• Πρεπει να με κανει μπανιο η μανα μου. Τι ντροπη.

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #45506  από Jimmy
 Σάβ Δεκ 25, 2010 7:17 pm
Γεια σας καλα Χριστουγεννα, ειχα ενα ατυχημα πριν λιγο καιρο και ειμαι σχεδον ολη μερα στο κρεβατι . Πριν μπω στο θεμα να σας πω πως εχει η οικογενεια μου.
Με λενε Δημητρη ειμαι 20 ετων, εχω τελειωσει ΤΕΕ και αυτη τη στιγμη δουλευω. Οι γονεις μου εχουν χωρισει εδω και 8 χρονια. Ειμαι μοναχοπαιδι, μενω με τη μανα μου και τα τελευταια 3 χρονια και με τον συντροφο της. Λοιπον, πριν απο ενα μηνα ειχα ενα ατυχημα με τη μηχανη μου. Καταγμα στο δεξι χερι, επισης στραμπουλιξα το δεξι το ποδι μου, και χτυπησα λιγο το αριστερο χερι με αποτελεσμα να μην μπορουσα να το κουνησω στην αρχη. Πριν δυο εβδομαδες βγηκα απο το νοσοκομειο, και εκτος απο το γυψο στο δεξι μου χερι, και την δισκινητικοτητα στο ποδι και στο αριστερο χερι μου ημουν ενταξει. Αφου περασαν δυο μερες απο τοτε που ηρθα σπιτι, μου λεει η μανα μου μικρε βρωμας, σηκω πηγαινε στο μπανιο ετοιμασου και σε λιγο ερχομαι. Οκ ειπα εγω, σηκωθηκα πηγα εβγαλα την μπλουζα μου και περιμενα, πιστευα οτι ηθελε να μου πλυνει το κεφαλι. Μπαινει λοιπον η μανα μου και μου λεει, αντε ακομα.? Τι ακομα, της λεω? Μου λεει, βγαλε τα ρουχα σου και μπες στη μπανιερα. Εγω εκεινη την στιγμη παγωσα καταλαβα οτι ηθελε να με κανει μπανιο. Δεν ηξερα τι να πω, της λεω με διστακτικη φωνη, καλυτερα να το αφησουμε για αυριο που θα ειμαι καλυτερα, και μου λεει,βρωμας ολοκληρος, εχεις να κανεις μπανιο πανω απο 2 βδομαδες και αρχιζει και μυριζει το σπιτι οποτε ας το κανουμε γρηγορα γρηγορα για να τελειωνουμε. Ημουν σε τρομερη αμηχανια, της λεω: ρε μαμα μηπως να περιμενουμε να….. αυτη χαμολεγοντας μου ειπε: δεν πιστευω να με ντρεπεσαι. Και πραγματι εγω στη ζωη μου ημουν πολυ ανοιχτομυαλος ανθρωπος, δεν με πειραζε να βγαινω στο μπαλκονι με το μποξερακι, να ανοιγω την εξοπορτα σχεδον μισογυμνος, μιλουσα με λιγο ακαταλληλους χαρακτηρισμους μπροστα στος δικους μου. Εκανα πλακες με τη μανα μου και τον πατριο μου. Επισης δεχτηκα την σχεση τους χωρις να κανω ερωτησεις κτλ. Και στην παρεα μου ημουν ο πιο ας το πουμε προοδευτικος και αυτος που μιλουσε πρωτος οταν οι αλλοι σωπαιναν. Τελος παντων εκεινη την στιγμη στο μπανιο δεν μπορουσα να βρω δικαιολογια γιατι δεν ειμαι, συνιθισμενος στις δικαιολογιες, και εκανα οτι μου ειπε. Εβγαλα τα ρουχα μου και καθισα στη μπανιερα με το αριστερο μου χερι να κρυβει το ευαισθητο “σημειο” μου. Μπαινει λοιπον και η μανα μου και αρχιζει και μου λουζει πρωτα το κεφαλι σιγα σιγα για να μην παει το νερο στον γυψο και αργοτερα το σωμα. Σε μια στιγμη μου λεει, σηκωσε το χερι σου για μπορεσω να πλυνω την μασχαλη, εγω σηκωνω σιγα σιγα το χερι για να μην αποκαλυψω τιποτα καταλαθος, η μανα μου ξαφνικα παιρνει το χερι μου και το κραταει ψηλα. Εκεινη τη στιγμη τα’χασα, δεν μπορουσα να κανω τιποτα, και μου λεει μισογελωντας: μην φοβασαι δεν θα κοιταξω, και συνεχιζει να με πλενει, εγω κοκκινησα (για πρωτη φορα στη ζωη μου). Μετα μου επλεινε τα ποδια, μου εδωσε πετσετα, με βοηθησε να βγω απο την μπανιερα και μου στεγνωσε το μαλλι. Μετα απο μια εβδομαδα με ξαναεκανε μπανιο, βεβαια δεν ηταν τοσο μεγαλη η αμηχανια αλλα και παλι μου ηταν δυσκολο. Εχουν μεινει 3 βδομαδες μεχρι να βγαλω τον γυψο και πρεπει να ανεχομαι να με κανει μπανιο η μανα μου και εγω να κραταω σαν μα….κας το “πραμα” μου. Θελω να ρωτησω, σε αυτες τις περιπτωσεις τι κανουμε? Δεν νομιζω οτι ειμαι ο πρωτος που του τυχαινει κατι τετοιο υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που δεν μπορουν να κουνησουν μερικα οργανα τους, και πολλοι αναπηροι. Αυτοι πως πλενονται? Κοπελα παντως δεν εχω αυτη την στιγμη, γι αυτους που θα μου προτεινουν να με βοηθσει αυτη (και δεν νομιζω να μπορεσω να βρω τωρα, ετσι κουλος που ειμαι :-D .) Ευχαριστω !!!
 #45522  από ΑΘΗΝΑ
 Κυρ Δεκ 26, 2010 12:23 pm
Δημήτρη
Xρόνια πολλά και από εμένα πιστεύω σε καταλαβαίνουμε .
κάνε υπομονή ξέρουμε ότι είναι δύσκολο αλλά αν δεν έχεις άλλη λύση ….
Το έχω περάσει και εγώ και δυστυχώς ξέρω ….τι θέλεις να πεις
κάνε κουράγιο θα περάσει και αυτό ....
Καλές γιορτές
 #45524  από LL--MM
 Κυρ Δεκ 26, 2010 1:18 pm
Χρόνια πολλά στους ομοπαθείς που δε μασάνε... (hi, Sou!)

Κέντρο Ατυχημάτων ΚΑΤ Νίκης 2,145 61 Κηφισιά 210 6280000 Αττική αλλά και σε όποιο άλλο νοσοκομείο της περιοχής σου...

Εκεί βρίσκονται γραφεία νοσηλευτών ή άλλων βοηθών και τα έξοδα των οποίων καλύπτονται από τα ταμεία... αφού σου κάνει μπάνιο η μαμα σου, και λες ότι "ντρέπεσαι" :oops: :oops: :oops: ασφαλώς και μπορεί να πάρει και ένα τηλέφωνο (στο ταμείο σου, στο όποιο νοσοκομείο) να της στείλουν κάποιον...

Επί της ουσίας: Κανένα ατύχημα δε μπορεί να "φτιάξει τη μέρα" κανενός (εκτός από σαδιστική ευχαρίστηση) και εφ όσον υποτεθεί, βέβαια, πραγματικό... Τώρα βέβαια, άν ΔΕΝ είναι... και εδώ παρείναι γλαφυρό :drool: :drool: :drool: Αλήθεια, πως γράφει στον υπολογιστή άν δε μπορεί να κουνήσει :?: :?: :?: (Και πάλι) τι να πω παραπάνω από το Σου;;;
sou έγραψε:Δημητράκη, μήπως από το ατύχημα πειράχτηκαν και τα ματάκια σου; Εδώ είναι forum για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Τι σχέση έχουν όλα αυτά που λες;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Δευ Δεκ 27, 2010 12:57 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #45526  από κωστας
 Κυρ Δεκ 26, 2010 2:05 pm
χρονια πολλα και καλα φιλε jimmy!να'σαι καλα γελασαμε με το "πραμα" σου...!εσυ προφανως θελεις καμια νοσοκομα η γυναικα που φροντιζει ανθρωπους αλλα εδω ειναι φορουμ για την σκπ!παρε καμια εφημεριδα η κανενα νοσ/μειο θα μπορεσεις να βρεις καποια για αυτην την δουλεια που θες.......
 #45531  από Biskoto10
 Κυρ Δεκ 26, 2010 5:45 pm
Jimmy έγραψε: πολλοι ανθρωποι που δεν μπορουν να κουνησουν μερικα οργανα τους, και πολλοι αναπηροι. Αυτοι πως πλενονται?
Βασικα αυτοι λογικα δεν εχουν μαναδες 'η στην καλυτερη δεν εχουν "πραγμα" για να δειξουν. :violence-uzi:
Αν ντρεπεσαι τοσο βαλε τον πατριο σου να σε πλυνει!
 #45533  από manos81
 Κυρ Δεκ 26, 2010 8:18 pm
Βασικα αυτοι λογικα δεν εχουν μαναδες 'η στην καλυτερη δεν εχουν "πραγμα" για να δειξουν.
Αν ντρεπεσαι τοσο βαλε τον πατριο σου να σε πλυνει!

KIA DREPESE KIAFTON VALE TO MAGIO SOU!DEN XRIAZETE NA EISE TSITSIDI NA VLEPOUN TO PRAMA SOU... :laughing-rolling:
 #45536  από costas
 Κυρ Δεκ 26, 2010 8:24 pm
sou έγραψε:Δημητράκη, μήπως από το ατύχημα πειράχτηκαν και τα ματάκια σου; Εδώ είναι forum για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Τι σχέση έχουν όλα αυτά που λες; Αν ρωτήσεις στο disabled.gr θα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να σου απαντήσει κάποιος.
:animals-dogrun: :animals-dogrun: :happy-smileyinthebox: :scared-eek: :romance-caress: :violence-pistoldouble:
 #45542  από chryssa
 Κυρ Δεκ 26, 2010 11:40 pm
:angry-fire: εχω υπομονη .....και θελω να πιστευω αρκετη ευαισθησια και humor
ομως Jimmy δεν με επεισες πως εδω ηρθες για να βρεις λυση στο προβλημα σου

πριν γελασεις καλο θα ηταν να αναλογιστεις τι σημαινει Σ.Κ.Π.(Σκληρυνση Κατα Πλακας)
για ποιο λογο ξεκινησες να γραφεις σε αυτο τον χωρο ;.......δηλωσες ατυχημα (?) ....
δειξε λιγο σεβασμο σε αυτο που λεγεται παθηση
.............................................................................................................. :angry-extinguishflame:
 #45543  από LL--MM
 Δευ Δεκ 27, 2010 12:42 am
chryssa έγραψε: :angry-fire: εχω υπομονη .....και θελω να πιστευω αρκετη ευαισθησια και humor
ομως Jimmy δεν με επεισες πως εδω ηρθες για να βρεις λυση στο προβλημα σου

πριν γελασεις καλο θα ηταν να αναλογιστεις τι σημαινει Σ.Κ.Π.(Σκληρυνση Κατα Πλακας)
για ποιο λογο ξεκινησες να γραφεις σε αυτο τον χωρο ;.......δηλωσες ατυχημα (?) ....
δειξε λιγο σεβασμο σε αυτο που λεγεται παθηση
.............................................................................................................. :angry-extinguishflame:
Xρύσα μου, πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.... :think: :think: :think:

Του απαντήσαμε, παντως, λεπτομερειακά, για το "τι να κάνει" για εξωοικογενειακή επαγγελματική βοήθεια. :bow-yellow:

Εδώ ακόμα και οι παριστάμενοι γελάν με την -ομολογουμένως γλαφυρότατη- περιγραφή: Δηλαδή και οι ίδιοι δε φαίνονται να την πιστεύουν... Τέτοιες όμως ακινησίες τις έχουμε περάσει πολλοί από μας και ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνουν (είτε επειδή είχαμε "κλώνους" και σπαστικές παραπαρέσεις, είτε ελαφρύτερα μουδιάσματα είτε κατάγματα καπακωμένα απο τα ανωτέρω, σκπ ακόμα αδιάγνωστη, γαρ :evil: )

Και, όπως και να το κάνουμε, το παιδί ήθελε "να ξέρει πως επιζούν αυτοί οι ανάπηροι",
(Συγνώμην, πως ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ) και αφού γελάν οι σκπ με τα γραφόμενά του, είτε αληθεύουν είτε όχι, γιατί να μη γελάσει και αυτό με τη δική μας την πάθηση;;; Δεν έχουμε, ως κατώτερα όντα, την υποχρέωση να του πούμε; αυτός θα το ξεπεράσει -λέει- σε 4 βδομάδες, για μας μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση σε μόνιμη βάση, αν δεν είναι ήδη. Γενικά, αυτοί που όντως είμαστε έτσι, δεν καθόμαστε να τα γράφουμε τόσο παραστατικά ακόμα και αν μπορούσαμε να γράψουμε...

"πάθηση";;; Τι σημαίνει αυτό;
"σεβασμός";;; Τι είναι αυτό; τρώγεται; γλυκόξυνο Κινέζικο είναι;
"σεβασμός για την πάθηση"; Και τα δυο παραπάνω να τα βρίσκαμε στο λεξικό της ΑΡΧΑΙΑΣ ελληνικής, ο σύνδεσμος είναι άγνωστος: Δεν τον άκουσα προσωπικά, ΠΟΤΕ:
1)ούτε σε συναδέλφους,
2)ούτε σε πολιτικούς παράγοντες (σ'αυτούς, στην καλύτερη περίπτωση, πρέπει να περάσουμε την πρώτη του μηνός...)
3)ούτε σε κανέναν άλλον που μόλις τ'ακούν αυτά παθαίνουν αλλεργία...
4)ούτε καν σε γιατρούς, που επιμένουν πως είναι εδώ για να μας βοηθήσουν, έχοντας τάχα μου και οι ίδοι σκπ, που αρνούνται να συζητήσουν μαζύ μας, ή στήνοντάς μας με την υπόσχεση κάποιου χαρτιού που δε δίνουν ποτέ, η να κοκορεύονται με το "πόοοσο κακοί είναι μαζί μας"... (άμα μας βλέπουν ζητιάνους, δικαιο δεν έχουν να παίρνουν αέρα τα μυαλά τους; :mrgreen: )
5)Τέλος, καμιά φορά και οι ομοπαθείς, θέλοντας να πειστούν ότι είναι υγιείς, οι ίδιοι (δεν αποδέχτηκαν τη σκπ, φάινεται) το παίζουν ανώτεροι...

Υπάρχει κανένας σοφός να μας εξηγήσει ολ'αυτά τα πράματα; Όπως βλέπεις, Jimmy, έχουμε κι εμείς "πράματα", τα μεγέθη των οποίων, όμως, δεν συγκρίνονται με το δικό σου.
Καλή μας νύχτα,
η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Δευ Δεκ 27, 2010 6:50 pm, έχει επεξεργασθεί 6 φορές συνολικά.