• 2 θεματα...... ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #44803  από krevasils
 Παρ Δεκ 10, 2010 10:27 pm
ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΟΠΙΚ ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ.....ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΩ 2 ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ...

1 ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ 5 ΜΗΝΟ ΤΟ ΛΟΥΚΙ Τ ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΙΚΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ.....ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΜΑΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.....ΠΩΣ ΤΗΣ ΤΟ ΛΕΝΕ....;;;; ΧΥΜΑ...ΕΛΕΦΤΙΑ....ΜΕΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ΄΄΄ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;;;;

2 Η ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΕ.....ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΓΩΜΕΝΗ....ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΣΕΙ ΛΙΓΟ.....ΙΣΩΣ ΦΤΑΕΙΟΠΩΣ Μ ΕΙΠΕ ΠΟΥ ΕΙΜΟΘ ΛΙΓΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ...ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ....Μ ΕΙΠΕΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΜΑΖΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ.....ΑΠΛΑ ΜΕΙΠΕΟΤΙ ΘΕΛΕΙ....ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΔΝΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΑΓΗΣΕΙ...ΤΙ ΝΑΚΑΝΩ ΡΕΠΑΙΔΙΑ.;;;ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΣΩ....
ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΕΙ;;; ΕΔΩ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΗΔΙΤΟΠΟΗΣΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.....ΜΗΠΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ;;; ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΓΝΩΜΕΣ ...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 #44807  από litsa
 Παρ Δεκ 10, 2010 10:53 pm
1 ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ 5 ΜΗΝΟ ΤΟ ΛΟΥΚΙ Τ ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΙΚΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ.....ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΜΑΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.....ΠΩΣ ΤΗΣ ΤΟ ΛΕΝΕ....;;;; ΧΥΜΑ...ΕΛΕΦΤΙΑ....ΜΕΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ΄΄΄ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;;;;
Γνώμη μου...
δώσε χρόνο στον ευατό σου ... και ασε τι σκέφτονται οι άλλοι και πως θα το μάθουν...
απλά και λιτά...
- τι κάνεις?
- καλά ευχαριστώ.. έκανα κάτι εξετάσεις και έδειξαν ότι έχω σκλήρυνση κατά πλάκας.. δηλ. σκπ..
θα κάνω κάτι ενεσούλες... τα υπόλοιπα στο ίντερνετ....
2 Η ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΕ.....ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΓΩΜΕΝΗ....ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΣΕΙ ΛΙΓΟ.....ΙΣΩΣ ΦΤΑΕΙΟΠΩΣ Μ ΕΙΠΕ ΠΟΥ ΕΙΜΟΘ ΛΙΓΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ...ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ....Μ ΕΙΠΕΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΜΑΖΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ.....ΑΠΛΑ ΜΕΙΠΕΟΤΙ ΘΕΛΕΙ....ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΔΝΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΑΓΗΣΕΙ...ΤΙ ΝΑΚΑΝΩ ΡΕΠΑΙΔΙΑ.;;;ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΣΩ....
ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΕΙ;;; ΕΔΩ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΗΔΙΤΟΠΟΗΣΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.....ΜΗΠΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ;;; ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΓΝΩΜΕΣ ...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Γνώμη μου ..
όλα θέλουν το χρόνο τους... και ειδικά η κατανόηση της σκπ, και ότι την περιβάλει
και εσύ χρειαζεσαι χρόνο, και η κοπέλα σου..
δώστε χρόνο στον εαυτό σας και στη σχέση σας... και όλα θα έρθουν κατ' ευχήν...
σου εύχομαι τα καλύτερα..- θα σου απαντήσουν και άλλοι πιο ειδικοί...
 #44809  από krevasils
 Παρ Δεκ 10, 2010 10:57 pm
litsa έγραψε:
Γνώμη μου...
δώσε χρόνο στον ευατό σου ... και ασε τι σκέφτονται οι άλλοι και πως θα το μάθουν...
απλά και λιτά...
- τι κάνεις?
- καλά ευχαριστώ.. έκανα κάτι εξετάσεις και έδειξαν ότι έχω σκλήρυνση κατά πλάκας.. δηλ. σκπ..
θα κάνω κάτι ενεσούλες... τα υπόλοιπα στο ίντερνετ....
Γνώμη μου ..
όλα θέλουν το χρόνο τους... και ειδικά η κατανόηση της σκπ, και ότι την περιβάλει
se eyxaristo poli ...eilikrina
 #44812  από Biskoto10
 Παρ Δεκ 10, 2010 11:21 pm
krevasils έγραψε:ΙΣΩΣ ΦΤΑΕΙΟΠΩΣ Μ ΕΙΠΕ ΠΟΥ ΕΙΜΟΘ ΛΙΓΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ...
Και σαφως δεν φταις εσυ για αυτο.
Πρεπει να καταλαβει και η ιδια οτι δεν μπορει να εισαι ολη μερα μεσα στην καλη χαρα.
Αν μπορει να το καταλαβει τοτε ολα ειναι οκ, αν δεν αντεχει ας φυγει τωρα.
Βασικα ολες στην αρχη θελουν να το παιξουν μητερες τερεζες και θελουν να ειναι κοντα και να βοηθανε αλλα απο την στιγμη που δεν ειναι καποια παντρεμενη τοτε κοιταει τον εαυτο της στο τελος.
 #44813  από krevasils
 Παρ Δεκ 10, 2010 11:27 pm
Biskoto10 έγραψε:
krevasils έγραψε:ΙΣΩΣ ΦΤΑΕΙΟΠΩΣ Μ ΕΙΠΕ ΠΟΥ ΕΙΜΟΘ ΛΙΓΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ...
Και σαφως δεν φταις εσυ για αυτο.
Πρεπει να καταλαβει και η ιδια οτι δεν μπορει να εισαι ολη μερα μεσα στην καλη χαρα.
Αν μπορει να το καταλαβει τοτε ολα ειναι οκ, αν δεν αντεχει ας φυγει τωρα.
Βασικα ολες στην αρχη θελουν να το παιξουν μητερες τερεζες και θελουν να ειναι κοντα και να βοηθανε αλλα απο την στιγμη που δεν ειναι καποια παντρεμενη τοτε κοιταει τον εαυτο της στο τελος.

me stirikse se ola kai girisa kai tis eipa oti dn me katalavenei katholou....ftaio kai ego...prepei na koitakso to provlima mou os diko mou...dn ftaei se tipota...an sinexiso etsi logiko einai na ksenerosei mazi mou...kai ego to idio tha ekana......
 #44814  από manos81
 Παρ Δεκ 10, 2010 11:33 pm
DEN EINAI OLES ETSI.....ME TIN KOPELA POU GNORISA PRIN APO 6,5 XRONIA...TIS TO EIPA KATEUTHIAN META TA SALIARISMATA TOU PROTOU RADEVOU...ME AUTIN TIN KOPELA PANTREFTIKA EKANA MAZI TIS ENA GIO KAI ME STIRIZEI PANTA..OSO MPOREI!TI NA PW..EUXOME NA EINAI ENAS TETIOS ANTHROPOS KAI H KOPELA SOU.....

OSON AFORA TI MANA SOU..AN ENDIAFERETE GIA SENA THA TO KSEREI IDI.... :text-thankyouyellow:
 #44816  από swt
 Παρ Δεκ 10, 2010 11:41 pm
Νομίζω ότι η κοπέλα σου ήταν πολύ ειλικρινής μαζί σου, όταν σου είπε πως δεν ξέρει αν και πόσο μπορεί να αντέξει, αλλά πως θέλει να προσπαθήσετε να δείτε που θα σας βγάλει. Αυτό το βλέπω ως απόλυτα θετικό. Δώστε, όπως λέει κι η Λίτσα, χρόνο στους εαυτούς σας και στη σχέση σας. Αν νοιώθετε κι οι δύο καλά μέσα στη σχέση αυτή, η σχέση σας θα δυναμώσει. Αν όχι, θα ατονήσει, αλλά θα είναι το καλύτερο και για τους δυο σας.
Σωτήρης
 #44818  από krevasils
 Παρ Δεκ 10, 2010 11:55 pm
swt έγραψε:Νομίζω ότι η κοπέλα σου ήταν πολύ ειλικρινής μαζί σου, όταν σου είπε πως δεν ξέρει αν και πόσο μπορεί να αντέξει, αλλά πως θέλει να προσπαθήσετε να δείτε που θα σας βγάλει. Αυτό το βλέπω ως απόλυτα θετικό. Δώστε, όπως λέει κι η Λίτσα, χρόνο στους εαυτούς σας και στη σχέση σας. Αν νοιώθετε κι οι δύο καλά μέσα στη σχέση αυτή, η σχέση σας θα δυναμώσει. Αν όχι, θα ατονήσει, αλλά θα είναι το καλύτερο και για τους δυο σας.
Σωτήρης

ayto exo skopo na kano.......dn pernode apofaseis se mia mera....
 #44839  από LL--MM
 Σάβ Δεκ 11, 2010 11:15 am
Όσον αφορά στη μητέρα σου, από προσωπικής πείρας, θα έλεγα να της το πείς, έτσι ώστε να μην αισθανθεί αποκλεισμένη... Παρ'την και μαζί στο επόμενο ραντεβού στο γιατρό, αν θέλει...

Στη γιαγιά μου δεν το είπαμε ποτέ, όμως το είχε πάρει χαμπάρι, μολονότι βγάζαμε επιμελώς τις οδηγίες από τα κουτιά Ρεμπίφ. Είχε τη συνήθεια να συγυρίζει τα πάντα, κάποτε έπεσαν τα μάτια της πάνω σε μια γνωμάτευση:
"Ο γιατρός σου γράφει ότι έχεις σκπ..." :o
"Μου το γράφει για να μην πληρώνω συμμετοχή στο ταμείο..." :whistle: :snooty:
"Θα βρείς το μπελά σου, καλύτερα να πληρώσεις το ποσοστό..."
Δεν το πολυπίστεψε, αλλά όταν της τηλ. μια πολύ παλιά της φίλη, και της ανέφερε ότι η κορη της έχει σκπ και είναι στο καροτσάκι, μας πήρε, θορυβημένη:
"Δε μπόρεσα να κοιμηθώ όλη νύχτα, στενοχωρέθηκα πολύ, ξέρεις σε τι κατάσταση είναι η κόρη της Ε.; Έχει σκπ!!!"
(Τι να απαντήσω, από τη χώρα όπου είχα διαγνωστεί και βρισκόμουν τη στιγμή εκείνη; "Δηλαδή, τι νόμισες ότι είναι τα πράσινα κουτιά στο ψυγείο;")
"Ξέρεις, πλέον, τα σταματάνε αυτά τα πράγματα :liar: "
Δε μας ξαναμίλησε γι αυτό, αλλά μας κοίταζε στα μάτια, και την αφήσαμε να ανησυχεί μόνη της, έφυγε φαρμακωμένη, ξέροντας, αν όχι πως είχα σκπ, αλλά ότι κάτι τόσο σοβαρό συνέβαινε, που φοβόμασταν να της το πούμε :snooty:

Όσον αφορά στη φίλη σου, προσπάθησε να μη μεγαλοποιήσεις το θέμα, ζήτα της συγγνώμη για την ατυχή συμπεριφορά (με λουλούδια, στην ανάγκη) και προσπαθήστε να ξαναβρήτε τη ζωή σας όπως πρίν, κρατώντας την ανοσοκαταστολή και όσα αφορούν τη σκπ, όσο μακριά γίνεται... Όπως λέει πολύ σωστά και η Λίτσα,
litsa έγραψε:όλα θέλουν το χρόνο τους... και ειδικά η κατανόηση της σκπ, και ότι την περιβάλει
Να είστε και οι δύο καλά,
Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Σάβ Δεκ 11, 2010 12:55 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #44840  από kate2002
 Σάβ Δεκ 11, 2010 11:17 am
manos81 έγραψε:OSON AFORA TI MANA SOU..AN ENDIAFERETE GIA SENA THA TO KSEREI IDI.... :text-thankyouyellow:
αυτη ειναι και η δικη μου γνωμη. αν παλι, δεν τοχει μαθει(!!!) πες το απλα, οταν την ξαναδεις...

οσο για την κοπελια σου, αστη λιγο να ξεπαγωσει.... ετσι κι αλλιως δε μπορεις να κανεις τιποτα. αστη να το σκεφτει, και θα σου πει αυτη.... ή θα σου δωσει να καταλαβεις.