• Η ΧΕΝΦΑ και εγω

• Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #47211  από Neutralis
 Σάβ Ιαν 29, 2011 12:44 pm
Κατανοώ απόλυτα τον Φαντομά.

Η ΧΕΝΦΑ δεν είναι άλλη μία φλεβική ανεπάρκεια. Δεν αρκεί να την εξασκεί κάποιος καλός αγγειοχειρουργός/ακτινολόγος εάν δεν έχει ειδικευτεί στο CCSVI. Από αυτή την άποψη, 190 επεμβάσεις δεν αρκούν. Δε μπορεί να βρίσκουμε ακόμη πρόβλημα σε μόνο μία σφαγίτιδα σε ασθενείς που καλά καλά δεν περπατάνε. Το CCSVI έχει αποκαλύψει απίστευτη γνώση για την μορφολογία και παθολογία των φλεβών.

Συνεπώς, πέρα από το πρακτικό κομμάτι, χρειάζεται

-ανταλλαγή απόψεων των εμπλεκομένων με συναδέλφους τους στο εξωτερικό ή την Ελλάδα: τί βλάβες βρήκες εσύ, πώς τις αντιμετώπισες; Ο Σκλαφάνι είναι ανοιχτός διαδικτυακά να συζητήσει.

-παρακολούθηση συνεδρίων οπωσδήποτε. Σε αυτό που θα γίνει προσεχώς στη Μπολόνια είδα το όνομα του Λιάση στο πρόγραμμα. Πρέπει να πάνε τουλάχιστο και οι υπόλοιποι τέσσερις που ασχολούνται στη χώρα μας με αυτό, κατά τη γνώμη μου. Δίπλα είναι η Ιταλία, και το ζήτημα δεν είναι οικονομικό για αυτούς. Ας δούμε τα λεφτά που δόθηκαν από τόσες επεμβάσεις ως μία επένδυση για το CCSVI. Δε θα έπρεπε να τα αξιοποιήσουν;

-προσεκτική ανάγνωση των εργασιών που κυκλοφορούν. Πόσοι ξέρουν ότι πάσχουν κυρίως οι βαλβίδες; Πόσοι γνωρίζουν πως κάνοντας Valsava κατά τη διάρκεια της φλεβογραφίας εντοπίζεις άλλες παθογένειες; Πόσοι καθετηριάζουν από αριστερά τους primary progressive? Πόσοι γνωρίζουν πως οι υποπλασίες χρειάζονται μπαλονάρισμα πριν ξαναστενώσουν;

Δε μπορεί να φτάσαμε στο σημείο οι ασθενείς να γνωρίζουμε πλέον περισσότερα από τους εμπλεκόμενους. Μη φτάσουμε στο ίδιο σημείο που ήμασταν με τους Νευρολόγους. Κανείς δε θέλει τον ιατρικό τουρισμό, αλλά κανείς δε θέλει να γίνει και πειραματόζωο. Practice makes better, αλλά όχι πρακτική χωρίς γνώση. Φοβάμαι πως, προς το παρόν, δεν υπάρχουν αξιόπιστες λύσεις αποκατάστασης στην Ελλάδα. Υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά θα ήθελα να το δω να συνάδει και με ενδιαφέρον για τη γνώση του CCSVI. Θα ήθελα να δω περισσότερους γιατρούς να συνομιλούν με συναδέλφους ή να παρακολουθούν συνέδρια στο εξωτερικό. Θα τα βγάλουν τα λεφτά τους και αυτοί, έτσι δεν είναι; Και θα έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα και σε εμάς.
 #47222  από FANTOMAS
 Σάβ Ιαν 29, 2011 1:49 pm
Neutralis έγραψε:Κατανοώ απόλυτα τον Φαντομά.

-παρακολούθηση συνεδρίων οπωσδήποτε. Σε αυτό που θα γίνει προσεχώς στη Μπολόνια είδα το όνομα του Λιάση στο πρόγραμμα. Πρέπει να πάνε τουλάχιστο και οι υπόλοιποι τέσσερις που ασχολούνται στη χώρα μας με αυτό, κατά τη γνώμη μου. Δίπλα είναι η Ιταλία, και το ζήτημα δεν είναι οικονομικό για αυτούς. Ας δούμε τα λεφτά που δόθηκαν από τόσες επεμβάσεις ως μία επένδυση για το CCSVI. Δε θα έπρεπε να τα αξιοποιήσουν;.

ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκομένους σε αυτή την ωραία συζήτηση.

http://www.facebook.com/#!/note.php?not ... 8097155317
 #47489  από marlel
 Τετ Φεβ 02, 2011 1:32 pm
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! :greetings-waveyellow:
ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ FORUM! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΡΑΦΩ ΕΔΩ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ms ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΚΟΥΡΑΣΗ… ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΗ ΣΚΠ.
ΘΕΛΩ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΗ ΞΕΦΟΡΤΩΘΩ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ LDN, ΠΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΚΑΘΙΣΕ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ.
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΕΝΦΑ .ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ECHO DOPPLER ΚΑΙ MRV, ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΣΤΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΣΦΑΓΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ.
ΕΔΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ, ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ! :confusion-helpsos: ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΛΑΓΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ : ) :text-thankyouyellow:

ΜΑΡΙΑ
 #47492  από FANTOMAS
 Τετ Φεβ 02, 2011 2:39 pm
Μαράκι καλώς ήρθες , :greetings-waveyellow:

εύλογα τα ερωτήματά σου, στο συγκεκριμένο POST (όχι επειδή είναι ο δικό μου :bow-yellow: ) έχει γίνει μια ωραιότατη συζήτηση απο αρκετά παιδιά που κάναμε την επέμβαση και αναγράφονται πολλές αλήθειες.
 #47610  από Π.Μ79
 Πέμ Φεβ 03, 2011 11:47 pm
podiki έγραψε:κάποιος μου είπε πως έκανε την εξέταση και δεν είχε βρεθεί κάποιο αποτέλεσμα σχετικό με στενωσεις ή κατι τέτοιο
Έκανα την εξέταση σε 3, δε βρέθηκε τίποτα. Την έκανα σε έναν τέταρτο που βρήκε τα προβλήματα.
Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος, γνώση και τεχνική για να γίνει σωστά η εξέταση.
Υπέρηχο μπορεί να κάνει ο καθένας. Υπέρηχο για διερεύνηση ccsvi, ελάχιστοι.
podiki έγραψε:Η νοσοκόμα μου είπε ότι δεν πιστεύει ότι έχει σχέση
Εγώ πιστεύω ότι 1+1=3, ότι ο γαΐδαρος πετάει και ότι ο υπουργός οικονομικών της Ελλάδος, είναι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου.
Με πιστεύεις καθόλου εμένα? Δε νομίζω...

ΥΓ: Πιστεύω επίσης ότι η νοσοκόμα δε δικαιούται να εκφέρει ιατρική άποψη. Αυτό δεν το συζητάμε καν, ο νόμος το λέει.
podiki έγραψε:κάποιος που εκανε την επέμβαση δεν καλυτερευσε καθόλου.
Όπως έγραψα στο πρώτο σκέλος, τα ίδια ισχύουν και για τον επεμβατικό ή τον αγγειοχειρουργό που θα κάνει τη διάνοιξη.

Μιλώντας με έναν καθηγητή επεμβατικής ακτινολογίας μου είπε το εξής:

Το να μπω στη φλέβα, να βολτάρω μέσα και όπου βρω πρόβλημα να ανοίγω μπαλονάκια, είναι πολύ απλό και εύκολο.
Το να γίνει σωστά αυτό το συγκεκριμένο πρωτόκολλο θέλει εμπειρία, γνώση και πάνω απ'όλα ανοικτόμυαλους γιατρούς.

Τα σχόλια δικά σου αγαπητή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Π.Μ79 την Παρ Φεβ 04, 2011 5:50 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #47640  από stathis_agelopoulos
 Παρ Φεβ 04, 2011 10:30 pm
Θα ήθελα να μιλήσω και εγώ, αλλά...... δεν κάνει...
Ήμουν κάποτε και εγώ νοσοκόμος......:P

Απλά όσο θα βρωμάνε οι κάλτσες του ταξιτζή , άλλο τόσο θα βρωμάνε και οι ξερόλες και οι καθηγητάδες....
Σε παγκώσμιο επίπεδο.

Μάλλον τελικά είμαι βλάκας που λέω ότι είμαι φυσικοθεραπευτής αλλά όταν με ρωτάνε για αποκατάσταση περιστατικών, τους λέω ότι ίσως δεν είμαι ο κατάλληλος και υπάρχει κάποιος συνάδελφος που ξέρει αυτή τη περίπτωση καλύτερα απο μένα..

Για αυτό και μπράβο σε αυτόν τον καθηγητή που παραδέχεται, ότι θέλει πείρα για το πως θα κάνεις την διάνοιξη. Τουλάχιστον ο άνθρωπος δεν μπερδεύει τα μπαλονάκια με τα προφυλακτικά, και ξέρει την σημαντικότητά τους....

Αχ ρε υπουργέ υγείας, αν βρεις την λύση στην εσωστρέφεια που πνίγει το υπουργείο σου, πόσος κόσμος θα ήταν καλύτερα... Θα ήθελα να ήξερα σε πόσα χρόνια θα πάρουν χαμπάρι για την ΧΕΝΦΑ... Εύχομαι να μην τους πάρει τόσο καιρό όσο χρειάστηκε για να καταλάβουν ότι η Ελλάδα έχει πετρέλαιο και πρέπει να γίνει - "διάνοιξη-εξόρηξη".....
 #47643  από Π.Μ79
 Παρ Φεβ 04, 2011 11:19 pm
stathis_agelopoulos έγραψε:Για αυτό και μπράβο σε αυτόν τον καθηγητή που παραδέχεται, ότι θέλει πείρα για το πως θα κάνεις την διάνοιξη. Τουλάχιστον ο άνθρωπος δεν μπερδεύει τα μπαλονάκια με τα προφυλακτικά, και ξέρει την σημαντικότητά τους....
Αγαπητέ συνάδελφε, κοίτα πού καταντήσαμε.

Να λέμε μπράβο σε έναν γιατρό για κάτι που θα έπρεπε να εξυπακούεται σε όλους τους γιατρούς.

Ο συγκεκριμένος πάντως, είναι άνθρωπος που κάθισε και μου μίλησε 3 ώρες ολόκληρες.
Αναλύσαμε τη χένφα, μου είπε τους φόβους του, τη χαρά που ένιωσε για όσους αισθάνονται καλύτερα και την ευχή του να πάρει το δρόμο της και να γίνει μια κανονική έρευνα με πολλαπλά θετικά για όλους εμάς τους ασθενείς.

Swt, κάθισα και είδα και τα 2 βίντεο που ανέβασες.

Οκ, ο γιατρός αυτός μίλησε για τα υπέρ και τα κατά της χένφα.
Απλά μίλησε λαμβάνοντας υπόψην τις διάφορες έρευνες που έγιναν.
Το καλό του είναι ότι έλεγε και την δικιά του άποψη η οποία τουλάχιστον ήταν όσο πιο αντικειμενική θα μπορούσε να είναι.

Το 2ο βίντεο όμως με τις ερωτήσεις, εκεί είναι όλα τα λεφτά.
Πολύ συγκινητικό και ειδικά από γονείς στον Καναδά που διαμαρτύρονται που δεν δέχονται οι γιατροί να τους κάνουν την επέμβαση.

Μία πρόταση για να καταλάβετε τι λένε είναι από μία μητέρα ασθενούς:

Doctor, my daughter is 46 years old, lying on a bed carrying a dead body. Please act quickly!
 #47646  από swt
 Παρ Φεβ 04, 2011 11:54 pm
Π.Μ79 έγραψε:[...]Το 2ο βίντεο όμως με τις ερωτήσεις, εκεί είναι όλα τα λεφτά.
Πολύ συγκινητικό και ειδικά από γονείς στον Καναδά που διαμαρτύρονται που δεν δέχονται οι γιατροί να τους κάνουν την επέμβαση.

Μία πρόταση για να καταλάβετε τι λένε είναι από μία μητέρα ασθενούς:

Doctor, my daughter is 46 years old, lying on a bed carrying a dead body. Please act quickly!
Εκείνη τη στιγμή Πάρη, περίμενα να ακούσω κάποιον να ρωτάει γιατί δεν κάνουν την επέμβαση ούτε καν σε αυτήν την περίπτωση. Όταν έχεις πρόβλημα ακόμα και να καταπιείς, η σχέση οφέλους-κινδύνου γέρνει ακόμη προς τον κίνδυνο; Αφού δεχόμαστε τις μεμονωμένες μαρτυρίες ως πραγματικές αλλά όχι ως απόδειξη, δεν θα έπρεπε να δεχόμαστε ότι, αν μη τι άλλο, υπάρχει πιθανό όφελος από την επέμβαση; Δεν κάνουν την επέμβαση ούτε για λόγους συμπόνιας; Ας ελπίσουμε να δράσουν πράγματι γρήγορα...
 #47648  από stathis_agelopoulos
 Σάβ Φεβ 05, 2011 12:31 am
Ορισμός "αυτοάνοσσο" λίγο μπακάλικα, για να το καταλάβουν κάποιοι που δεν γνωρίζουν.

Ασθένεια η οποία προέρχεται απο τον ίδιο τον οργανισμό χωρίς να έχουν εξακριβωθεί τα αίτιά της.
Με λίγα λόγια επίθεση στον ίδιο τον οργανισμό, από τον οργανισμό.

Δέχομαι λοιπόν ότι τα αίτια για πολλές από τις ασθένειες δεν έχουν βρεθεί.
Δεν δέχομαι την άρνηση ότι κάτι, κάπου έδειξε ότι...., και η επιστημονική κοινότητα το απορρίπτει.
Α ρε πστ μου, θέλω δω όταν θα χτυπήσει η ΣΚΠ την πόρτα σε κάποιον υπουργό, καθηγητή κλπ, αν θα αρχίσει να ψάχνει τι είναι η ΧΕΝΦΑ και κάθε ΧΕΝΦΑ...
Δυστυχώς οταν η φωτιά είναι στο σπίτι του γείτονα θα έρθει και στο δικό σου.....

(φυσικά εύχομαι να μην χτυπήσει ποτέ και κανέναν)

Καλό Σκ. υπάρχει Θεός και βλέπει......
 #47650  από LL--MM
 Σάβ Φεβ 05, 2011 2:24 am
stathis_agelopoulos έγραψε:Δεν δέχομαι την άρνηση ότι κάτι, κάπου έδειξε ότι...., και η επιστημονική κοινότητα το απορρίπτει.
Α ρε πστ μου, θέλω δω όταν θα χτυπήσει η ΣΚΠ την πόρτα σε κάποιον υπουργό, καθηγητή κλπ, αν θα αρχίσει να ψάχνει τι είναι η ΧΕΝΦΑ και κάθε ΧΕΝΦΑ...
Δυστυχώς οταν η φωτιά είναι στο σπίτι του γείτονα θα έρθει και στο δικό σου.....

(φυσικά εύχομαι να μην χτυπήσει ποτέ και κανέναν) Μπά, μην ελπίζεις ότι θα χαμπαριάσουν αυτοί, είναι παχύδερμα:

Ο υπουργός υγείας της Αγγλίας έδινε χάμπουργκερ στο παιδάκι του (μπροστά στα ΜΜΕ, βέβαια) σε εποχή τρελής αγελάδας!!! Ο Κάμερον είχε παιδάκι βαρύτατα ανάπηρο (που απεβίωσε λίγες μέρες πρίν τις εκλογές [τι σωστή στιγμή επέλεξε αυτό το παιδί για να τους αδειάσει τη γωνιά, είναι αξιοθαύμαστο!!! :twisted: :twisted: :twisted: Θα έπρεπε όλοι οι ανάπηροι να έχουμε αυτή την ουσιωδέσταατη ευπρέπεια! :bow-yellow: ])
Ο βαρυπενθής μπαμπάκας του, λοιπόν, έκοψε όχι μονο τις ιατρικές καλύψεις αλλά και τα επιδόματα στις επιχειρήσεις που έδιναν δουλειά σε αναπήρους οι οποίες έκλεισαν.

Αλλά τι ψάχνουμε τόσο μακρυά; όταν εμείς οι ίδιοι αρεσκόμαστε να αγνοούμε τα καθημερινά μας προβλήματα για να επιδείξουμε ότι "δε θέλουμε να επιβαρύνουμε τους υγιείς" και τον "ηρωϊσμό" μας στον εαυτό μας και τους παριστάμενους τί να πει κανείς; Πρέπει να υψωνόμαστε υπέρ της αντιξοότητας :violin:

Ρε Σταύρο, πότε νομίζεις ότι θα μας τη φέρουν αυτήν τη συφοριασμένη "Λεώνη στο ΙΚΑ;" στα σχολεία; το 2045 ή το 55;

Η γιαγιά η Κασσάνδρα

Καλό Σκ. υπάρχει Θεός και βλέπει......
Δυστυχώς, όμως, οι γιατροί είναι που δε κάνουν τον κόπο να συλλέξουν τα στοιχεία, και τέτοια που είναι τα υπουργεία, κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι... "Ο σπόρος έπεσε πάνω στην πέτρα, ή την άμμο, ακόμα και να τη δει την καλή τη γή, γιατί θα την προτιμήσει..." Κρίμα! :cry: :cry: :cry:
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 41