• ΑΝΕΡΓΗ-ΛΗΞΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #46368  από NikoleScully
 Τρί Ιαν 11, 2011 10:00 pm
Καλησπερα παιδακια!!Τι κανετε?
Για μια κομα φορα θα σας ζαλισω με την ερωτηση μου...η μαλλον τις ερωτησεις..
Ειμαι και εγω εδω με σκπ δοξα τον θεο δεν εχω καποια σοβαρα προβληματα , τον αλλον μηνα μου ληγει η ασφαλεια στο ικα και ειμαι και ανεργη(τι πρωτοτυπο για την χωρα μας ε??)και μου ειπαν οτι επειδη ειμαι ασθενης με σκπ δικαιουμε να με ασφαλισουν και οτι μπορω να παρω και καποιο επιδομα αλλα δεν μου ειπαν τι πρεπει να κανω και ρωταω κοσμο και δεν ξερουν ουτε εκεινοι...και στο ικα της περιοχης μου που πηγα να ρωτησω.. μαυρα μεσανυχτα!!!!!!!!!
Τι πρεπει να κανω και που πρεπει να τρεξω???Οποιος ξερει ας με ενημερωσει και εμενα βρε παιδια για ειμαι τελειως χαμενη και τελειως αγχωμενη :scared-eek: !
:text-thankyouyellow:
 #46372  από βικυ
 Τρί Ιαν 11, 2011 11:04 pm
Ασφαλεια και επιδομα απο την προνοια θα παρεις, εφοσον δεν εργαζεσαι ή δεν παιρνεις καποιο αλλο επιδομα.
Απευθυνσου στην Νομαρχια.....στο τμημα της Προνοιας,θα σου πουν για τα δικαιολογητικα που απαιτουνται.....και οτι αλλο χρειαζεται για να περασεις πρωτοβαθμια υγειονομικη επιτροπη.
Για το επιδομα ξερω οτι χρειαζεται ιατρικη γνωματευση απο γιατρο δημοσιου νοσοκομειου,πορισματα μαγνητικων και οποιων αλλων εξετασεων αποδυκνειουν πως εχεις ms,αυτα χρειαστηκα εγω τον Νοεμβριο του 2010,ρωτα ομως μηπως εχει αλλαξει κατι.
Για την ιατροφαρμακευτικη καλυψη δεν γνωριζω....τι ακριβως χρειαζεται.
Καλη τυχη!
 #46382  από NikoleScully
 Τετ Ιαν 12, 2011 9:28 am
Καλημερα!!
Σε ευχαριστω παρα πολυ Βικυ!!!!Να σαι καλα!!!
 #46403  από ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
 Τετ Ιαν 12, 2011 11:51 am
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ:ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ Η ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΝΕΙΑΣ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 580 ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΥΜΗΝΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΡΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΕ 67% ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΗΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛ.ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ!!!!!!!!!!!!!
 #46466  από NikoleScully
 Πέμ Ιαν 13, 2011 9:22 am
Καλημερα!!!
Σε ευχαριστω Μαρια...οκ με την ασφαλιση μαλλον το ελυσα το προβλημα...για το επιδομα δεν ξερω γιατι ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ δεν εχω καμια αναπηρια!!Εγω θα παω να ρωτησω δεν εχω να χασω τιποτα..αλλα και κατι ακομα θελω να σας ρωτησω αν ξερετε φυσικα...πρεπει να ειμαι γραμμενη στον οαεδ για να φαινομαι ανεργη η δεν παιζει κανενα ρολο?
Ευχαριστω και παλι παιδια!!!!
 #46478  από βικυ
 Πέμ Ιαν 13, 2011 11:05 am
Καλημερα!
Το οτι δεν εργαζεσαι το δηλωνεις στην επιτροπη με μια υπευθυνη δηλωση και την απολυση ή παραιτηση απο την τελευταια δουλεια σου.Δεν χρειαζεται καρτα ανεργιας.
Επισης θελω να σου πω πως ουτε εγω εχω καποια αναπηρια αλλα και μονο απο το γεγονος πως εχω ms μου εδωσαν ποσοστο αναπηριας 67% και ανω και ετσι παιρνω το επιδομα απο την προνοια.Αυτα σου λεω και παλι πως εγιναν το 2010....δεν ξερω αν τωρα με τα νεα δεδομενα εχουν αλλαξει τα πραγματα.
 #46486  από NikoleScully
 Πέμ Ιαν 13, 2011 11:51 am
Σε ευχαριστω Βικακη!!!!!!!!!!!!
Ελπιζω να μην εχει αλλαξει κατι....καλα ειναι να παιρνω κατι απο το τιποτα γιατι δεν βρισκω δουλεια με τιποτα......αλλα και απο την αλλην αν εχουν αλλαξει δεν πειραζει καλα να ειμαστε και τα χρηματα θα ερθουν αργα η γρηγορα και ας παιδευτουμε και λιγο!!!Στην Ελλαδα ζουμε....μην περιμενουμε και πολλα.......την καινωνια μου μεσα!!!!!! :text-thankyouyellow: και παλι Βικη!!!!
 #46840  από NikoleScully
 Κυρ Ιαν 23, 2011 4:26 pm
Καλησπερα παιδια!!!!
Να σας ενημερωσω και γιατι που ισως δεν ξερετε....η ασφαλιση γινετε απο το ασφαλιστικο ταμειο..δλδ εγχ που εχω ικα θα παω στπν νευρολογο του ικα και θα μου το ασφαλισει..Ενημερωθηκα απο τα κεντρικα!!