LL--MM έγραψε:sou έγραψε:Φίλτατε Φαντομά, υπάρχει ένα 4ο στάδιο, που είναι ακόμα μεγαλύτερος θυμός, αλλά κατευθυνόμενος προς τους Πανσοφοτάτους Φωστήρες. Κάποτε είχα στηρίξει τις ελπίδες μου σε Δαύτους και τώρα βλέπω ότι δεν θα ήθελαν ποτέ να γίνω καλά, ενώ κανένας Τους δεν μπόρεσε να δει κάποια άλλα προβλήματα που είχα και αρκούταν στο να μου αραδιάζει Ιερές Παπ*ριές.
Mε τον Σού συμφωνούμε, ασφαλώς, σε πολλά πράγματα... Διαφορές: Εγώ, (ανοήτως, θα μου πείτε) στηρίζω ακόμα ελπίδες, λόγω ανάγκης, σε όποιον/αν από δαύτους/ες βγεί μπροστά μου, έως ότου κάθε λόγος τους ν'αποδειχθεί ασύστατος, και κάθε υπόσχεση μή κρατημένη... και αυτό, κατά την αρχαία ρήση: "Ανάγκα και θεοί πείθονται", πόσο μάλλον εμας που θεωρούμαστε και κατώτερα όντα από τους λεγάμενους θεούς, μην το ξεχνάμε...
Πολλοί μπερδεύουν το 4ο στάδιο με το 2ο. Η διαφορά είναι ότι στο 4ο έχεις ήδη αποδεχτεί τη νόσο και το μέλλον που σου επιφυλάσσει και ο θυμός δεν είναι γενικής, αλλά ειδικής φύσεως.
Δεν έχω πολυκαταλάβει ακόμα πως μπορούμε να μιλάμε για αποδοχή όταν πρόκειται για ένα γεγονός αναπόφευκτο... Αλλά έχεις δίκαιο, ο θυμός αυτός είναι αιτιολογημένος και «εμπεριστατωμένος» από τα βιώματα του καθενός μας.
kath έγραψε: http://tools.wcl.ece.upatras.gr/degreeklish/index.php Έχεις δίκιο δεν είχα σκεφτεί τα στάδια. Υπάρχουν φορές που από το 3 ξαναγυρίζω στο 2 και μετά ξανά στο 3 κλπ... το 4 δε, αυτό που λέει ο Σου το φοβάμαι περισσότερο απ όλα. Δεν το είχα σκεφτεί άλλα οντως υπάρχει και αυτό και νομίζω ότι κάποιες φορές φτάνω μέχρι εκεί και όταν το συνειδητοποιήσω τα βάζω με τον εαυτό μου. Και μετά ξανά πάλι στο 3. Φαύλος κύκλος δηλαδή (Τουλάχιστον με τα Greeklish, υπάρχει λύση!!!
)
Συγγνώμη, αφού το 3 (αποδοχή) δεν εχει νόημα, φυσικό και επόμενο δεν είναι να παμε στο 4; Αλλά τι είναι, σε τελευταία ανάλυση, αυτό που σε κάνει να φοβάσαι και να τα βάζεις με τον εαυτό σου Kath??? Βάλτα, τουλάχιστον, με αυτους που θα μπορούσαν νε είχαν κάνει κάτι άλλο, σε παρακαλώ, για το δικό σου το καλό...
Αναρρωτιέμαι τι θα γίνει (ότ)αν η πλειονότητα των ασθενών φτάσει σε αυτό το 4ο στάδιο...
Όπως μας έλεγαν και στο Γυμνάσιο: "Εξοχη ερώτηση: Η απάντηση είναι: "όχι πολλά πράγματα, αν γίνει και κάτι, δηλαδή"... Σόρρυ, φίλε...
Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Αυτο που φοβαμαι LL--MM οταν φτανω στο 4 αν υποθεσουμε οτι υπαρχει ,ειναι ο εαυτος μου ο ιδιος.Γι αυτο τα βαζω μαζι του γιατι ενω εχει περασει αρκετος καιρος ,καταλαβαινω οτι υπαρχουν φορες που δεν ξερω πως να χειριστω απο ψυχολογικης πλευρας αυτο που μου συμβαινει ετσι ωστε να ειμαι καλα.Αλλες παλι εχω καλη διαθεση κ νομιζω οτι το αποδεχτηκα.Μετα παλι τα ιδια.Αν τα σταδια που λενε τα παιδια δεν ισχυουν τελικα,τοτε πιστευεις οτι ειναι μια αλλη διαδικασια?
Οσο γι αυτους που θα μπορουσαν να ειχαν κανει κατι αλλο,τα βαζω μαζι τους παμπολλες φορες,οχι ομως τοσες ,η αληθεια ειναι,οσο τα βαζω με εμενα.Κι αυτο μαλλον γιατι εγω ειμαι αυτη που ζω με το φοβο καθε μερα κ πρεπει να βρω την ακρη μου κ οχι αυτοι που κ να τους κατηγορω δεν καταφερνω τιποτα.
Thanks και καλο βραδυ