Δεν είχα προσπαθήσει πιο πριν να πάρω το επίδομα γιατί δόξα το Θεό δεν είχα πρόβλημα και δε θα μου το έδιναν. Από το Νοέμβριο όμως του 2009 είχα επιδείνωση και η θεραπεία άλλαξε από Avonex σε Betaferon μέρα παρα μέρα οπότε και το διεκδίκησα. Αλλά μάταια. Μήπως μπορείτε να με διαφωτίσετε αν αξίζει να καταφύγω στα δικαστήρια ή θα φάω τα μούτρα μου
;
Ευχαριστω!
Θα ήθελα να μάθω αν κάποιος έχει συναντήσει ανάλογη περίπτωση.
Πάσχω από ΣΚΠ απο το το 1995 και είμαι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) από το 2003. Τον Ιανουάριο του 2010 πέρασα από επιτροπή και μου έδωσε ποσοστό 75% για να λάβω το εξωιδρυματικό επίδομα. Μετά από ενστάσεις και άπειρο χρόνο πριν από 2-3 εβδομάδες μου ήρθε η απάντηση ότι δε δικαιούμαι το επίδομα με την αιτιολογία ότι "ο κίνδυνος προϋπήρχε της ασφάλισης" σύμφωνα με την εγκύκλιο 42/2009 που βγάλανε

Ευχαριστω!