• Η ΣΚΠ πάει καλύτερα μετά την εγκυμοσύνη (???)

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #39933  από efi
 Πέμ Σεπ 23, 2010 9:53 am
sou έγραψε:http://www.msrc.co.uk/index.cfm/fuseact ... ageid/1936

Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, βρέθηκε ότι οι γυναίκες που έχουν τουλάχιστον 1 παιδί καθυστέρησαν να αποκτήσουν προβλήματα βάδισης. Συγκεκριμένα, στην 1η ομάδα (που είχαν παιδί) έφτασαν στο βαθμό EDSS 6 σε 15 χρόνια κατά μέσο όρο, ενώ στη 2η ομάδα πήρε 22 χρόνια.

Αίτιο ή αποτέλεσμα;

Εγώ λέω ότι είναι αίτιο της εγκυμοσύνης, αφού οι ήδη επιβαρυμένες περιπτώσεις δεν προχωρούν σε εγκυμοσύνη, αλλά αυτό δεν το έλαβαν υπ' όψιν. Οι μέσοι όροι είναι επικίνδυνοι γιατί οδηγούν σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

Η έρευνα είναι εντελώς κακοσχεδιασμένη και σε ένα βαθμό άχρηστη και παραπλανητική.
gia pes to pio apla.......de to katalaba to xaibani.....kanoume h oxi paidia?
 #40326  από kate2002
 Κυρ Σεπ 26, 2010 10:09 am
ουτε γω καταλαβαινω κατι.
ξεραθηκα "αριστερώς" στο 2ο μηνα της εγκυμοσυνης του 2ου παιδιου μου, και "δεξιώς" 3 μηνες αφου γεννησα το τριτο... :obscene-buttmoon:
 #40338  από Νικος
 Κυρ Σεπ 26, 2010 12:32 pm
Καλά είναι όλα αυτά αλλά δεν νομίζω ότι μπορούν να χαρακτηριστούν έρευνα, όσο παρατηρήσεις πασχόντων όπως αυτή της kate

Η πηγή που αναφέρεται : Health & Fitness 101

Δεν έχω τίποτα με τα blogs αλλά θα μου άρεσε να την δω κάπου αλλού την "έρευνα"
 #40495  από Νικος
 Τρί Σεπ 28, 2010 6:40 pm
Τι θέλει να μας πει ο ποιητής

Γενικά οι γυναίκες που προχωράνε σε τεκνοποίηση φαίνεται να έχουν καλύτερη εξέλιξη σε βάθος χρόνου όσο αφορά την ΣΚΠ
Conclusion: Although a bias cannot fully be excluded, these results seem to support a possible favourable long-term effect of childbirth on the course of MS.
=
Γενικό Συμπέρασμα : Παρόλο που η σχέση αιτίου-αιτιατού δεν μπορεί να αποκλεισθεί τα αποτελέσματα φαίνεται πως ευνοούν τις γυναίκες με παιδιά στην μακροχρόνια εξέλιξη της ΣΚΠ
Να προσθέσω σε αυτό οτι οι θεραπείες των ασθενών δε ληφθεισαν υπόψιν καθώς και η χρονική
τους διάρκεια

P.S Κυνήγι μαγισσών? Οτι δεν συμφωνεί μαζί μου είναι εναντίων μου
 #43961  από Γιάννης
 Παρ Νοέμ 26, 2010 8:35 am
manos81 έγραψε:to apofasisa...tha mino egios...tha xalasw ligo to soma mou tha kremasoun ta bizia mou ala ti na kanw...ola gia tin katapolemisi tis sklirinsis! :character-oldtimer:
Πριν πολλά χρόνια έδιναν βραβείο 1.000.000 δραχμές για μια τέτοια περίπτωση (το πήρε αυτή η λινάτσα ο Svanzeneger) :teasing-neener:
 #43983  από Μαριάννα
 Παρ Νοέμ 26, 2010 11:30 am
manos81 έγραψε:to apofasisa...tha mino egios...tha xalasw ligo to soma mou tha kremasoun ta bizia mou ala ti na kanw...ola gia tin katapolemisi tis sklirinsis! :character-oldtimer:

:laughing-rolling: :laughing-rolling: Αχ πολύ καλό!

Ωραίος !!
 #44076  από NikoleScully
 Κυρ Νοέμ 28, 2010 10:40 am
:text-lol:
Λετε να κανουμε ολες και "ολοι" παιδια??????
Ισα ισα για να γινουμε καλυτερα και μετα τα αφηνουμε σε ενα καλαθακι εξω απο καμια πορτα και μετα :animals λουις..-dogrun: ... !
Απα πα πα κακια που ειμαι....... :oops: