• ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΜΕΑ!!!!

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #47328  από ifigenia
 Δευ Ιαν 31, 2011 12:57 am
Καλησπερα!! :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
Την προηγουμενη βδομαδα ειχα παει στον οαεδ(καθοτι ανεργη) να μιλησω σε ενα συμβουλο εργασιας για να βρω δουλεια,κ η υπαλληλος μ ειπε πως σε διαγωνισμους ασεπ εχω περισσοτερα μορια λογω ασθενειας κ πως πρεπει να περασω απο επιτροπη του ικα να μ δωσουν ποσοστο αναπηριας,για να βγαλω καρτα αμεα. Εγω δοξα το θεο δεν εχω κανενα κινητικο προβλημα 6 χρονια τωρα που εχω την ασθενεια,παρα μονο 2 ωσεις η τελευταια πριν 3 μηνες.. Πως ειναι δυνατον να θεωρηθω αμεα??? Η υπαλληλος μ ειπε πως κοιτανε την γενικοτερη κλινικη εικονα του ασθενους.
ξερετε αν ισχυει αυτο???Κ αν ναι τι πρεπει να κανω???

Τι να κανω? Μου φορτωθηκε που μου φορτωθηκε η ατιμη χωρις να το θελω τουλαχιστον ας την εκμεταλλευτω!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 #47345  από elenipir
 Δευ Ιαν 31, 2011 12:30 pm
Ιφιγένεια καλημέρα
Είναι ακριβώς όπως σου τα είπαν στον ΟΑΕΔ .
Μη φοβάσαι το συγκεκριμένο ποσοστό το δίνουν για πλακά αφού δεν τους παίρνεις λεφτά από την τσέπη τους :eusa-dance: :eusa-dance: :eusa-dance:
Πρέπει να πας στο ΙΚΑ της περιοχής σου να ρωτήσεις δεν θυμάμαι τι χαρτιά θέλουν ακριβώς :obscene-hanged: , αλλά δεν είναι δύσκολο :eusa-naughty: ούτε χρονοβόρο :eusa-naughty: όπως τα υπόλοιπα .
Καλή επιτυχία γιατί παρόλα αυτά έχεις να κάνεις με το ΙΚΑ !!!!
:laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
 #47347  από FANTOMAS
 Δευ Ιαν 31, 2011 12:59 pm
Εκτιμώ όμως δεδομένου οτι η φίλη μας είναι ''καλά'' δεν ειναι κακό λίγο θεατράκι, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ - ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ .... δεν ξέρεις σε τι ανθρώπους θα πέσεις
 #47351  από ifigenia
 Δευ Ιαν 31, 2011 2:11 pm
Ευχαριστω πολυ θα το ψαξω!! Ε θα βαλω και λιγο το θεατρικο μου ταλεντο σε δραση :teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener: και ο θεος βοηθος!!!
:text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow:
 #47378  από paraskevi
 Δευ Ιαν 31, 2011 9:26 pm
γεια σου!!!!!

Επειδη το εψαξα πολυ πριν κατι μηνες θα σου πω τι να κανεις...Καταρχην θα πρεπει να κανεις μια αιτηση στα κεντρικα του ΙΚΑ, που αν εισαι απο την Αθηνα ειναι στην Πλατεια Θεατρου, κατω απο την Αθηνας (Ομονοια). Αν δεν κανω λαθος εκει κανουν αιτησεις και απο αλλα ασφαλιστικα ταμεια γιατι ειναι η Α'βαθμια Υγειονομικη Επιτροπη για τα ποσοστα. Υστερα θα σε παρουν τηλ για το ποτε θα περασεις απο την επιτροπη. Εκει βλεπουν τις εξετασεις σου, την γνωματευση απο νοσοκομειο (ΠΡΟΣΦΑΤΗ!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!!!), οτι εξετασεις να τις εχεις μαζι σου και σε βαζουν να κανεις καποια πραγματα (κουτσο, περπατημα στις μυτες των ποδιων και στις φτερνες!!!!! το τελευταιο ειδικα δεν παιζεται!!!!!!) για να δουν πως εισαι. Αν εχεις κατι αλλο πχ κατι με τα ματια θα μπορουσες να εχεις κ χαρτι απο οφθαλμιατρο. Μεσα στην επομενη βδομαδα θα εχεις τα αποτελεσματα. Σε εμενα ηταν παρα πολυ καλοι, μου δωσανε το 67% (τη βαση ας πουμε) που ηθελα και ολα οκ. Οσο μεγαλυτερο το ποσοστο τοσα περισσοτερα τα μορια!!!

Για οτι αλλο θες κ ξερω πες μου!
Φιλια!

:character-oldtimer: :banana-dreads:
 #47399  από ifigenia
 Τρί Φεβ 01, 2011 11:39 am
Σ ευχαριστω πολυ Παρασκευη μου για τις πληροφοριες!! :-D :-D πηγα το πρωι στο ικα,συμπληρωσα μια αιτηση και μ ειπαν πως θα με καλεσουν. Να σε ρωτησω εσυ,μιας που εχεις παρει και ποσοστο, εχεις κοιταξει καθολου για διαγωνισμους ασεπ?η δεν σε ενδιαφερει?Εχεις καποια αλλα προνομια μ αυτο το ποσοστο?
 #47402  από paraskevi
 Τρί Φεβ 01, 2011 11:58 am
Στον ασεπ εχεις οταν βγαζουν θεσεις για ΑΜΕΑ. Επισης καποια στιγμη ο ΟΑΕΔ (την τελευταια φορα που πηρα τηλ μου ειπαν το 2011) θα βγαλει προκηρυξη με τον νομο 2643/1998 που αφορα θεσεις σε δημισιους φορεις για μια κατηγορια ανθρωπων που αναλογα με το τι εχεις τελειωσει, δηλωνεις θεση.
Δυστυχως αυτο το ποσοστο δεν μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε αλλιως. Τουλαχιστον, απο οσο εχω ψαξει (ατελειωτες ωρες) δεν βρηκα που. Αν ενδιαφερεσαι για καρτα ΜΜΜ, ΕΠΙΔΟΜΑ, ΕΦΟΡΙΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και πολλα αλλα, πρεπει να εχεις ποσοστο απο την Νομαρχια, που εκει αν δεν λαδωσεις η δεν εχεις γνωστο η δεν τυχει να εισαι σε υποτροπη και να μην μπορεις να παρεις τα ΠΟΔΙΑ σου δεν στο δινουν!!!!! Ειναι ζορικοι.... Εγω που πηγα μονο για την εφορια και για καρτα ΜΜΜ επειδη ημουν μετα απο κορτιζονη και περπατουσα μου εδωσαν 30% μονο γιατι ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑ!!!! Και ηθλαε τουλαχιστον 50%... Βασικα το ποσοστο της Νομαρχιας ειναι αυτο που χρησιμοποιειται παντου!!!!!!!!!!!!!!!!

Απο το ΙΚΑ θα σε καλεσουν σχετικα γρηγορα!!
Καλη επιτυχια!!!!!!!!!!!!!!!
 #47403  από ifigenia
 Τρί Φεβ 01, 2011 12:08 pm
Εμενα με νοιαζει πιο πολυ να βρω δουλεια,τωρα για τα αλλα δεν πειραζει, ειπα μπας και εχουμε και καμια αλλη διευκολυνση. Σ ευχαριστω, με βοηθησες πολυ!! :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow:
Καλη δυναμη!!! :-D :-D