• MS και ίωση

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #46846  από Νικολέττα
 Κυρ Ιαν 23, 2011 4:56 pm
καλησπέρα παιδιά... ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά μετά από τόσο καιρό που έχω εξαφανηστεί!!
Ηθελα να ρωτήσω τι θα πρέπει να προσέξω σε μια τέτοια περίπτωση. Δυστυχώς κόλλησα αυτή την τελευταία ίωση που κυκλοφόρησε με τον υψηλό πυρετό, από την μικρή μου φυσικά, η οποία παραλίγο να υποτροπιάσει σε πνευμονία... :violence-hammer:
δεν έχω κάνει βέβαια τον πυρετό που έκανε εκείνη αλλά το άγχος μου με έχει κάνει κομμάτια :sad-roulette:
 #46848  από panos59
 Κυρ Ιαν 23, 2011 8:15 pm
Γεια σου Νικολέττα!
Περαστικά σε σένα και τη Δανάη. :romance-caress:
Ναι, απόσο ξέρω η ms επηρεάζεται αρνητικά (ευαίσθητό μας σημείο) από τη ζέστη.
"δυσανεξία θερμότητας/ζέστης" όπως την αναφέρουν τα βιβλία...
Και, σαν "ζέστη" εννοείται και η εξωτερική (καύσωνας, έντονος ήλιος, πολύ ζεστό νερό μπάνιου-χωρος) και η εσωτερική (πυρετός, ή ακόμα και τα δέκατα κάποτε)
Εμένα, ας πούμε, ακόμα και τα δεκατάκια με διαλύουν . :(
Ακόμα και ένα 37 και 3 ... με κάνει ράκκος .....
Δεν έχω να σου πω ποιο αντιπυρετικό να πάρεις (αν χρειαστεί) ....
Άλλο λιγότερο, άλλο περισσότερο ισχυρό, όλα καλά είναι .... DEPON, PONSTAN, PANADOL, κλπ κλπ
Κάποιο αναβράζον μάλλον, για ταχεία δράση !
Περαστικά ! Τη Δανάη πρόσεξε, περιοσσότερο .. (Εσύ κάνε μία αντιπυρετική συντήρηση απλά...)
Κοιτάχτε μόνο μην κολλήσετε και το ...Πεπόνι !!! :lol: :lol: :lol:
Και, για τη Δανάη, στο άμεσο μέλλον, ειδικά με τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία, σας έρχονται ιωσούλες και πυρέτια .... (όπως συνέβη σε όλους μας κάποτε) .... :mrgreen:
ΝΑΙ, τα μικρά αρρωσταίνουν πρώτα και όλο και θα ψιλοκολλάτε και οι μεγάλοι από τα μικρά σας...
"αναμενόμενο " μας έλεγε θυμάμαι ο παθολόγος μας ....
kindergarten syndrome ............
"Συγχρωτίζονται τα πιτσιρίκια και ανακατεύονται οι οικογενειακοί σας μικροβιόκοσμοι"!
(ξέρεις ... τα καθημερινά, αθώα μικροβιάκια, με τα οποία συζεί ειρηνικά η κάθε οικογένεια...)
(Απλώς, από τα δικά σας μικροβιάκια πχ δεν αρρωσταίνετε εσάς (σαν οκογένεια), αλλά αρρωσταίνει το παιδάκι μας και (από κείνο και) εμείς στη συνέχεια ... Αρχικά, μας είναι βλέπεις άγνωστα..)
μέχρι να χτιστεί το σχολικό-κοινωνικό σας/μας ανοσοποιητικό!
:-D :-D :-D
(σοβαρεύομαι τώρα)
Προσωπικά, για να αποφεύγω τις περιπέτειες, ο γιατρός μου (και ο Νευρολόγος και ο Παθολόγος), μου έχουν πει και κάνω το (απλό) αντιγριπικό εμβόλιο κάθε Νοέμβρη.
Κατά τα άλλα, όταν δω και με γυρνάει γρίπη, θερμομετριέμαι συχνότερα και, με το που αισθανθώ κάποια κακουχία, από το 37,1 αρχίζω τα DEPON... πριν πάρει διαστάσεις
Ρώτα και συ τους δικούς σου γιατρούς σχετικά!
:romance-kisscheek: στη Δανάη και πολλά :greetings-waveyellow: σε σένα

Ησύχασε! Όλα θα πάνε καλά, καλό σας χειμώνα!
:-D
 #46852  από elenipir
 Κυρ Ιαν 23, 2011 10:41 pm
Νικολέττα έγραψε:καλησπέρα παιδιά... ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά μετά από τόσο καιρό που έχω εξαφανηστεί!!
Ηθελα να ρωτήσω τι θα πρέπει να προσέξω σε μια τέτοια περίπτωση. Δυστυχώς κόλλησα αυτή την τελευταία ίωση που κυκλοφόρησε με τον υψηλό πυρετό, από την μικρή μου φυσικά, η οποία παραλίγο να υποτροπιάσει σε πνευμονία... :violence-hammer:
δεν έχω κάνει βέβαια τον πυρετό που έκανε εκείνη αλλά το άγχος μου με έχει κάνει κομμάτια :sad-roulette:

Καλησπερα ,
Νομιζω οτι δεν μπορεις να κανεις κατι απλα να παρεις καμια βιταμινη , ειχα την μικρη μου νοσοκομειο απο αυτη την ιωση πριν 5 μερες και δυστηχως της το γυρισε σε πνευμονια :violence-hammer: , ηταν μια εβδομαδα :sad-roulette: τωρα ευτυχως ολα καλα :eusa-dance: .
Εμεις με τα πιτσιρικια πρεπει να προσεχουμε πολυ ... με ποιο τροπο δεν ξερω :confusion-seeingstars:
 #46853  από Genovefa®
 Κυρ Ιαν 23, 2011 10:48 pm
Περαστικα στις μανουλες & στα μπομπιρακια!
 #46874  από κωστας
 Δευ Ιαν 24, 2011 11:32 am
Νικολεττα μια απο τα ιδια!κολλησε ο μικρος γαστρεντεριτιδα,ευτυχως του περασε σε 1-2 μερες μετα η γυναικα μου και τωρα εγω,σημερα ειναι η τεταρτη μερα,συμπτωματα:πυρετο,ταση προς εμετο και διαρροια!με εχει γονατισει αλλα ετσι ειναι οταν ειδικα το παιδι παει παιδικο κολλαει το ενα το αλλο και στην συνεχεια κολλανε και οι γονεις!!!
 #46877  από Γιάννης
 Δευ Ιαν 24, 2011 12:18 pm
Περαστικά Νικολέττα σε σένα και στο κουκλάκι σου
 #46894  από nikos501
 Δευ Ιαν 24, 2011 5:12 pm
Την ιωση γαστρεντερίτιδας την πέρασα και εγώ λόγω παιδικού σταθμού του μεγάλου μου γιου. Με διέλυσε κυριολεκτικά.Εχασα 3 κιλά και μετά απο μια εβδομάδα ένιωθα να μην μπορώ να πάρω τα πόδια μου..Πλακώθηκα στις βιταμίνες, διατροφή και ξεκούραση και σήμερα νιώθω σαν είμαι 100% υγιής. Μόνο που απο την γατρεντερίτιδα έβγαλα μια αιμοροίδα η οποία με κρατάει μονίμως όρθιο..Τι να πώ..
 #47188  από manos81
 Σάβ Ιαν 29, 2011 9:18 am
:violin: eixe h gineka mou...kolise emena...kolisame tin pethera mou!kai to mikro mas4 minon!!!feta!tipota !doksa to theo!pantos kiemena otan arxizw kai kanw dekata...kovonte ta podia mou!ti kako kiafto! :teasing-tease: