• laser ματιων και ΣΚΠ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #47930  από kath
 Παρ Φεβ 11, 2011 1:26 pm
Παιδια καλημερα
Δεν ξερω αν το θεμα εχει αναφερθει ξανα στο forum.
Ξερει κανεις αν ατομα με σκπ μπορουν να υποβληθουν σε επεμβαση laser στα ματια για αστιγματισμο μυωπια κλπ?Ψαχνω σε διαφορα sites αλλα δεν μπορω να βρω κατι συγκεκριμενο.Υπαρχει καποιος που να εχει ασχοληθει με αυτο?
 #47933  από maraki12
 Παρ Φεβ 11, 2011 1:47 pm
Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι εχω κάνει το λέηζερ πριν όμως την εκδήλωση της ΣΚΠ. Το είχα αναφέρει στον νευρολόγο τότε αρχικά και δεν είχε πει τίποτα.

Δε νομίζω όμως να έχει κάποια σχέση και συνεπώς πρόβλημα. Ουσιαστικά επηρεάζει την εξωτερική στοιβάδα του φακού.
 #47937  από efi
 Παρ Φεβ 11, 2011 2:30 pm
εχεις το καθε δικαιωμα (οπως ολοι μας)να παθεις το οτιδηποτε...συνεπως γιατι να μη μπορεισ να το αντιμετωπισεις?δε νομιζω να υπαρχει προβλημα....
 #47941  από Π.Μ79
 Παρ Φεβ 11, 2011 2:58 pm
Είχα κάνει λέιζερ το 2006. Η αλήθεια είναι ότι πέτυχε τέλεια. Έβλεπα λίγο πριν την κλήρωση του τζόκερ (τόσο μακριά)!!! :mrgreen:

Εκ των υστέρων πάντως μιλώντας με το νευρολόγο και τον οφθαλμίατρο, μου είπαν ότι δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο, μιας και το λέιζερ κτυπάει τον κερατοειδή, δε φτάνει μέχρι μέσα.

Γενικώς όλες οι επεμβάσεις μπορούν να γίνουν λένε, εκτός και αν υπάρξουν επιπλοκές οι οποίες αυξάνουν τις πιθανότητες καινούριας ώσης.
 #47998  από kath
 Σάβ Φεβ 12, 2011 6:19 pm
Παιδια ευχαριστω παρα παρα πολυ για την ανταποκριση κ τις πληροφοριες.Θα ψαξω κ διεξοδικοτερα καποια στιγμη.Το εχω στο μυαλο μου αλλα το ψιλοφοβαμαι κιολας περισσοτερο επειδη ειχα παθει οπτικη νευριτιδα στο παρελθον,αλλα απ ο,τι καταλαβαινω απ αυτα που γραφετε μαλλον δεν επηρεαζει σε κατι.
aposperiti εσυ που απ αυτα που διαβασα την εχεις κανει προσφατα αν γινεται κ μπορεις,γραψε μου σε ποιο κεντρο πηγες να το εχω υπ οψη μου.Εγω δεν εχω μυωπια αλλα λιγο αστιγματισμο κ πολλη υπερμετρωπια.Θα ηθελα, αν γινεται βεβαια, να ξεφορτωθω τα γυαλια
 #48026  από georgek
 Δευ Φεβ 14, 2011 1:48 pm
Η γυναίκα μου το έκανε πριν 1.5 χρόνο περίπου.
Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. (Εχει περάσει αρκετές οπτικές νευρίτιδες στο παρελθόν).
 #48063  από kath
 Δευ Φεβ 14, 2011 8:17 pm
[quote="georgek"]Η γυναίκα μου το έκανε πριν 1.5 χρόνο περίπου.
Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. (Εχει περάσει αρκετές οπτικές νευρίτιδες στο παρελθόν).[/quo

thanks georgek!
 #48843  από Αναστασία
 Πέμ Μαρ 03, 2011 3:14 pm
kath έγραψε:Παιδια ευχαριστω παρα παρα πολυ για την ανταποκριση κ τις πληροφοριες.Θα ψαξω κ διεξοδικοτερα καποια στιγμη.Το εχω στο μυαλο μου αλλα το ψιλοφοβαμαι κιολας περισσοτερο επειδη ειχα παθει οπτικη νευριτιδα στο παρελθον,αλλα απ ο,τι καταλαβαινω απ αυτα που γραφετε μαλλον δεν επηρεαζει σε κατι.
Έχω κάνει κι εγώ laser για μυωπία, ένα εξάμηνο ακριβώς μετά την πρώτη οπτική μου νευρίτιδα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και με την συγκατάθεση των γιατρών νευρολόγου/οφθαλμίατρου που με παρακολουθούσαν.