• Βοήθεια για την έρευνα: "Ψυχοκοινωνικά χαρακτηρ. ασθ. με ΣΚΠ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #4843  από αλεξανδρος1
 Πέμ Μάιος 28, 2009 10:23 pm
Λίτσα απο το στόμα σου και στου σπανούλη το χέρι. Πολεμοφόδια να πάρεις, μπύρες , πίτσες και τα σχετικά.
 #4845  από ΡΙΤΣΑ
 Πέμ Μάιος 28, 2009 11:16 pm
Πολύ επιθετικά την είδαμε την κοπέλα βρε παιδιά! Μου φαίνεται ότι φερόμαστε σαν πολιορκούμενο γκέτο που πρόταξε ασπίδες! Στο κάτω κάτω ανώνυμο ερωτηματολόγιο είναι, απαντάει όποιος θέλει, ανώνυμα πάντα! Πάρα πολλές έρευνες πάντως από φοιτητές/ειδικευόμενους γίνονται στο πλαίσιο συχνά πτυχιακών/μεταπτυχιακών..Και ευτυχώς γίνονται. Κάθε πάθηση έχει τις ψυχοκοινωνικές της προεκτάσεις που κατα τη γνώμη μου πρέπει να μελετώνται ώστε να βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη διαχείριση των ασθενών.Άνθρωποι είμαστε,με συναισθήματα και ψυχικές ανάγκες, όχι απλά αυτοκίνητα που χρειάζονται σέρβις και ανταλλακτικα! Απλά θα επισημάνω στη Γεωργία όπως και σε όλους μας ότι η διεξαγωγή τέτοιου είδους ερευνών πρέπει να γίνεται με το σκεπτικό ότι δεν είμαστε..ιδιαίτερη ράτσα ανθρώπων, με την έννοια ότι τα προβλήματα υγείας είναι απλά ..ανθρώπινα, μπορούν να χτυπήσουν τον καθένα, είναι τέλοσπάντων κάτι πολύ ..φυσιολογικο!! Κ έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται! Κ σίγουρα δεν είμαστε οι μόνοι που ανησυχούμε για την εξέλιξη μας. Αλλοι έχουν άλλο χρόνιο πρόβλημα υγείας, άλλοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα πόσο..φθαρτοί είμαστε εμείς οι άνθρωποι..Αχ μια βόλτα στο νοσοκομείο με το όλο θέαμα είναι απλά αρκετή!
 #4848  από LL--MM
 Πέμ Μάιος 28, 2009 11:34 pm
litsaM έγραψε:"Αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό το θέμα από προσωπικό ενδιαφέρον - η αδελφή μου είναι ασθενής - και από την επιθυμία μου να βοηθήσω από τη πλευρά μου όσο γίνεται. Όσο πιο πολλά ερωτηματολόγια μαζέψω τόσο μεγαλύτερο νόημα θα έχει η έρευνα και πιθανότητα εφαρμογής στο κομμάτι της ψυχοθεραπευτικής αντιμετώπισης"
Σωπάτε καλέ! Ακόμα και να είναι η αδελφή της ασθενής (απολύτως ανεξακρίβωτο, αλλά επι τέλους, ιστοδελίδα είναι εδώ, ποση ασφάλεια μπορείς να έχεις; κατά τη λογική αυτή μπορεί να έχει και οποιαδήποτε άλλη ασθένεια, αφού δε μας είπε από ποιά πασχει η αδελφούλα) με κάνει έξω φρενών το ότι μας παρουσιάζει την έρευνά της ως βοήθεια για μας δίχως καν να μας δώσει επαρκείς λεπτομέρειες. Και πρέπει να είμαστε και ευγνώμονες επειδή έχουμε δικαίωμα να ΜΗΝ πάρουμε το μαραφέτι της; "Να βοηθήση όσο μπορεί" δε σημαινει απολύτως τίποτα. Δεν ξέρουμε κάν τι θα ξεφουρνίσει ώς αποτέλεσμα της "έρευνάς της". Πως μπορούμε να ελέγξουμε το περιεχόμενο; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΕΙ (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ) ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΗΣ. Δυστχώς, οι Μαρία 77, Θεώνη, Αλέξανδρος1, Mistersix, Ελενα, Γιώργος, σορυ αν ξέχασα κανέναν, βλέπουν τη μόνη πραγματικότητα...

Και μετά, ακόμα και εσεις, ΛίτσαΜ και Βασίλη μάς καταλογίζετε "επιθετικότητα", επειδή "έχουμε δικαίωμα" να μήν απαντήσουμε :roll: :?: Κι έσύ, τέκνον Βρούτε, που είπε και ο Ιούλιος Καίσαρας (τουλάχιστον αυτός του Σαιξπηρ)...

Και δεν πιστεύω ότι δε μπορεί να δημοσιοποιήσει το κείμενό της εδώ: Εσύ που προφανώς της το ζητησες με mail και λες ότι είναι τόοοσο απλό, με δυό-τρείς σελίδες μηνυμάτων σαν την αυτήν εδώ, πέντε το πολύ, θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει ένα copy-paste... Καλά, από δεοντολογική συμπεριφορά, παντως, της τρέχει απ' τα μπατζάκια...

Κι εγώ, πάντως, θα βοηθήσω όσο μπορώ τον Α ή τον Β να κερδίσουν τις εκλογές, άν μού δώσουν τη θέση ΑΜΕΑ στο δημόσιο που δικαιούμαι, βέβαια, βέβαια, δε με πιστεύετε; Εχετε απόλυτο δίκαιο, δεν έχω παρά μόνο τη δική μου ψήφο να προσφέρω... :P :P :P :P

H γιαγιά σας καληνυχτίζει, όνειρα γλυκά...

Α, και από ιστορικής απόψεως, η λέξη "γκέτο" κολλάει με τη λέξη "πόγκρομ"... Δηλαδή τι, αν και δε μπορεί να κάνει πόγκρομ η ίδια, θ'αφήσουμε να μας χαζεύει μέχρι να φωνάξουμε "νισάφι" :?:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Παρ Μαρ 19, 2010 10:07 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
 #4856  από Γεωργία
 Παρ Μάιος 29, 2009 11:27 am
Καλημέρα σε όλους.
Αν διαβάσει κανείς τις απαντήσεις σου LL-MM θα νομίζει ότι γνωριζόμαστε και μάλιστα έχουμε και κακό προηγούμενο (κάποια υπονοούμενά σου δε με τιμούν καθόλου και σίγουρα ούτε εσένα. Θέλεις να στο στείλω σε ένα προσωπικό σου mail και μετά εσύ να δοκιμάσεις να το αναρτήσεις;)
Αισθάνομαι άσχημα για το κλίμα που δημιουργήθηκε και τις αντιπαραθέσεις που προέκυψαν και δεν ήταν καθόλου στις προθέσεις μου.
Ζητάω συγνώμη αν ο τρόπος που ζήτησα βοήθεια φάνηκε υπεροπτικός, προσέβαλε κάποιους ή τους θύμισε δυσάρεστες καταστάσεις με συναδέλφους. Χωρίς δεύτερη σκέψη έθεσα το θέμα χωρίς ίσως να πολυζυγίσω τον τρόπο ή τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε.
Φυσικά αυτό που κάνω θα βοηθήσει εμένα – θα μπορέσω να τελειώσω τη πτυχιακή μου και να πάρω πτυχίο. Όμως έχω την, απατηλή ίσως, σκέψη ότι κάτι μπορεί να προσφέρει και στο χώρο της μελέτης της ΣΚΠ.
Το ερωτηματολόγιο αποτελείται από επιμέρους σταθμισμένα ερωτηματολόγια που μετράν διαφορετικούς παράγοντες: τρόπο που σχετίζομαι με τους άλλους, οικογενειακές σχέσεις, επιθετικότητα, άγχος, ψυχοπαθολογία κά. Σε καμία περίπτωση δε κάνω την υπόθεση ότι όλοι οι ασθενείς έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Υποθέτω ότι ανάλογα με τα δημογραφικά χαρακτηριστικά (ηλικία, πόσο κοντά έγινε η διάγνωση, πορεία της νόσου, οικογενειακή στήριξη)διαφοροποιούνται και όλα τα παραπάνω. Επίσης πιστεύω ότι κάποια χαρακτηριστικά της νόσου (πχ. το απρόβλεπτο της πρόγνωσης, θεραπεία σε ερευνητικό στάδιο) προσδίδουν κάποια ιδιαίτερα στοιχεία(π.χ. ανασφάλεια για την εξέλιξη ) που δεν είναι κοινά σε άλλες ασθένειες. Γίνονται κάποιες υποθέσεις με βάση παλαιότερες έρευνες (πχ. ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση διαφοροποιείται και το επίπεδο άγχους) που μπορεί να επιβεβαιωθούν ή να αναιρεθούν.
Θέλω να το προσαρμόσω στη Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κάνοντας μια πρόταση με βάση αυτό που θα προκύψει, στο επίπεδο μιας συνολικής αντιμετώπισης( όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά, υποστηρικτικά).
Δε προσπαθώ να πείσω κανέναν να συμμετάσχει απλά είναι ανάγκη μου να υπερασπιστώ αυτό που σκέφτηκα και θέλω να πραγματοποιήσω.
Ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα – μαθήματα που μου δώσατε.
Καλή συνέχεια σε όλους
 #4863  από Maria77
 Παρ Μάιος 29, 2009 1:21 pm
Γεωργία δεν μου αρέσουν οι αντιπαραθέσεις, όμως θα σου άρεσε να ήσουν εσύ ασθενής με ΣΚΠ και να σου έκαναν αυτή την έρευνα για τα ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά σου??? Πώς θα ένιωθες??
Μερικές φορές τα πράγματα είναι πολύ απλά να είμαστε απο την άλλη πλευρά και να μιλάμε εκ του ασφαλούς, δεν νομίζεις? :roll:

Καλή συνέχεια στην πτυχιακή σου!
 #4864  από elena
 Παρ Μάιος 29, 2009 1:22 pm
Νομίζω ότι πρέπει να μπει τέλος σε όλο αυτό!!!!στις απαντήσεις...τέτοιου τύπου!!!
νομίζω ότι με κάποιους έχεις ήδη επικοινωνήσει,οπότε θα έχεις πάρει και τις απαντήσεις σου!!!
στο ερωτηματολόγιο που τους έστειλες,οπότε όλα καλά ;)

Θα ήθελα όμως να σου πω ότι διαβάζοντας τα γραφόμενά σου,μου θυμίζεις ψυχρό επαγγελματία!!!
γραφόμενα χωρίς ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ,χωρίς καν προσπάθεια να απαλύνεις την ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ...!!!
γραφόμενα που έχουν μόνο ένα σκοπό ,να πετύχουν αυτό που θέλουν,πάση θυσία!!!

Υ.Γ αν με έβαζες να ζωγραφίσω ,στα πλαίσια της ψυχολογικής διερεύνησης ,θα ζωγράφιζα έναν
ΧΑΣΑΠΗ...χωρίς να θέλω να σε πικάρω,ή να σε προσβάλω,απλά έτσι μου βγαίνει!!!
Καλή συνέχεια και επιτυχία στην έρευνά σου!!!
 #4867  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Παρ Μάιος 29, 2009 1:51 pm
Για να απαλύνω λίγο το κλίμα . Λίτσα κρίμα η "υπερομάδα" Παναθηναικός 'εχασε τι κρίμα . ¨Ελενα η φαντασία σου καλά κρατεί . Για δες ΧΑΣΑΠΗ ......
 #4874  από litsaM
 Παρ Μάιος 29, 2009 3:27 pm
Γιωργο περιμενε τη Δευτερα.Παρτε το ποδοσφαιρο (που ειστε καλυτεροι ειναι η αληθεια) αλλα μπασκετ μην τρελλαθουμε κιολας :)
 #4875  από αλεξανδρος1
 Παρ Μάιος 29, 2009 4:01 pm
Λίτσα άστον να τραγουδάει. Εάν κερδίζαμε εκεί δεν θα γινότανε απονομή και τι πιο ωραίο απο το να κάνεις απονομή στο γήπεδο σου με 20.000 θεατές;
 #4879  από babis
 Παρ Μάιος 29, 2009 7:46 pm
Κουράστηκα με τις ανούσιες αντιπαραθέσεις στις 7 σελίδες? (έχασα και το λογαρισμό). :evil:
Τίποτα πιο ευχάριστο υπάρχει από κανέναν???? :roll:
Για το Σαββατοκύριακο που έρχεται ... ας πούμε? :?:
Κάτι να ανέβουν οι πεσμένοι????
Φιλιά σε όλους ;) :lol:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7