• πότε παιρνουμε κορτιζονη

• Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
 #48855  από Claire
 Πέμ Μαρ 03, 2011 6:47 pm
Σταυρό γι'αυτό που λες σίγουρα η κορτιζόνη επηρεάζει το στομάχι...Γενικά η λήψη κορτικοστεροειδών στο στομάχι αυξάνει την έκκριση υδροχλωρικού οξέως και την παραγωγή της πεψίνης και ελαττώνει την παραγωγή της βλέννας με αποτέλεσμα την εμφάνιση γαστρικού έλκους. Όμως για αυτό το χάπι του 1gr μεθυλπρεδνιζολόνης...?? Τα χάπια είναι των 4 και των 16mg η μεγίστη δόση μεθυλπρεδιζολόνης per οs είναι 8 έως 80mg την ημέρα. Η ενδοφλέβια είναι δόση εφόδου με πολύ υψηλή συγκέντρωση κορτιζόνης για να κάνει γρήγορα επίπεδα στο αίμα. Το χάπι δίνεται μετά το 3 ή 5μερο σχήμα για να διατηρήσει τα επίπεδα στο αίμα και να ολοκληρωθεί η θεραπεία. Άρα η προτεινόμενη αντιμετώπιση είναι ο συνδυασμός ενδοφλέβιας και per οs χορήγησης κορτιζόνης. Αποκλείεται πιστεύω να υπάρχει χάπι με τέτοια συγκέντρωση.
 #87033  από MARAKI:-)
 Πέμ Μαρ 07, 2013 6:11 pm
Εμένα παιδια η κορτιζονη είναι η θεραπεία μουκανω μια ένεση ενδομυικά την βδομαδα. και σε κάθε υποτροπή μου μου αυξάνει την δόση......παλιά έκανα ιντερφερόνη αλλά δεν είχα καλά αποτελέσματα