• Βοήθεια για την έρευνα: "Ψυχοκοινωνικά χαρακτηρ. ασθ. με ΣΚΠ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #4695  από mistersix
 Πέμ Μάιος 28, 2009 1:26 am
Μπορώ επίσης να ρωτήσω (και συγγνώμη αν σου φανεί κάπως η ερώτηση μου αλλά δεν έχει ίχνος κακόβουλης πρόθεσης) αν η έρευνα και το ερωτηματολόγιο έχουν περάσει από κάποιου είδους δεοντολογικό έλεγχο όσον αφορά τον τρόπο προσέγγισης και συλλογής του δείγματος το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή αποτελεσμάτων; Ίσως να σου φαίνεται ότι σε δυσκολεύουμε παραπάνω από όσο θα έπρεπε αλλά ξέρεις όποιος έχει καεί στον χυλό... Και πάλι σου θέτω αυτό το ερώτημα πολύ φιλικά γνωρίζοντας από προσωπική πείρα τις πιθανές δυσκολίες που μπορεί να έχει το εγχείρημα σου (διεξαγωγή έρευνας και επεξεργασία αποτελεσμάτων) - για να σε εμπιστευτούμε ως ομάδα θα πρέπει να είμαστε σίγουροι όχι μόνο για το αγνό των προθέσεων σου αλλά και για τη σωστή διεξαγωγή και επεξεργασία της έρευνάς σου.
 #4698  από LL--MM
 Πέμ Μάιος 28, 2009 2:19 am
ΔΗΛΑΔΗ, ΤΙ ΣΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ :?: :?: :?:

Λυπάμαι, δεν είχα την πρόθεση να προσβάλλω εσένα προσωπικά, αλλά, όπως θα έπρεπε να έχεις καταλάβει, τις αντιδράσεις αυτές δεν τις βγάζουμε απ’ την κοιλιά μας, αλλά τις έχουμε υποστεί λίγο ή πολύ, όλοι, ή περίπου. Δεν είμαστε εμείς που χρειαζόμαστε να ερευνήσουμε κάτι σχετικά με την εργασία σου. Η συμπεριφορά πρώτα των επαγγελματιών της υγείας, των επαγγελματιών του εκάστοτε επαγγελματικού μας τομέα, μας «προσβάλλει σαν ανθρώπους και ιδίως, σαν μη έχοντες δικαίωμα ν’ αντιδράσουν» από τότε που μας ανακοίνωσαν τη σκπ. Αυτό που έχουμε δει είναι, π.χ. όταν μας την ανακοίνωσαν, να έρθει μια ψυχίατρος να ρωτήσει γιατί «ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΩ Ν’ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ», ή αργότερα, σε κάποιο άλλο νοσοκομείο: «γιατί δεν αισθάνεστε ένοχη;» Άντε εσύ να πείσεις την κατά τ’ άλλα καλοπροαίρετη βοηθό ότι δεν πιστεύεις να έχεις κάνει τίποτα κακό, το οποίο να προκάλεσε αυτήν τη σκπ… Ο καθηγητής μετά θέλησε να με κάνει παραγεμιστή στ’ αντικαταθλιπτικά, ασχέτως τι του έλεγε εκείνη.

Θέλοντας και μη, θεωρούμαστε κλώνοι από το σύστημα αυτό, δεν έχεις παρά ν’ ανοίξεις τα σχετικά βιβλία αναφοράς … Οι χρόνιες αντιδράσεις στις οποίες μας οδηγεί το αυτός ο τρόπος σκέψης μπορεί να σου προκάλεσαν αυτή την «προσβολή σαν άνθρωπο», αλλά εσύ την αντιμετώπισες σήμερα μόνο, εμείς αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο τακτικότατα, και δε φαίνεται το σύστημα να μας θεωρεί και πολύ ανθρώπους. Μια καταρτισμένη νευρολόγος της Θεσσαλονίκης διατείνονταν ότι είχε σκπ μεσω της ιστοσελίδας της (ευτυχώς τν απέσυρε, τώρα) αλλά φαίνεται ότι "εγινε ...καλά" :o . Ούτε ο ΙΣΘ ούτε ο ΠΙΣ τη μάζεψαν, κι έχει τώρα το θράσος να μας παριστάνει και την ειδική στη σκπ... Κατά ποια λογική να σε θεωρήσουμε περισσότερο άνθρωπο απ' αυτήν;

Τα υποκειμενικά συναισθήματά μας αναμφίβολα θα επηρεαστούν από την κατάσταση αυτή πολύ περισσότερο απ’ όσο άμεσα από τη σκπ. Σε τι θα μας βοηθήσει όμως ΕΜΑΣ ν' αλλάξουμε ψυχολογία; Ασφαλώς, μια τέτοια έρευνα θα ήταν πιο δύσκολη, αν όχι ανέφικτη, και άν την έκανες ίσως να έτρωγες και το κεφάλι σου. Μήπως να έψαχνες να βρείς κάτι άλλο ώς εργασία;
 #4707  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Πέμ Μάιος 28, 2009 10:15 am
Περιδιάβαινα στην ιστοσελίδα και διάβασα τα καινούρια . Για μια ακόμη φορά έμεινα άλλαλος . Το συγκεκριμένο κορίτσι που τυγχάνει να είναι και συνονόματη βρήκε χώρο δράσης λαμπρό . Άντε και εις άλλα με υγεία .
 #4708  από elena
 Πέμ Μάιος 28, 2009 10:18 am
ΠΡΟΣΟΧΗ
---------------

Το Πρόγραμμα που αναφέρεται παραπάνω <Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας> είναι μεταπτυχιακό
του ΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ και είναι μεταπτυχιακό για νοσηλευτές :o
 #4711  από litsaM
 Πέμ Μάιος 28, 2009 10:47 am
καλημερα κι απο εμενα.Μηπως πεσαμε ολοι πανω στο κοριτσι να το φαμε? :) Τουλαχιστον απο την πρωτη στιγμη εγραψε ποια ειναι και τι θελει(σε αντιθεση με αλλη που μας δουλευε ή το ξεχασαμε?) :evil: Ας βαλει το ερωτηματολογιο της και οσοι θελουν ας απαντησουν.Μηπως πολλοι γιατροι δε φαιρονται το ιδιο?ολοι το εχουμε ζησει αυτο.Σε αλλο post προσπαθησαμε να πεισουμε τη Μαρια(τη μικρη)να μην την παιρνει απο κατω και να ειναι αισιοδοξη.Τωρα ας αποδειξουμε αυτα που της λεγαμε.Ειτε μας αρεσει ειτε οχι(οχι βεβαια)πασχουμε ολοι εδω απο μια ασθενεια(αλλοι πιο βαρια αλλοι πιο ελαφρια)και καλως ή κακως η ασθενεια αυτη ειναι σε ερευνητικο σταδιο.Μηπως να μην ειμαστε κι εμεις τοσο αρνητικοι και καχυποπτοι?Εξαλλου δεν ειναι υποχρεωτικο οποιος θελει απανταει και το πιο λογικο για το κοριτσι να ζητησει απαντησεις σε αυτο το forum.
 #4712  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Πέμ Μάιος 28, 2009 11:21 am
litsaM ήμουν λίγο φορτισμένος με την δουλειά και τα έγραψα χωρίς να το σκεφθώ καθόλου ζητάω συγνώμη .
 #4715  από litsaM
 Πέμ Μάιος 28, 2009 11:37 am
Γιωργο μου το ξερω οτι δεν ηθελες να προσβαλεις κανενα και πιστευω και κανενας αλλος δεν το θελει.Απλα ισως να ειμαστε ολοι λιγο υπερευεσθητοι με το θεμα της ασθενειας μας.Αν το αντιμετωπισουμε κι εμεις "πιο καλα"ισως και οι αλλοι μας αντιμετωπισουν το ιδιο(εκτος γιατρους και δημοσιες υπηρεσιες :) )Βεβαια αυτη ειναι η δικια μου γνωμη και δεν ειναι αναγκη να συμφωνουν οι αλλοι,απλα εχω δει οτι σε γενικες γραμμες με αυτο τον τροπο που το αντιμετωπιζω εγω δεν εχω προβληματα.Αν και "γαυρος"Γιωργο το ξερω οτι εισαι ευγενικος :D
 #4716  από elena
 Πέμ Μάιος 28, 2009 11:41 am
γιατί πρέπει να ζητάμε συγνώμη για οτιδήποτε?δεν μπορώ να σας καταλάβω!!!
είπες την άποψή σου,τέλος!!!

και τώρα θα πω και την δική μου!!!

LitsaM είναι φίλη της πηνελόπης?
η απάντησή σου ήταν εντελώς υποκειμενική δεδομένου ότι η πηνελόπη είναι νοσηλεύτρια και εσύ είσαι αδερφή της!!!
το θέμα δεν είναι το ερωτηματολόγιο ,δεν το κατάλαβες ,το θέμα είναι η εκμετάλευση της πάθησης και εμάς των ίδιων για κάποιους σκοπούς.

άσε που αν η κοπελιά είναι όντως ψυχολόγος δεν χρειάζεται καν ερωτηματολόγιο έχει ήδη καταλάβει από τις απαντήσεις πολλά....
λίγο ακόμα να μας τσικλίσει την παρέδωσε την εργασία :D

και ήρθε η στιγμή να σας αποκαλύψω γιατί γράφτηκα στο forum, σε 4 χρόνια ελπίζω να κάνω και εγώ το μεταπτυχιακό μου,όχι στο συγκεκριμένο θέμα,αλλά σε κάτι θα μου χρειαστήτε :shock: :?
 #4717  από LL--MM
 Πέμ Μάιος 28, 2009 11:48 am
Ευχαρίστως Αριελ, να είμαστε χρήσιμοι! Κι εφ' όσον ήθελε και η Γεωργία να μας εξηγήσει ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ η έρευνά της επί των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΚΠ θα βοηθήσει ΕΜΑΣ, να δύμε κι εμείς αν μπορούμε να βοηθήσουμε...
 #4718  από Γεωργία
 Πέμ Μάιος 28, 2009 11:55 am
Καταλαβαίνω μια αρχική καχυποψία για το ποιά είναι αυτή που θέλει να μας "μελετήσει" ή για την επιστημονικότητα της έρευνας και μια πρώτη διστακτικότητα καθώς μπορεί να είναι πολλοί αυτοί που σας προσεγγίζουν.
Αυτό που κάνουν σε σένα κάποιοι επαγγελματίες και σε θεωρούν κλώνο το κάνεις κι εσύ μαζί μου. Δεν είναι όλοι οι επαγγελματίες το ίδιο, δεν έχουν τις ίδιες αξίες, γνώσεις στάσεις και εμπειρίες. Το ότι κάποιοι δε σε αντιμετωπίζουν ως άνθρωπο δε σου δίνει κανένα δικαίωμα ή ελαφρυντικό να κάνεις κι εσύ το ίδιο.
Συμφωνώ ότι η στάση των άλλων καθορίζει το συναίσθημά μας πολλές φορές πιο πολύ από ότι μια αντικειμενική συνθήκη, όπως μια ασθένεια. Ωστόσο αυτή τη στάση τι καθορίζουμε κι εμείς με τη δική μας στάση και συμπεριφορά.
Αυτό το μεταπτυχιακό το κάνει η ιατρική σχολή σε συνεργασία με τη νοσηλευτική και δεν είναι μόνο για νοσηλευτές. Στη φουρνιά μου είμαστε ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, γενικοί γιατροί, επισκέπτες υγείας, τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων και νοσηλευτές.
Όσον αφορά το κομμάτι της επιστημονικότητας της έρευνας έχει να κάνει με θέματα από την επιστήμη της στατιστικής, θέματα δεοντολογικά επιλογής του δείγματος που δε ξέρω αν είναι ο κατάλληλος χώρος να τα πιάσουμε όλα αυτά.
Για να είμαι ειλικρινής αισθάνομαι ότι περνάω ιερά εξέταση και ότι προσπαθώ να σας πείσω για κάτι που εγώ θεωρώ καλό και εσείς επικίνδυνο.
Θα συνεχίσω τη προσπάθεια που κάνω γιατί πιστέυω ότι αν δε μπορεί να βγει κάτι καλό σίγουρα δε θα βλάψει κανένα.
Προσπάθησα να ανεβάσω το ερωτηματολόγιο αλλά επειδή είναι μεγάλο δε τα κατάφερα. έστειλα και γράμμα στον Administration αλλά δε μου απάντησε ακόμη.
Επειδή όλες οι αντιδράσεις δεν έιναι ίδιες όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί στο geogiour@yahoo. gr και θα του στείλω το ερωτηματολόγιο
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7