• Η ΧΕΝΦΑ και εγω

  • Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #47138  από βάλια
 Παρ Ιαν 28, 2011 11:42 am
Καλημέρα σε όλους!Συμφωνώ κι εγώ με τα παιδιά.
 #47148  από κωστας
 Παρ Ιαν 28, 2011 1:43 pm
FANTOMAS έγραψε:
maraki12 έγραψε: κάνοντας ταυτόχρονα ότι καλύτερο για τις φλέβες σου.
Οχι κάπνισμα, .
Λήψη Βιταμινων :B,C,D,E , Ω-3, Q-10 και ο,τι άλλο βοηθά
εφοσον μιλαμε για φλεβες green tea,Grape Seed Extract ,gingko biloba (πολυφαινολες) η ακομα και βιταμινες που προκαλουν αγγειοδιαστολη(π.χ Β-3)!
 #47172  από stathis_agelopoulos
 Παρ Ιαν 28, 2011 7:14 pm
FANTOMAS έγραψε: το θέμα της ΧΕΝΦΑ δεν είναι ΜΟΝΟ να ανοίγουμε τις στενωμένες φλέβες μας, όπως γράφω και πιο πάνω, αλλα και άλλοι παράμετροι, δυστυχώς εδω ακόμα οι αγγειοχειρουργοί - επεμβατικοί ακτινολόγοι ΔΕΝ έχουν ακόμα ενημερωθεί/εκπαιδευτει για ΟΛΑ αυτα , ακόμα καλά καλά ψαχνόνται οι άνθρωποι για το πρώτο σκέλος δλδ τις στενώσεις..
Θα συμφωνήσω και εγώ απόλυτα μαζί σου. Όπως καταλαβαίνεις οι αγγειοχειρουργοί - επεμβατικοί ακτινολόγοι δεν θέλουν να εμπλακούν στο ζήτημα ΧΕΝΦΑ σε παραπάνω θέματα πέραν από την επέμβαση. Τους αρκεί να κάνουν αυτό που κάνουν. Και τελικά ίσως καλά κάνουν. Για μένα θα έπρεπε ένας νευρολόγος ή φυσίατρος που έχει ασχοληθεί με την ΣΚΠ και άλλες παρεμφερείς παθήσεις, να προσεγγίσει το θέμα εκτενέστερα μιας και ξέρει περί βιταμινών, ασκήσεων, φαρμάκων κλπ, να συνεργαστεί με τους αγγειοχειρουργούς για την ανταλλαγή απόψεων σε κάθε ασθενή, και να ακολουθηθεί μια διαδικασία με πρωτόκολλο. 1> ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΣΘΕΝΗ, 2> ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ (εξετάσεις, φάρμακα , κλπ) 3> ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΦΛΕΒΩΝ 4> ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ κλπ κλπ κλπ.
Είναι θέμα κοινής λογικής. Μέχρι τώρα κολοσαβουρώματα είναι όλα. Νευρολόγοι που δεν υποστηρίζουν την ΧΕΝΦΑ χωρίς καν να έχουν διαβάσει το ιστορικό ενός ασθενούς και την επιτυχία της επέμβασης, αγγειοχειρουργοί και επεμβατικοί ακτινολόγοι που έχουν πλήρη άγνοια για διάνοιξη σε φλέβες, ασθενείς που δεν ξέρουν που να απευθυνθούν, ασθενείς που ο ένας προτείνει στον άλλο βιταμίνες κλπ κλπ και παει λέγοντας. Λες και είναι τόσο δύσκολο να μπουν όλα σε μια σειρά.

FANTOMA έχεις δίκιο φίλε. Απόλυτο δίκιο. Το όλο θέμα πρέπει να σταματήσει να είναι πρόχειρο και να γίνει με μεθοδικότητα.
 #47176  από FANTOMAS
 Παρ Ιαν 28, 2011 8:10 pm
stathis_agelopoulos έγραψε: Όπως καταλαβαίνεις οι αγγειοχειρουργοί - επεμβατικοί ακτινολόγοι δεν θέλουν να εμπλακούν στο ζήτημα ΧΕΝΦΑ σε παραπάνω θέματα πέραν από την επέμβαση. Τους αρκεί να κάνουν αυτό που κάνουν. .
Κατάφερες σε δυό γραμμές να γράψεις όλα αυτά που προσπαθώ να πω εγώ τόσες μέρες τώρα.

Οποιος/οι σκέφτονται έτσι τότε λυπαμαι δεν μου κάνουν.
 #47178  από LL--MM
 Παρ Ιαν 28, 2011 8:48 pm
Tι λέγαμε;
viewtopic.php?f=10&t=1441&p=37649&hilit ... %2A#p37649
Συγγνώμη, εγώ φταίω που το είπα από το Σεπτέμβρη κιόλας;
Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #47182  από stathis_agelopoulos
 Παρ Ιαν 28, 2011 9:34 pm
Παιδιά μην θυμώνετε . (αναφέρομαι στο - δεν μου κάνουν του phantoma-)
Έχουν μπερδευτεί οι έννοιες. Θα σας φέρω παραδείγματα για να καταλάβετε τι εννοώ .
Ένας διαβητολόγος - παθολόγος παρακολουθεί έναν ασθενή. Διαπιστώνει ότι έχει πχ γλαύκωμα στα μάτια. Στέλνει λοιπόν το ασθενή του σε έναν χειρουργό οφθαλμίατρο , και αυτός κάνει την δουλειά του με επιτυχία. Ο οφθαλμίατρος πέραν της επέμβασης και της δουλειάς του δεν έχει λόγο στον ασθενή. Αντίστοιχα και με τους χειρουργούς. Κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά, παρακολουθούν τον ασθενή μετεγχειρητικά για λίγες μέρες ή ώρες τον ασθενή μέχρι να σιγουρευτούν ότι έγιναν όλα σωστά και Thats all. Γιατί σόνει και καλά πρέπει ο επεμβατικός να γνωρίζει για την ΣΚΠ. Αυτό που καλείται είναι να ξέρει για τα αγγεία , φλέβες κλπ. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κατηγορούμε κάποιον άνθρωπο που κάνει την δουλειά του και μόνο πόσο μάλλον όταν την κάνει καλά.
Εγώ το δικό μου κατηγορώ το δίνω
Α> στους νευρολόγους, που ενώ βλέπουν ότι κάπου υπάρχει φως στον ορίζοντα, αυτοί προσπαθούν να σουν πουν ότι εκεί που κοιτάς δεν υπάρχει ούτε φως ούτε ορίζοντας. ( Φυσικά δεν μιλώ για όλους τους νευρολόγους, αλλά για αυτούς που είναι κατηγορηματικοί στην ΧΕΝΦΑ)
Β> Στην επιστημονική κοινότητα που δεν κινείται και κοιμάται όρθια.
Γ> Εξού και το υπουργείο υγείας. Χάθηκε ρε παιδί μου, σε ένα απο τα τόσα Δημόσια νοσοκομεία να δημιουργηθεί μια ομάδα επιστημόνων μόνο για την ΧΕΝΦΑ? Σε ένα μόνο!!!! Τους έχεις που τους έχεις, τους πληρώνεις που τους πληρώνεις, δώσε νέες αρμοδιότητες και παράλληλα υγεία στον κόσμο!!!
 #47185  από βάλια
 Σάβ Ιαν 29, 2011 12:08 am
Σύμφωνα με τα προαναγραφόμενα:
Ο επεμβατικός δε χρειάζεται να γνωρίζει για τη ΣΚΠ, αλλά να ξέρει για τα αγγεία,τις φλέβες κτλ.
Τους αρκεί να κάνουν αυτά που κάνουν και τελικά ίσως καλά κάνουν.

Όσοι έχουν κάνει σωστή διάνοιξη, αισθάνονται βελτίωση των συμπτωμάτων τους(ο καθένας για τα δικά του δεδομένα) και η νόσος σταματάει να επιδεινώνεται.Καθώς, επίσης,όταν γίνεται επαναστένωση, παρουσιάζεται άμεση επιδείνωση των συμπτωμάτων της ΣΚΠ.
Τότε, κατά πόσο αρκεί να κάνουν αυτό που κάνουν και τελικά πόσο καλά κάνουν;
Σίγουρα,πρέπει να ενδιαφερθούν οι Πανεπιστημιακές κλινικές.Αυτό,δυστυχώς, δε ξέρουμε πότε θα γίνει.Μέχρι τότε, όμως, επεμβάσεις θα γίνονται.
 #47189  από stathis_agelopoulos
 Σάβ Ιαν 29, 2011 10:18 am
Βάλια αυτή την άποψη εκφράζω εγώ.
Δεν έχω συζητήσει με κάποιον και ιδίως με έναν συγκεκριμένα για το εάν είναι απόλυτα έτσι. Απλά επειδή έχω φάει τα σ...α μου μέσα στα νοσοκομεία τόσα χρόνια, έχω μάθει τον τρόπο που σκέφτονται. Και φυσικά μιλάω πιο πολύ για δημόσια νοσοκομεία. Γιατί αν πιάσω το θέμα του ιδιωτικού τομέα, ο ένας που ξέρω και ξέρουμε όλοι, είναι πραγματικά υπεράνω της ειδικότητά του και έχει προσπαθήσει να προσεγγίσει το θέμα ΧΕΝΦΑ ανθρώπινα. Μόνο και μόνο το κόστος της επέμβασης μπορεί κανείς να το καταλάβει, που είναι χαμηλότερο ακόμα και από την Βουλγαρία και που ο ίδιος θα μπορούσε να το έχει καβαλήσει και να ζητάει τα κέρατά του μιας και είναι από τους ελάχιστους που μπορούν να κάνουν διάνοιξη σε άζυγες. Απλά όπως λέει και ο Σταύρος μόνο σε ένα πανεπιστημιακό μπορεί να γίνει παρακολούθηση στο σύνολο της θεραπείας.
Δεν μπορείς να ρίξεις το βάρος σε ένα κομμάτι του παζλ και να έχεις απαιτήσεις παραπάνω από αυτό που ξέρει και κάνει, πόσο μάλλον όταν το κάνει καλά και ανθρώπινα.

Για αυτό Μπράβο για την πρωτοβουλία της επιστολής. Ίσως κάποιον ιθύνοντα να ξυπνήσει και τότε να πάρουν όλα τον δρόμο τους όσο πρέπει.

Υποστηρίζω sou με τα μυαλά στα κάγκελα.
 #47197  από βάλια
 Σάβ Ιαν 29, 2011 11:42 am
Καταρχάς,νομίζω, ότι αδιαμφισβήτητα όλοι μας εκτιμάμε τους γιατρούς που προσπαθούν να μας βοηθήσουν.
Παραπάνω απαιτήσεις, προσωπικά έχω, από τη στιγμή που έχουν κάνει την επέμβαση περίπου 200 άτομα.
Υπάρχει κάποια στατιστική που να δείχνει το ποσοστό των ατόμων που πάνε καλά μετά την επέμβαση;

Επομένως,αν κάποιος μπορεί.Καλό είναι να περιμένει τις εγχώριες εξελίξεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος βάλια την Παρ Φεβ 04, 2011 10:44 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #47200  από stathis_agelopoulos
 Σάβ Ιαν 29, 2011 12:05 pm
Δεν σου κρύβω ότι ακριβώς αυτή τη πρόταση έκανα (περί πρωτοκόλλου), αλλά είμαι σε αναμονή για απάντηση. Η φίλη LL--ΜΜ ξέρει τι εννοώ.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 41